Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most èn vagyok a rossz anya,...

Most èn vagyok a rossz anya, amiért nem támogatom, hogy a fiam albérletbe költözzön?

Figyelt kérdés

23 éves a fiam. Pár éve, amikor örökséghez jutottunk vettünk egy nagyobb házat, hogy fiamnak ne legyen gondja a lakhatással. Egy ideje mondogatja a fiam az albérletet, de nem támogatom, mert az összes pénze elmenne így, de ezt nem érti meg. Mondtam neki, hogy ide azt hív, akit csak akar később, ha lessz komoly kapcsolata ide hozhatja a barátnőjét is, de őt zavarja azt, hogy én bele látok az életébe, viszont nem értem, hogy miért, nem hiszem, hogy lenne bármilyen szégyellni valója.

Nem érti meg azt, hogy ha albérletbe megy soha nem lessz semmije, ha itt marad akkor nem kell idegeskednie azon, hogy kitudja-e fizetni a lakbért én soha nem kértem tőle pénzt inkább én támogattam őt.

2022. nov. 30. 14:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/101 anonim ***** válasza:
97%

Sógorom ott maradt a szülői házban a feleségével,a férjem hozzám költözött,én megkaptam a szülői házat,édesanyám hazaköltözött a szüleihez,apám újranősült,elköltözött a nőhöz.Apósomék háza eleve úgy van építve,hogy két generációt is ki tud szolgálni,van egy fenti rész,ahol a sógoromék élnek a gyerekükkel,és egy lenți,ahol anyósék.Annyit mondhatok,hogy már a gyerek odakerülése előtt(örökbefogafott),olyan szinten beleavatkoztak anyósék az életükbe,hogy mindenről be kellett számolni nekik,hol voltak,hová mennek,meddig maradnak,stb.,most meg,így a 70 felé közelítve,plusz hogy ott a gyerek is,hadd ne mondjam...

Mi 7 éve kint élünk külföldön,odáig fajultak a dolgok,hogy sógorom is kijött utánunk,és most azon munkálkodik,hogy kihozza a családját is.Szóval,a lényeg,keveseknek jön be többgenerációs együttélés,nem mondom,hogy nincs olyan,de ritka.

2022. nov. 30. 15:53
 32/101 A kérdező kommentje:
25: És az mitől jobb, hogy összeáll valakivel? Ugyanúgy alkalmazkodnia kell ès még fizet is érte.
2022. nov. 30. 15:54
 33/101 anonim ***** válasza:
96%
Attol jobb h felezodik a koltseg.. mellesleg vmi haverra gondoltam, akivel valszeg jol el lenne vagy csajjal. Ha nincs ilyen akkor is kivehet szobat.. enis inkabb fizettem csak hagy kezdjem mar el a sajat eletem
2022. nov. 30. 15:57
 34/101 A kérdező kommentje:
27: Ennek a hàznak az árából nem tudnék egy kis házat ès lakást is venni. Nem véletlenül mentünk el ebbe az iránya.
2022. nov. 30. 15:57
 35/101 anonim ***** válasza:
97%
Én sem akartam volna 23 évesen anyámmal élni, sokkal inkább fizettem volna az albérletet. Nem gátolhatod az önállósodásban, te is kirepültél, nem a szüleiddel laktál felnőttként.
2022. nov. 30. 16:01
 36/101 anonim ***** válasza:
92%

Jaj, igen-igen 23-as, én meg egyetem után költöztem össze a barátnőmmel albérletbe, értelmiségiek vagyunk mindketten, 8 év albérletezés után tudtunk összegyűjteni annyi pénzt, hogy legyen önerőnk + szülői segítség is volt egy kevés. Most hitelt fizetünk. Tudom, tudom, tök gáz, otthon kellett volna lakni 40 éves korunkig, és eltenni minden fillért, hogy MAJD legyen 42 évesen egy tehermentes lakásunk :D

Mi ehelyett buliztunk, utaztunk, éltük az életünket a kis albérletünkben, így most 30 felett már lenyugodtunk kicsit, jön a gyerek stb.

Mesélj még, milyen gáz albiban lakni :D

2022. nov. 30. 16:02
 37/101 anonim ***** válasza:
94%
25, mert lehet felnőtt, mert csinálhat amit akar. Nálad is csinálhat amit akar? :) Felhozhat csajt és dughatnak a konyhapulton?
2022. nov. 30. 16:04
 38/101 anonim ***** válasza:
96%

Nem kellett volna komplett lakást venni, elég lett volna elrakni őnerőnek, ő meg majd hozzárakja a a saját részét.

Megkérdezted egyáltalán a fiad, akar-e majd mindig veletek lakni? Ti miért nem a szüleidnél éltek, ha szerinted ez a normális?

2022. nov. 30. 16:05
 39/101 anonim ***** válasza:
89%
Ez itten megint a provokatív válaszvadász mesedélután. Csak Grimmünk korábban tudott helyesen írni, és sose írta volna a lesz-t két sz-szel!
2022. nov. 30. 16:06
 40/101 anonim ***** válasza:
95%

"Nem érti meg azt, hogy ha albérletbe megy soha nem lessz semmije"

. Mert most van valamije?

Önállósága biztos nincs...

2022. nov. 30. 16:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!