Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most èn vagyok a rossz anya,...

Most èn vagyok a rossz anya, amiért nem támogatom, hogy a fiam albérletbe költözzön?

Figyelt kérdés

23 éves a fiam. Pár éve, amikor örökséghez jutottunk vettünk egy nagyobb házat, hogy fiamnak ne legyen gondja a lakhatással. Egy ideje mondogatja a fiam az albérletet, de nem támogatom, mert az összes pénze elmenne így, de ezt nem érti meg. Mondtam neki, hogy ide azt hív, akit csak akar később, ha lessz komoly kapcsolata ide hozhatja a barátnőjét is, de őt zavarja azt, hogy én bele látok az életébe, viszont nem értem, hogy miért, nem hiszem, hogy lenne bármilyen szégyellni valója.

Nem érti meg azt, hogy ha albérletbe megy soha nem lessz semmije, ha itt marad akkor nem kell idegeskednie azon, hogy kitudja-e fizetni a lakbért én soha nem kértem tőle pénzt inkább én támogattam őt.

2022. nov. 30. 14:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/101 anonim ***** válasza:
97%

Fú öcsém, ugyanilyen az én anyám is. 10 éve költöztem el otthonról, 24 évesen, már 2 éve jártunk a feleségemmel, és össze akartunk költözni, fél évig azt hallgattam, hogy az albérlet egy feneketlen kút, locsoljuk másnak a pénzt. Amikor meg megkérdeztem, hogy oké, akkor mi a megoldás, hogy a barátnőmmel együtt lakjunk? Akkor nagy kuss volt, és hebegés habogás, hogy az albérletben másnak fizetek. Mondtam neki, hogy jó, adsz pénzt lakásra? Vagy mi legyen? Nem, nincs neki pénze, na, nekem sincs, mondtam neki, ezért megyünk albérletbe. Ma már saját lakásunk van, hitelre, de ezért is pampogott, 30+ éves vagyok.

Kérdező, ne legyél ilyen, örülj, hogy önállósodik, nem a pici fiacskád már, fogadd el, hanem a felnőtt fiad, aki saját életre vágyik, és nem anyuci szoknyája alatt. Foglalkozz a saját dolgoddal.

2022. nov. 30. 14:39
 12/101 anonim ***** válasza:
5%

Nem vagy az, csak a társadalom átmosta a mai fiatalok agyát. Tudod "mamahoteles pasi" = életképtelenféreglustasenkicsicska a csajok szemében. (Miközben ők is otthon, anyuéknál várják a fehér BMW-s heceget.)

Engedd el! ÉS SEMMIBEN NE TÁMOGASD!!! Ne főzz rá, ne moss rá! 1/2 - 1 év, és rájön, hogy hiába a csajozó lakás, ha nincs pénze egy pizzára sem meghívni a leánykát.

Vagy a te fiad is 18 évesen keres IT seniormérnökdoktorprogramozó mesterként havi 3,4M-et? >:)

2022. nov. 30. 14:40
 13/101 anonim ***** válasza:
98%
Engedd kirepülni,élni a saját életét.Inkább mondd azt neki,hogy nálad bármikor otthon van,és ha úgy hozza az élet,hozzád bármikor visszatalál.
2022. nov. 30. 14:41
 14/101 anonim ***** válasza:
95%
12, szánalmas vagy. TE vagy a tipikus mamahoteles ezek szerint, miért baj, hogy az ember SAJÁT életre vágyik FELNŐTTKÉNT? Éééérted, akkor DUGNI a csajával amikor akar, ha akar egy szál pöcsben járkálhat a lakásban, nem kell rettegni, hogy anyuci rájuk nyit. Őrület, hogy emberek nem értik ezeket meg :D Hagyjatok már másokat élni, könyörgöm. Ha nem lesz pénze pizzára? Na bumm, akkor majd megoldja, felnőtt ember banyek.
2022. nov. 30. 14:42
 15/101 anonim ***** válasza:
96%

Szeretettel fojtod meg a fiadat, merő jóságból lelkileg tönkreteszed.

Hagyd békén ,menjen ki az életbe.

A lányom 21 évesen két bőrönd ruhával ment ki az életbe, a srácnak is kb ennyi volt. Ma,32 évesen , házuk van, kocsijuk.Önerőből és az apósa tudott nekik adni valamennyit.

És boldogak ! Ez a fontos, nem a szülők gondoskodó, okoskodó beleszólása...

2022. nov. 30. 14:51
 16/101 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Kérdező! Ha egy gyereket nem engednek kiröppenni a megfelelő időben, akkor előbb vagy utóbb, de menekülni fog. És vissza sem néz többé.

Ne kössél zsineget a szárnyaira és ne láncold őt a bokáidhoz. Engedd el, hogy megvívhassa a felnőtté válás csatáit. És ha ezzel végzett, vissza fog találni hozzád.

2022. nov. 30. 14:51
 17/101 anonim ***** válasza:
97%

Nem vagy rossz anya, és fiatalként is azt mondom, szerencsés helyzetben van az a "gyerek", aki lakhat otthon, és spórolhat, nem pedig albérletet kell nyögnie. Valóban így indul jobb esélyekkel.

Viszont túlzás azt várnod, hogy maradjon ott majd barátnőstül mindig. Külön életre és élettérre van szüksége, ahol te csak vendég vagy, nem lakó. Házat venni tehát emiatt túlzás volt.

Hogy pedig addig sem akar maradni, valószínűleg az se a véletlen műve. Talán szerinte nem olyan jó a kapcsolatotok, hogy megérje maradni és gyűjteni.

2022. nov. 30. 14:54
 18/101 anonim ***** válasza:
6%
Bezzeg ha azt mondanád menjen albérletbe, mindjárt szidna a jónép hogy "minekszültazilyen" "kiteszedagyereket " Le lennél hordva szar anyának akkor is 🤣😂😂
2022. nov. 30. 15:00
 19/101 anonim ***** válasza:
95%
Na, lefogadom, hogy ez ilyen tipikus hergelős kérdés, most azt várod, hogy mindenki neked essen, mert az örökségből nem őt segítettétek saját lak@shoz, hanem kitaláltátok, hogy majd nálatok lakik élete végéig.
2022. nov. 30. 15:02
 20/101 anonim ***** válasza:
95%

Olyan vagy, mint a nagynéném: 30 évvel ezelőtt kétszintes családi házat építettek direkt, hogy a két fiuk ha megnősül, majd továbbra is ott tudnak lakni - nem, a ház nem kétgenerációs, fent csak egy fürdő és két kis szoba van.

Na, ő komolyan meglepődött és azóta is csalódott, hogy mindkét fiú különköltözött, és saját házban/lakásban laknak azóta már a saját családjukkal.

Mert hát hogy lehetnek ilyen hálátlanok, hiszen milyen szuper lett volna feleséggel-gyerekekkel együtt a régi gyerekszobájukban élni...

2022. nov. 30. 15:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!