Kudarcként élnétek meg ha a lányotoknak 35 évesen sem családja, se párja, se lakása, se életcélja nem lenne?
126,127,128: Na nézzük sorban.
"az apa+anya+gyerek = ideàlis csalàd. Mièrt? Honnan veszed te a bàtorsàgot, hogy univerzis èrtelemben ideàlisnak àllits be egy csalàdmodellt Egyèni, szuverèn szinten döl el, hogy kiböl mi vàlt ki azonos mèrtèkü boldogsàgot"
Mert ha nem így lenne, akkor a fajfenntartás ösztönét kérdőjeleznénk meg. Ezek az ösztönök úgy vannak az élőlényekbe beleépítve, hogy örömöt okoz, ha megfelelünk nekik. Ezért gyűjtögetünk, versenyzünk, hatalmat, vagyont, szerelmet szerzünk, házat építünk - ez mind az ösztönös késztetés hatása. Tehát nem csak a saját tapasztalatomra alapozok. Másrészről azért itt valami olyasmit kellene elmagyarázni, hogy ha a nap süt, akkor meleg van. Azért eléggé egyértelmű, különben ti sem születtetek volna meg. Ti is csokosok vagytok? Vagy diszkóbaleset? Persze, az ösztönök különböző mértékben vannak jelen, hatalmat sem akar mindenki (én például tudatosan kerülöm, zavar), de ettől még ez létezik, csak a tudat felsőbb szintjein nem jut át, valami más elnyomja, vagy eltéríti. Ha a gyereket nem szereted, de a macskádat babusgatod, akkor helyben vagyunk, az ugyanaz az anyai ösztön, csak egy kicsit félrement. Tehát létezik. Más magyarázat nincs arra, hogy miért van macskád. Társra vágysz és gyerekre. Örömöt okoz. És soha nem mondtam, hogy nincs igazad abban, hogy neked nem okoz örömöt a gyerek. Ezek a jelenségek nem egyénekre vonatkoznak, hanem általánosságban, a tömegekre. A kutatók pontosan tudják, hogy a kakukk más madarak fészkébe rakja a tojását, de azt is tudják, hogy van olyan kakukk, aki éppen nem. És olyan is van, amelyik egyáltalán nem rak tojást. Ettől még az alaptézis igaz.
"a gyermekteleneket is mentálisan sérült embereknek nevezed"
Nem ezt mondtam. Azt, hogy a mentálisan sérült emberek halmaza valamilyen mértékben megegyezik a gyerekellenesekkel. Könnyű belátni. A pszichopaták (vagy más hasonló betegség, ne köss bele) biztos nem ünneplik az ezüstlakodalmat a boldog családban unokák körében, mert a betegségük erről szól, hogy képtelenek normális kapcsolatot létesíteni. Tehát ennek a betegségnek a halmaza nagy valószínűséggel fedi a másikat. És atöbbi, nem ismétlem el. A számokat nem tudom, csak saccolni lehet, de ahogy írtam, a mentális betegség annyira gyakori, hogy az átfedés elég valószínű. (Példa:Ha a beteg 3%, a családra alkalmatlan 12%, akkor 3% megegyezik, tehát a gyerekellenesek 25%-a egészen biztosan pszichopata, és így lehetne számolni) Ez nem azt jelenti, hogy mindenki beteg, akinek nincs gyereke, ilyet nem mondtam. De aki konkrétan beteg, annak valószínüleg nincs gyereke, családja, felesége, ez viszont igaz. A szociológiában ritkán számolnak pontos százalékokkal, legfeljebb a kiindulóadatok, a népszámlálás, vagy a felmérések, de még ott is val hibaszázalék.
"a melegeket ha mèg egyszer aberràltnak nevezed"
Azt mondtam, hogy egyéb aberrált viselkedés, ebbe beleértettem azt is, ha valaki a lámpaoszloppal képzeli a családot, vagy Michael Jacksonnal, még akkor is, ha halott. Az, hogy a homokosság aberráció, annak ilyen értelemben nincs jelentősége. Megélheti a család érzését a maga módján, és az is lehet, hogy boldogabb, mint bárki ezzel. Áldásom rá.
Mindenesetre leírom sokadszor, hogy a saját kategóriájában kell összehasonlítani az ösztönös megfelelésre kapott örömöket, a gyereknevelés kategóriájában nincs más. Pillanatnyilag nincs olyan hobbi, vagy mesterséges helyettesítő, amivel tudnánk magunknak élőlényt szülni, és az a saját értelmi színvonalunkra fejlődne, különleges viszonyt alakítva ki velünk. Lehet, hogy lesz nemsokára, nem tudjuk. Szexelni, családként élni, abból örömöt meríteni bármivel lehet, de pillanatnyilag semmmi más hobbinak nem lehet elmenni az anyák napi ünnepségére. Ami - megint megismétlem, az alapösztön szerinti örömforrás. Ha NEM az, erre tenyleg küldjetek valami forrást, mire alapozzátok. Az nem elég, hogy ti útáljátok a gyerekeket! Addig viszont fogadjuk el.
A hitellel és a házzal kapcsolatos fejtegetést nem értem. Nekem nincs hitelem, ingatlanból van plusz bevételem is, megnyugvást ad. Ez is egyfajta ösztönös viselkedés: a biztonságérzet. Sok állat is kijelöli a területét, ami onnan kezdve más. Szépítgeti, védi, uralja. Ösztönös. Továbbá rendben van, hogy gyűjtöd a pénzt a számlán, de simán lehet, hogy az utcán fogják seperni a pénzt valamikor, vagy az egészért veszel egy pohár vizet. Nem beszélve arról, ha öreg és beteg leszel, hol fogsz lakni? (azt nem kérdezem, hogy ki fog ápolni) Én fúrok egy kutat, a napelemmel meg járatom a klímát, veszek 10 csirkét, a kertben majd valami megterem, elvagyok.
És akkor hagy támadjak vissza egy kicsit: én próbálok általánosítani - szerintem megalapozottan - hogy az emberek az ösztönük szerint teljes családban szeretnek élni. Mivel ezt csak általánosítva lehet vizsgálni. Erre kapom a mindenféle gyalázást. Ti meg: Kollektíve le CSOK-ozzátok az összes szülőt, gyereket (nem idézek vissza mindent) Nektek lehet általánosítani? Az jogos? Milyen statisztika mutatja hogy nyígnak a gyerekek a hotelben? Milyen statisztika szerint Csokos az összes szülő? Ha kivonjuk a keleti szegény régiót, akikkel tényleg a gond van, még csökkent is a születések száma. És az én gyerekeim mindig is végigülték az éttermet nyugodtan, ahogy a felnőttek. Rendesen viselkedtek a hotelben, satöbbi. A fiam nevelt, hogy "apa told vissza a széket!" Hogy jössz ahhoz, hogy megmondd, hogy az én gyerekem hogy viselkedik? "Ki vagy te?"
Azzal egyetértek, hogy ne vállaljanak pénzért, családi pótlékért gyereket, az legyen tilos. Ebben volt változás, az alanyi jogon járó pénzek helyett az adókedvezmény pont ebbe az irányba mozdítaná el a családtámogatási rendszert. Ennél többet tenni, "hatóságilag sterilizálni", ahogy írod - az már tényleg kezd konkrétan fasizmus lenni, gratulálok. Bár a problémát értem, a módszeren még finomítsunk.
Amúgy a ti írásotokból árad leginkább a fasizmus, az egó. Ott van a közösség, empátia bárkivel is bármelyik gondolatotokban? Tiltsatok le nyugodtan. Olyan társadalomban akartok élni, ahol csak egyféle véleménynek van helye? Milyen szép is az. Ismerünk ilyet a történelemből. Nem voltak jó korszakok, de jön vissza, látjuk. Hála nektek. Ja, és mindezt teszitek a befogadás, meg az egyenlőség nevében, a mi a legálságosabb ellentmondás benne.
"Ha NEM az, erre tenyleg küldjetek valami forrást, mire alapozzátok. Az nem elég, hogy ti útáljátok a gyerekeket! Addig viszont fogadjuk el."
Akkor kérlek te is mutass egy statisztikát arról, hogy:
- hány mentális beteg szülő van
- hány mentális beteg nem vállal gyereket
- hány gyerektelen ember mentális beteg
- hány boldog család van magyarországon
- hány boldogtalan család van magyarországon
- hány boldog gyerektelen van magyarországon
- hány boldogtalan gyerektelen van magyarországon
Nem hasból, hanem valódi forrásból származó statisztikai adatok.
"Olyan társadalomban akartok élni, ahol csak egyféle véleménynek van helye?"
Pont ezt csinálod, gratulálok. Szerinted csak a gyerek ad örömet az életben és ezt is már oldalakon keresztül bele akarod beszélni másokba. Nagyon úgy tűnik, hogy teljesen egyedül vagy azzal a hiperszuper boldog családoddal (ha a gyerekeid már fel is nőttek, akkor hol van pl a feleséged?) Család, mi? Szállj le végre a gyerektelenekről.
129, Anyukád nagyon jó ember, minden tiszteletem az övé. Csak kérdesek merültek fel bennem, mielőtt a kérdezőt elítéled. Anyukád szeretné, hogy legyen egy saját lakásod, ami anyagi stabilitást ad neked az életedben? Természetesen jobban szeretné, hogy legyen, mint hogy nem. Szeretné anyukád, hogy neked is legyen valaki, akivel hasonlóan jó a viszonyod, mint vele, mondjuk miután ő meghal?
Ha igazán szeret, akkor neked a legjobbat kívánja, és ha eltelnek az évek enélkül, lehet, hogy ő is aggódna. Biztosan jobban szeretne téged annál, hogy a szemedre vesse, és ezt jól is teszi. De az nem valószínű, hogy örül annak, hogy neked ezek nincsenek meg, még ha az aggodalomhoz fiatal is vagy.
136-os:
Én vagyok. Te egyáltalán nem olvasod el, amit írok. Vagy nem érted. Nem számít hány milyen család van abból a szempontból, hogy a család ad-e boldogságot. A szex is ad boldogságot, mégsem jelenti azt, hogy aki szexel, az feltétlenül boldog. De aki nem szexel, az nem éli át azt a boldogságot, amit a szex adhat. Lehet szex nélkül boldognak lenni? Lehet. Ugyanolyan, mint azzal? Háát... Azért azt tudjuk, hogy nem. De vannak olyanok, akik nem képesek a szexre, nem érdekli őket. Nincs képességük, hogy kihasználják a szex nyújtotta örömöket. Attól az még létezik. Ez eddig igaz? És ha tudod pontosan, hogy hány embernek ad a szex boldogságot, akkor jobban elhiszed, vagy kevésbé? (szólok, hogy nem a szex számít konkrétan, hanem csak megfeleltetem egy másik olyan ösztönös cselekvésnek, amit ismertek)
Minden alapvető ösztön ad örömet, mert azért alapvető ösztön. Ez a legfontosabb tulajdonsága, hogy kielégülést ad, ha beteljesül, feszültséget, ha nem. Erre milyen statisztikát adjak?
Egyáltalán nem vagyok egyedül a boldog családdal, és nem is jelenti azt, hogy folyamatos a boldogság mindig mindenkivel. Sose mondtam ezt. Azt mondtam, hogy az az állapot, amikor minden jó, az ad egy olyan pluszt, amit nem lehet helyettesíteni mással. Hogy jön ide az én feleségem azon kívül, hogy megpróbálsz belém kötni? (30 éve tart, megjegyzem) De tényleg, mit számít a személyem, amikor az emberek ösztöneiről beszélünk? Olcsó trükk, hogy megpróbálsz valami személyes hibát feltártni, hátha az gyengíti a vitapartnert.
Ennel a levelemnek melyik része az én személyes véleményem? Melyik részét nem találod meg akárhol? Én nem tagadom le a ti véleményeteket, csak kiegészítem olyan információkkal, amivel nem rendelkeztek. Más szemszögből próbálom bemutatni. Tessék belekötni a tényekbe tényekkel.
Pont te vagy az, aki nem tényekkel válaszol, hanem hasraütéssel :D Ne röhögtesd már ki magad :D Illetve 30 éve boldog vagy a feleségeddel, mégis a saját bevallásod szerint internetfüggő vagy? :D Valóban olyan jó házasság az, ha kényszeres vagy? Akkor bemásolom még egyszer:
"Ha NEM az, erre tenyleg küldjetek valami forrást, mire alapozzátok. Az nem elég, hogy ti útáljátok a gyerekeket! Addig viszont fogadjuk el."
Akkor kérlek te is mutass egy statisztikát arról, hogy:
- hány mentális beteg szülő van
- hány mentális beteg nem vállal gyereket
- hány gyerektelen ember mentális beteg
- hány boldog család van magyarországon
- hány boldogtalan család van magyarországon
- hány boldog gyerektelen van magyarországon
- hány boldogtalan gyerektelen van magyarországon
Nem hasból, hanem valódi forrásból származó statisztikai adatok.
"Olyan társadalomban akartok élni, ahol csak egyféle véleménynek van helye?"
Pont ezt csinálod, gratulálok. Szerinted csak a gyerek ad örömet az életben és ezt is már oldalakon keresztül bele akarod beszélni másokba. Nagyon úgy tűnik, hogy teljesen egyedül vagy azzal a hiperszuper boldog családoddal (ha a gyerekeid már fel is nőttek, akkor hol van pl a feleséged?) Család, mi? Szállj le végre a gyerektelenekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!