Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Igaz a 21. válasz, 1. pontja?

Igaz a 21. válasz, 1. pontja?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12950270-vi..

Nem hiszem el, hogy ha 10. lejár a szerződés, és nincs külön jelezve, hogy 10.-én tipli, akkor lesz egy halálomig tartó, ingyen lakhatásom? >:)

ma 19:37
 1/5 anonim válasza:
90%

Kicsit félreérted, fizetni attól még kell, hiszen az benne van a szerződésben, mint feltétel. Élethosszig pedig azért nem tart, mert felmondási idő van, bármikor fel lehet mondani a határozatlan szerződést.

"1. A szerződés határozott idő letelte után is élő szerződés LEHET. Ott húzódik a határ, hogy ha te felszólítottad írásban bizonyíthatóan, hogy adja vissza a birtokodba az ingatlant xy határnapon ami a szerződésben szerepel, akkor már nem elő szerződés a határnap letelte után. Ha ezt nem tetted meg, akkor automatikusan átalakul a határozott idejű szerződés határozatlan idejűvé azzal a dátummal amikor ki kellett volna költöznie a bérlőnek. Ergo fennáll bérleti jogviszony továbbra is, amit a Ptk. szabályainak megfelelően írásban felmondhatsz. A felmondás csak hó végére szólhat stb."

A bekezdés ezt jelenti: határozott idejű szerződésről van szó, például 1 éves szerződés. Ha ez a határozott idő letelik, de a bérbeadó nem jelzi, hogy szerződést bont, akkor határozatlanná válik, automatikusan. De ugyanúgy fizetni kell a bérleti díjat továbbra is! Felmondani pedig bármikor felmondhat neked a tulaj, például március 16-án közli, hogy ki kell költöznöd, akkor neked bizony ki kell költöznöd következő hó végéig, azaz április 30-ig.

ma 19:56
 2/5 A kérdező kommentje:
1. De ez hogy lehet? Csak lakásnál van? Mármint nem értem, ha leírjuk, hogy te december 4.-én menj ki, akkor miért hiszi a jog, hogy nem így gondolom. Majd HA akarlak még hagyni, újra szerződünk.
ma 19:59
 3/5 Noren1989 ***** válasza:
59%

Édesf_szom.

A tudatlan mindenedet. Munkahelyen dolgoztál valaha?

Ott is ez szokott lenni.

Akkor a munkáltatód életed végéig megnyer magának egy ingyen munkást?

ma 20:00
 4/5 A kérdező kommentje:

3. Dolgoztam, és dolgoztattam is, HR-esként. Ha leírtuk egy dolgozónak, alvállalkozónak, vagy munkaerőközvetítősnek, hogy 2.-hó, 12. -éig tartunk igényt a munkájára, az azt jelentette, hogy 2.-hó 13. -án reggel, már nem kell jönnie. nem azt, hogy onnantól addig jön, amíg nem szólunk/írunk neki, hogy "Maragyá má' otthon b+!". És dolgozóként nekem is evidens volt, amikor határozott szerződéssel voltam, hogy az utolsó nap másnapján, már nem dolgozom ott.

Miért, te bejössz 4.-én, mikor jelárt a szerződésed 3.-án?

ma 20:08
 5/5 anonim válasza:
87%

1. kommentelő voltam.

Lakáskiadásnál kicsit más a szerződés, mint egy munkaviszonynál. Lakásnál határozatlanná válhat a határozott, automatikusan, ha nem mondják le a felek. Tehát nem kell hosszabbítani, hanem egyszerűen határozatlanná válik, hacsak az egyik fél nem tesz ellene.

Munkaviszonynál nem, ott ha határozott, az nem újul meg automatikusan, így van. Ott kötelező hosszabbítani, ahhoz mindkét fél kell.

ma 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!