Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most èn vagyok a rossz anya,...

Most èn vagyok a rossz anya, amiért nem támogatom, hogy a fiam albérletbe költözzön?

Figyelt kérdés

23 éves a fiam. Pár éve, amikor örökséghez jutottunk vettünk egy nagyobb házat, hogy fiamnak ne legyen gondja a lakhatással. Egy ideje mondogatja a fiam az albérletet, de nem támogatom, mert az összes pénze elmenne így, de ezt nem érti meg. Mondtam neki, hogy ide azt hív, akit csak akar később, ha lessz komoly kapcsolata ide hozhatja a barátnőjét is, de őt zavarja azt, hogy én bele látok az életébe, viszont nem értem, hogy miért, nem hiszem, hogy lenne bármilyen szégyellni valója.

Nem érti meg azt, hogy ha albérletbe megy soha nem lessz semmije, ha itt marad akkor nem kell idegeskednie azon, hogy kitudja-e fizetni a lakbért én soha nem kértem tőle pénzt inkább én támogattam őt.

2022. nov. 30. 14:19
 61/101 anonim ***** válasza:
85%

Esetleg nem egyetemista még? Kollégiumi szobák olcsóbbak, mint a lakásbérlés.

Amúgy szerintem annyiban nagyon sokat számít, hogy ilyenkor a szülőknek máshol lesz a határa, mint a gyerekeknek. Pl. Ilyenkor már nem igazán valid, hogy ennyire erős véleményt formálsz az ő elképzeléseiről, ugyanúgy kellene kezelni, mint egy felnőtt embert.

Pl. Ha a férjed inkább egy albérletben szeretne lakni, akkor nem egyből az lesz az első gondolatod, hogy nem tudja jól és te jobban tudod és megpróbálod meggyőzni. Hanem megkérdezed, hogy miért gondolja így és meghallgatod az érveit. Az emberek többsége viszont a gyerekével ezt nem tudja megtenni. Ezért kell elköltözni és felnőni, hogy ne a gyereked legyen, hanem felnőtt ember. Ha ez kimarad, akkor nem nagyon fog tudni kiállni magáért a munkahelyén sem, úgyhogy jobb hátrébb lépni és engedni. Az ő döntése az ő felelőssége.

2022. nov. 30. 22:37
 62/101 anonim ***** válasza:
78%
Rengeteg olyan ismerősöm van, aki nem teheti meg, hogy albérletbe menjen, egyedül álló anyukák, bolti dolgozók, akik nem tipikusan megyek egyetemre koliba stb kis kertes házban laknak, átlag emberek, miről beszélünk édesistenem, minden harmadik vagy negyedik otthonban otthon vannak a gyerekek. Akkor ők hogy nem tudnak felnőni meg felelősséget vállalni. Tény hogy a ferfiak és nők egy része is nem alapít nagyon családot. Csak mondjuk így eszembejut szüleim csököttsége, hogy hát te még nem vagy alkalmas önállóan élni, meg nem vagy érett eléggé ehhez. Amúgy ha valakinek jó munkája van pár év alatt fossá keresi magát. Szomszédom Aldiba ment el dolgozni, albiba vagy bnőjéhez, osztalyvezető lett pár év alatt, 10milliós szolgálati kocsija van.
2022. nov. 30. 23:09
 63/101 Darius- ***** válasza:
80%
Nem feltétlen hazat kellett volna venni az orokségbol, igy magadnak. Most marr hasznald egeszseggel. Sajnos tudni kell elengedni valakit, ha faj is, vegleg nem fog elmenni, bizonyara gyakran talalkoztok majd.
2022. dec. 1. 01:21
 64/101 anonim ***** válasza:
88%

A házat el kell adni, az árából venni egy tehermentes lakást magatoknak, a maradékot meg odaadni a gyereknek önerőnek. Így nem dogja ki a pénzt az ablakon, hanem lesz egy tehermentes lakása, ha visszafizette a hitelt.

Te nem a gyerek érdekeit nézed, hanem a sajátodat. Nem akarod elengedni, nem tudsz leválni róla.

2022. dec. 1. 06:26
 65/101 anonim ***** válasza:
80%

Ha van egy kicsi esze, nagyon gyorsan lelép tőletek, mert gyakorlatilag megfojtod őt.

Az meg milyen már, hogy a csajt is költöztesse oda?

Ha ezzel állt volna elő a barátom, és komolyan gondolja, abban a percben szakítok vele, ugyanis felnőtt nő vagyok, és nem akarok anyukája - de még saját szüleim - házában élni.

2022. dec. 1. 08:17
 66/101 anonim ***** válasza:
82%

A féltestvérem együtt lakik anyukájával (29 éves).

Na, gyakorlatilag semmi élete, mert a "gondoskodó" anyuci teljesen megfojtja ők. Folyamatosan ugráltatja, ide menj, oda menj, így segíts, úgy segíts, úgyis "itthon vagy".

Persze, hogy otthon van, mert megrekedt az agglomerációban, anyucival a nyakán, nincsen szociális élete, mert abban a városban szó szerint semmi sincs. Még egy értelmes pub vagy kávézó sem, ahová be tudna ülni néhány haverral.

Ja, haverok sincsenek már, mert ők már rég élik a FELNŐTT életüket, családdal, feleséggel, nem abból állnak a napok, hogy dolgozom, aztán lesem a "gondoskodó, szerető" anyám kívánságait.

Egyetem alatt tök normális srác volt, szoros barátságokkal, aztán szülői nyomásra hazaköltözött a sehonnai kisvárosba (jaj, ne menj albérletbe, itt szeretettel várunk...), és onnantól kezdve minden interakciója megszakadt.

Egy barátság lehet szoros, de amikor rendre nem jön a barátod sheová, meg egy kávézást is lemond, mert anyuka arra a napra ÉPP nagytakarítást tervez, és neked segítened KELL (hiszen ott élsz), akkor előbb-utóbb inkább hagyod a francba.

Én 21 évesen menekültem ugyanonnan. 30 múltam, igaz albérletben élünk, de van barátom, kisállat, utazunk, van önálló életünk, és nem a szülőmnek kell pattogni.

Természetesen NEM mindenhol ez a helyzet, de sajnos sok helyen igen - főleg, ahol nincs két, teljesen elszeparált lakrész, hanem a "fiatal" a gyerekkori szobájában kell éljen.

2022. dec. 1. 09:12
 67/101 anonim ***** válasza:
74%

23, 41. Nem érted. A baj nem az hogy azt gondolod hogy milyen arányban laknak otthon a fiatalok. Mindenkinek más a talasztalata.

A gond azzal van hogy süt az írásodból a lenézés. Lehet hogy nem annak szántad tehát nem direkt akartál megbántani embereket csak hirtelen leírtad. Talán akaratlanul de a felsőbbrendűség érzékeltetése megvan. Azt írtad hogy akinek nincs diplomája az csak melós, nem tud félrerakni, nem tud egyuttelni senkivel ezért megy albérletbe. Mintha a diplomás ember egy külön faj lenne.

2022. dec. 1. 09:24
 68/101 A kérdező kommentje:
64: Ha vennék is egy kisebb házat, nem maradna sok pénz, amit be tudna fektetni egy másik házba. Maradna kb néhány millió azzal meg nem megy semmire.
2022. dec. 1. 10:27
 69/101 anonim ***** válasza:
88%

68: akkor engedd, hogy hadd menjen. És ne sipákolj neki.

A saját élete, felnőtt ember, hadd döntsön róla.

2022. dec. 1. 11:51
 70/101 anonim ***** válasza:
60%
Direkt nem reagálsz a kommentekre ugye? Csak szelektíven :-)
2022. dec. 1. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!