Szülők ti megengednétek a 13 éves lányotoknak hogy fiúja legyen?
Azt te csak hiszed, hogy csók lesz a max., nyilván 1-es még óvszerről nem hallott, minden esetre normálisan fel kell világosítani, és nyomatékosítani, hogy semmi olyanba ne menjen bele, amit ő nem akar.
Ettől függetlenül megengedném, ha a lányoddal őszinte a kapcsolatod, megbízható, akkor semmi gond nem lesz. Nyilván úgy, hogy ha ez nem megy majd a tanulás rovására.
Továbbra is próbálj meg
(ha eddig nem volt most már ki kell alakítani ezen a területen is)
őszinte, szinte baráti légkört teremteni a lányoddal.
Próbáld megbeszélni vele azt, hogy meddig mehet el a kapcsolatban és mire vigyázzon.
Ha jó közöttetek a viszony, nem zavarjon, hogy van barátja, kontroll alatt tudod tartani a kapcsolatot megfelelő mértékben.
Apuka hol van a történetben? Nem törődik a gyerekével? Nevelőapa?
Egyéb férfi rokon? Idősebb testvér/unokatestvér? Nagyszülők? Ha senki nincs a felsoroltak közül, akkor érdemes a családsegítő szolgálathoz fordulni. Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál is végeznek pár- és családterápiát.
Iskolapszichológus vagy háziorvos is szóba jöhet. (Gyámügy csak túlzottan végső esetben, de erre lehetőleg ne kerüljön sor!)
Eszembe jutott még a gyermek lelkisegély 116-111 - valamint a gyermeket segítő felnőttek vonala - 116-000.
Esetleg érdemes ellátogatni a kamasz panasz oldalra az interneten, vagy szexuális felvilágosító könyvet adni a kezébe a fogamzásgátlással kapcsolatban. (Én 14 évesen kaptam ilyet, mikor még nem "fiúztam".)
Nekem a felvilágosító tartalmak elolvasása után eszembe nem jutott még közel 10 évvel később sem óvszer nélkül közösülni.
8, te nem vagy százas. Család meg párterápia, családsegítő, lelkisegély?
Egy kamaszról van szó, élete első szerelme, semmi más.
És értem én, hogy szerintetek minden tizenéves ész nélkül szexel, de nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!