Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Év végén tervezném a költözést...

Év végén tervezném a költözést. Jelenleg mekkora összeg szükséges ahoz,hogy Budapesten(vagy Nyíregyházan. A kettő között nagy a különbség de azért érdekel ez az opció is.) egy jobb környéken kivehesek egy jól felszerelt gépesitett, bútorozott lakást?

Figyelt kérdés
0.5-1evre kb mekkora összeg menne rá? (közös költség, rezsi, bérlés. Szóval mindenel együtt.)

ma 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a hirdetési portálokat és írd össze magadnak. Ingatlan.com, Facebook... Te tudod, mi szerinted a jobb környék, mekkorát, milyet képzelsz el, na meg akkor nem anonim idegeneknek kell elhinned.
ma 14:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Budapesten, jobb környéken, jól felszerelt, jó állapotú, kb. 45-50 m2 lakás bérleti díja min. 180 ezer forint. A rezsi (közös ktg., víz, gáz, villany) kb. 50 ezer/hónap. Én kb. 250-et számolnék havonta.

De nem tudom neked mit jelent a jobb környék. Belváros? Kertváros?

ma 14:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is olyan 250 körül van rezsivel együtt Budapesten.

Szerződéskötéskor 2 havi kauciót szoktak kérni, plusz beköltözéskor az első havi lakbért. Szóval úgy számolj, hogy olyan 400-500k kell csak arra, hogy kiveszed a lakást, plusz legyen egy havi lakbér meg egy havi megélhetés. Összesen kb 1 millió.

Persze lehet találni olcsóbbat, meg drágábbat, nézelődj. És ha nem keresel legalább 3-szorannyit, mint a lakbér (nettó 600+) akkor szobát bérelj, mert nem engedheted meg magadnak az egyedül lakást. Persze ha ez nem hosszútávú cél (pl csak fél év szakmai gyakorlat), akkor ezt az ökölszabályt nem kell túl komolyan venni.

ma 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!