Most èn vagyok a rossz anya, amiért nem támogatom, hogy a fiam albérletbe költözzön?
23 éves a fiam. Pár éve, amikor örökséghez jutottunk vettünk egy nagyobb házat, hogy fiamnak ne legyen gondja a lakhatással. Egy ideje mondogatja a fiam az albérletet, de nem támogatom, mert az összes pénze elmenne így, de ezt nem érti meg. Mondtam neki, hogy ide azt hív, akit csak akar később, ha lessz komoly kapcsolata ide hozhatja a barátnőjét is, de őt zavarja azt, hogy én bele látok az életébe, viszont nem értem, hogy miért, nem hiszem, hogy lenne bármilyen szégyellni valója.
Nem érti meg azt, hogy ha albérletbe megy soha nem lessz semmije, ha itt marad akkor nem kell idegeskednie azon, hogy kitudja-e fizetni a lakbért én soha nem kértem tőle pénzt inkább én támogattam őt.
Lehet a fiad meleg vagy ilyesmi.
Adjátok el a nagy házat, csapjátok ketté az árát és vegyetek 2 kicsit.
Nem inkabb magad miatt akarod? De neki nem az a jó mint neked. Neki kell eldönteni hogy mit kezd az életével. Ne kelts benne bűntudatot azzal hogy miatta vettétek a nagyobb házat meg ha így is van. Ez elég manipulatív dolog. Gondolni kellett volna arra hogy talán nem akar örök életében veled élni.
Ki kell próbálni az önálló életet, tapasztalatot kell szereznie hogy felnőttként boldoguljon. Ha családja lesz szüksége lesz erre a tapasztalatra.
Ha nem tudtok mit kezdeni a nagy házzal adjátok el és vegyétek kisebbet, a maradékot meg a fiad be tudja rakni önerőként a sajátjába. Mert ha nem is egy házra de önerőre futna az extra pénzből. A törlesztő meg kb annyi lenne mint az albérlet. Kiadhatná az egyik szobát és akkor simán tudná fizetni ha mellette dolgozik.
Mi rosszat mondtam azzal, hogy lehet titkol valamit és a megoldás a nagy ház árából 2 kicsi lakás?
Ez miért haszontalan ötlet?
41-es, tessek akkor megint elolvasni a 29-es valaszom, direkt irtam, hogy van ilyen is, olyan is!
Van aki otthon marad vagy visszamegy, de van, aki meg nem. Miert olyan rohadt nehez ezt felfogni? A lenyeg az, hogy ne tessek kijelenteni olyat, ami nem igaz! Mindenkinek mas a tapasztalata, de ettol fuggetlenul egyik se jo vagy rossz. Csak mas, ennyi.
En is eltem alberletben 7 evet, aztan mentunk a ferjemmel sajatba. Otthon, a 1,5 szobas panelban, ahol anyam nevelt fel egyedul, valoban kurv..a jo lett volna leelni igy 7 evet, a sporolas jegyeben. Gondolkozzal mar. Nem mindenkinek van hova hazamennie.
Nem vagy rossz anya, de láthatóan képtelen vagy beleélni magad a fiad helyébe. Egészséges lelkületű ember minden tekintetben önálló életre vágyik, ahol nem "érzi" feszélyezve magát a szülője tekintetétől stb. Itt velünk szemben lakik egy dúsgazdag könyvvozsgáló. Hatalmas házat újítottak fel és építettek hozzá. Úgy tervezték, hogy mindkét lányuk majd ott él a maga családjával. Egyik lányuk sem él itt.
Másik dúsgazdag ismerősünk a palotának beillő márvány lépcsőházas 4 szintes kastélyában él, egy külön szinten a semmittevő lánya a saját családjával. Kihasználja az apját, a nagy jólét miatt nincs önálló munkája, viszont az ismerősünk és a veje ki nem állhatják egymást. Teljesen egészségtelen a családon belüli érzelmi viszony.
#32: szemmel láthatóan NEM AKAROD felfogni, hogy az ő életszakaszában most EZ a normális.
Te együtt laktál az anyáddal/anyósoddal felnőtt korodban??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!