Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A húgykőt mivel lehet kipucoln...

A húgykőt mivel lehet kipucolni a wccsésze körül a padlófugából? (Mellépisilés után kerül oda, kérem, ne az legyen a válasz, hogy le kell ülni, meg azonnal fel kell itatni) számos takarítószert kipróbáltam már, de egyik sem hoz átütő sikert.

Figyelt kérdés

#WC #húgykő #Fuga tisztítás
nov. 20. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

Ugyanazzal, amivel a WC belsejét is.

Lényként vagy fiúként pisilsz ennyire mellé?

nov. 20. 11:05
 2/10 anonim ***** válasza:
35%

Fúj, ez gáz... pedig rá kéne ülni, vagy takarítsa, aki mellépisilt, bár az én apósom is ennyire igénytelen, én már fertőtlenítővel járok hozzájuk, ha nem tudom hazáig tartogatni, és muszáj náluk kimennem, fújom mindenhova is, rosszabb, mint egy vasúti klozet...

Domestos zero-val próbálkozz, de ez akkor is undorító.

nov. 20. 11:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Ahhogy, hogy húgykő legyen a padlón az odacseppent vizeletből, idő kell. heti 1-2 felmosás mellett nem fog lerakódni.
nov. 20. 11:58
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Sósav elintézi, de ne hagyd sokáig, hogy a fuga ne károsodjon.
nov. 20. 13:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Fekete domestos
nov. 20. 17:57
 6/10 anonim ***** válasza:
citromsav feloldja, utána meg 2-3 naponta fel kéne mosni
nov. 20. 19:40
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem az ecet is megoldja a problémát. Utána pedig aki mellépisil törölje fel rögtön.
nov. 20. 20:14
 8/10 anonim ***** válasza:
A domestos félék csak kifehérítik, de nem oldják fel a húgy/vízkövet. Ezért kell citomsav, vagy ecet. Amit 1-es ír az is jó lehet, de egyiket se hagyd rajta sokáig, inkább ismételd meg.
nov. 20. 20:34
 9/10 anonim ***** válasza:
34%

Rögtön az előítélet, meg a “jajj de undorító”… honnan veszitek, hogy Ő pisilt mellé? Lehet, hogy lakást vásárolt, bérel, takarítóként dolgozik, idős hozzátartozója, aki beteg és még sorolhatnám.

De a magyar mentalitás ugye rögtön, idejövünk és beszólunk! Gratula!!

Kérdező: Domestos zeroval ne próbálkozz, mert meg fogja fogni a fugát (tapasztalat). Keress valami ipari vizkőoldót, lehetőség szerint színtelent

és azzal próbáld meg. De próbálkozhatsz ecettel is, citromsavval, de ezek gyengébbek, tovább kell majd súrolni. Mert ugye kell egy kefe is, maga a szer nem fogja feloldani rá kell segíteni.

nov. 20. 22:33
 10/10 anonim ***** válasza:
51%

Az, amit húgykőnek hívsz, az ugyanúgy vízkő. Ha kemény a víz (márpedig az ország nagy részén az), akkor simán a kifröccsent, odaszáradt víz is ugyanolyan foltot hagy a padlón vagy a falicsempén, mint a vizelet. Nem a vizelet karbamid tartalma szárad oda, hanem annak (vagy csak simán a víznek) a kálcium-karbonát tartalma. Ez bármelyik vízkőoldásra alkalmas vegyszerrel oldható (ecet, citromsav, különféle vízkőoldó tisztítószerek stb.)

(A húgykő mást jelent, az a vesekő, ami az emberi testen belül képződik.)

nov. 20. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!