Kudarcként élnétek meg ha a lányotoknak 35 évesen sem családja, se párja, se lakása, se életcélja nem lenne?
78: A homokos férfi mióta tud a gyermeknevelésről és a családról nyilatkozni? Azt mondhatja hogy az ő képességei és lehetőségeihez képest jól érzi magát, és ezt el is lehet fogadni.
A család érzését el tudja hitetni magával, de a gyerekes, teljes családot már nehéz eljátszania.
80. Simán lehet, hogy a lánynak van életcélja, csak nem mondja el az anyjának, mert úgyis csak kritizálná érte. Én is így vagyok a szüleimmel. Sok nagy lebaszás után elegem lett és mostmár nem mondom el nekik a dolgaim. Beszélünk, de a céljaim nem mondom el nekik. Nem éri meg, hogy kritizáljanak és megszégyenítsenek miattuk. Teljesen normális célok egyébként: saját vállalkozás, világ beutazása, stb. Család nem.
Simán el tudom képzelni, hogy a csajnak is elege van az anyjából, aki úgy nyilatkozik, hogy mások már "elkeltek", ő meg még nem. Nem egy kereskedelmi áru, hogy "elkeljen". Gondolom mennyi szekálást kaphat szerencsétlen lány amiatt, hogy nem teljesíti az anyja elvárásait. Kitartást neki!
81# te tényleg nem érted, hogy másnak lehet kínszemvedés, ami neked boldogság? A hasonlatom erre akarta felhívni a figyelmet. Ne lovagolj a gyereken, beszélhetnénk a spagettiröl vagy a gombáról is.
Egyénenként eltéröek vagyunk, ami nekem jó lehet téged az örületbe kerget. Nem, te még mindig kötöd az ebet a karóhoz, hogy ami neked jó, magától értetödöen mindenkinek jó kell hogy legyen, de ez baromira nincs így…
84, 81 vagyok. Értettem, mit akarsz mondani, de a válaszom is jó volt, csak nem értelmezted.
Légyszi olvasd legalább ezt végig, aztán tényleg nem akarok akadékoskodni.
Leírom még egyszer: A család öröme nem egy a sok szabadidős tevékenység között, hanem teljesen külön kategória.
Nem tudod összehasonlítani azt, hogy elmész sakkozni a haverokkal vagy, hogy szerelmes leszel. Ugye, hogy a szerelem más, mint megnézni egy jó filmet, vagy elmenni kondizni? Van benne valami plusz szerintetek is? Igen van. A család ugyanígy, ezekre ráépülve egy teljesen különleges dolog, erre akartam felhívni a figyelmet. Nem olyan, mint amikor gyerekekre vigyázol, vagy spagettit eszel, vagy ilyesmi.
És a szex példát azért hoztam fel, mert azt sem lehet elmesélni, kívülről elndönteni, hogy jó-e neked vagy nem, hanem csak tapasztalni lehet.
6 évesen melyik volt a kedvenc pózod? Mi volt a vélemenyed a szex különböző módjairól? Ugye nem sok. Mert még soha nem próbáltad, nem tanultad meg használni a képességedet rá. Ugyanez van a családdal. huszonévesen nem mindenki érzi, hogy mi ez. Aztán 50 felett már sokkal többen, akkor is ha jó, de akkor sem kevésbé, ha hiányzik nekik, mert elmentek az évek.
6 évesen elhitted volna nekem, hogy a szex majd valamikor neked örömet fog okozni? Biztosan nem. Ugyanígy vitatkoztál volna, hogy a homokozójáték sokkal fontosabb, meg a barbi baba, és azt mondtad volna, hogy minden fiú hülye, mert húzogatják a hajadat. És igazad is lett volna akkor ott, abban az életszakaszban.
Tehát engem azért zavarnak ezek a kijelentések, hogy "Nekem nem okoz boldogságot a család és a gyerek" - mert ez csak akkor lehetne kijelenteni, ha bármikor is átélted volna az érzést.
Azt nyugodtan mondhatjátok magatokról, hogy nem tudom az oda vezető utat, vagy nincs elég kitartásom, szerencsém, képességem (tiszta lélek kell hozzá), partnerem, időm, egészségem, hogy elérjem.
Sokan vannak így, velük sincs semmi baj.
De hogy nem okoz boldogságot, az így a partvonalon kívülről általatok nem jelenthető ki, aki ezt mondja, az szerintem nem mond igazat.
És ez bosszant egy kicsit, mert ezek a hangok egyre erősebbek, és degradálják ezeket az értékeket, ami elég káros.
És igen, rengeteg olyan házasság és gyermekvállalás van, ami nem kellett volna, én írtam korábban is, hogy hasznos lenne tiltani bizonyos mentális betegségek, bántalmazás esetén, hogy a párok, vagy egyedülállók gyereket vállaljanak. Nem mindenki alkalmas rá. És szerintem nagyon nagy az alkalmatlanok aránya. Én úgy saccolnám, hogy legfeljebb minden második ember lenne képes harmonikus családot alkotni.
És tényleg, ők, akiknek nem való a család, ők is boldogok, mert utazhatnak, a saját nemükhöz vonzódhatnak, macskákat tarthatnak, túlórázhatnak a munkahelyen, vagy ilyesmi.
De: Az egészséges ember boldogsága, teljessége a családon keresztül érhető el. Aki meggyőződésből, a kudarctól való félelemből, vagy más okból ezt elutasítja, az saját magát fosztja meg a lehetőségtől, áttételesen pedig másokat is, mert olyanra formálja a társadalmat, hogy a család megbecsülése csökken.
81 vagyok, és tényleg csak a korom miatt a beszűkült eszembe jutott egy ismerősöm, aki olyan volt mint ti ketten összesen. Maga mesélte, hogy csak meg akart fogni egy pénzes pasit, azért szült gyereket. És amikor rátették a fiát a hasára, feltöltődött egy új szoftver az agyába, onnan kezdve a világ legjobb anyja lett belőle, az élete is megváltozott. Fogadjátok el, hogy ez egy olyan bonyolult terület, amibe nem lehet kívülről beleokoskodni.
Jóval korábban kitalálták, mint ahogy az internetet bekötötték a lakásokba, és sokkal mélyebben bennünk van, mint egy átlagos tiktok sztár.
88: látom, elolvastad, értelmezted, annak megfelelően reagáltál a legjobb tudásod szerint.
Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!