Rossz dolog albérletben élni? 20/f
A kérdés valóban nem túl értelmes magában.
20 éves vagyok dolgozni kezdtem halistennek netto 300 ezres fizetést kapok, a szüleimnél élek.
Szeretnék felköltözni Pestre, viszont az anyukámy nyilván önös érdekből le akar beszélni aztmondja albérletben lakni milyen hülyeség, gazdagítom a tulajt meg ilyenek. Oké nyilván ő azt akarja hogy lakjak otthon, de egy átlagos helyzetben ha elköltözik a gyerekek nem valószínű hogy lakást vesz rögtön.
Valóban nem éri meg albiban lakni? Lakás hitelre is kell gyűjteni az is idő még ugye ott többet fizetsz.
Mi lehet a megoldás?
Jelenleg most otthon élve mennyi pénzt adsz oda a szüleidnek kajára, rezsire, esetleg egyebekre? Mennyi pénzt teszel most félre egy hónapban?
Albérletbe egyedül költöznél egy külön lakásba? Nézted mennyiből jönne ki az albi+rezsi?
Ezek szerint videken vagy, ahol olcsobbak az ingatlanok, a fizetesed meg eleg jonak szamit. Tegyel inkabb felre, lakj a szuleiddel ameddig lehet. Kesobb ha lesz komoly kapcsolatod akkor tudtok venni hazat.
2 evig laktam alberletben mert muszaj volt, nem volt hol lakni. Ha tudtunk volna a szuleimnel lakni akkor ott laktunk volna inkabb de mi kulfoldon vagyunk, szuleim meg Magyarorszagon. Olyan sok penzt fizettem ki alberletre 2 ev alatt hogy vadonat uj autot tudtam volna rajta venni. Szerencsere vege az alberletes korszaknak, mar hazban lakunk amit hitelre vettunk. Ez sem olcso de ez egy hosszutavu befektetes. A hazunk mar most tobbet er mint amennyiert megvettuk. Ha eladnank, a bankot kifizetnenk akkor tobb penzunk maradna mint amennyit beletettunk.
Vannak iker unokatestvereim. Az egyik otthon, videken lakott mindig is, igy sporolt penzt, amikor meg lett komoly kapcsolata akkor vettek a parjaval hazat, ott helyben videken ahol a munkajuk is volt. Az ikertesoja pesten lakik mar legalabb 10 eve alberletben. A haz vasarlas szoba sem johet nala, szerintem nincs is sok sporolt penze, a munka pesthez koti es ott meg nagyon draga az ingatlan.
Lakashitel nem feltetlenul tobb mint az alberlet, sot... Eleinte ha tobb is, kesobb kevesebb lesz mert a torlesztoreszleted fix, az alberlet arak meg minden evben emelkednek. Vannak olyanok Magyaroszagon akik csaladi hazat vettek evekkel ezelott es a torlesztojuk 50.000 forint. Lehet hogy akkor soknak szamitott mikor felvettek a hitelt de ma mar szobat sem berelnel 50.000 forintbol.
Ha jóban vagy a szüleiddel, akkor anyagilag mindenképpen érdemes velük maradni pár évig.
Ha viszont teljesen önálló életre vágysz, akkor albérlet. A függetlenségnek gyakorlatilag a lakbér lesz az ára.
Röviden: sz@r.
Nem éri meg, tényleg sok pénz elvisz, ha pedig ilyen fiatal vagy jó melóval és otthon még marasztalnak is, akkor megteheted, hogy a fizetésed nagy részét félreteszed, és pár év múlva vehetsz saját lakást. A főváros meg már olyan szinten undorító, hogy ha ingyen lakhatnék, akkor se költöznék oda.
27 éves vagyok, és éltem már albérletben. Sajnos egyedül kellett megoldani, segítséget kaptam, és a fizetésem csak 150.000 forint.
Én azt tanácsolom neked, hogy 20 évesen még fiatal vagy, és ez a kereset nagyon jó. Én a helyedben maradnék még otthon, és ebből a fizetésből mindig tennék el sokat, hogy ha később házat/lakást szeretnék venni, könnyebb legyen :) meg most tudnak segíteni a szüleid.
Egy albérlet a mai világban drága. Én az ország keleti részén lakom, és bizony 100.000 forint alatt nem nagyon találsz albit. Nekem albérlő társam volt, de így is sok volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!