Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kudarcként élnétek meg ha a...

Kudarcként élnétek meg ha a lányotoknak 35 évesen sem családja, se párja, se lakása, se életcélja nem lenne?

Figyelt kérdés
A korosztályából már minden ismerős rég elkelt és gyerekeket nevel. A fiatalabb testvérei szintén családosak, élik az életüket . Neki meg egy kutyája sincs, mert albérletben azt sem tarthat, a bútorok sem övéi, mert bútorozottan bérli a lakást.

2022. júl. 6. 10:39
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/171 anonim ***** válasza:
6%
Te miről beszélsz? A szex csak egy példa volt. Volt már saját boldog családod? Ezt akartam példákon keresztül elmagyarázni, hogy az egy külön kategória az érzések tekintetében. Olyan mintha azzal jönnél, hogy a modellvasút meg még annál is jobb. Hogy jön ez ide? Ja csak hogy ki kellett adnod egy kis dühöt. Jól van, semmi gond, nyugodj meg.
2022. júl. 10. 17:25
 102/171 anonim ***** válasza:
75%

Te tényleg ennyire buta vagy? Vagy fizetnek neked ezért? :D

A te “teóriád”: ameddig nem volt kölyköd, addig nem tudhatod, hogy az a legjobb érzés a vilàgon, és az lehet az egyetlen életcél, aki nem éli meg, nem kehet igazán boldog. Ezek a te szavaid.

Ennek analógiájára az én válaszom: ameddig nem szexeltél azonos neművel, addig nem tudhatod, hogy az a legjobb érzés a világon, a hetero szex eltörpül mellette. Ha hetero szexelsz csak, akkor sose tapasztalod meg, milyen az igazán jó szex.

Ezt úgy nevezik, analógia. Nyilván, nem érted, mert valami félelmetesen ostoba vagy. Csodálom, hogy írni tudsz… az egy dolog, hogy butaságokat, de ilyen szellemi szintnél már nagy teljesítmény az írás művészete :D

2022. júl. 10. 20:08
 103/171 anonim ***** válasza:
18%

Nem érted még mindig a különbséget.

Mit hasonlÍtunk össze mivel?

Összehasonlíthatod például a kulináris élvezeteket, az evést a szerelemmel, de nincs értelme. Van?

Melyik ad boldogságot? Az evés, vagy a szerelem? A szerelem?

Akkor az evés az hülye kispolgári szokás?

Vagy ha az evést szereted, akkor a szerelem az csak a lúzerek bénasága?

Valakinek az egyik fontosabb, másnak a másik, azt értem.

De valakinek gőgösen kijelenteni, hogy pl. az evés nem fontos, mert te futsz, és a futás az olyan trendi, és az evés nem ad boldogságot, amúgy is a sok nyomorult evő ember összevissza böfög, és attól a falra mászol. És te sose fogsz enni, mert tök jól megvagy sós vizen.

És szexelhetsz felőlem kutyával is, biztosan sokkal jobb mint bármi.

De az még mindig csak szex. A saját kategóriáján belül kell értékelni, a kérdés szempontjából nem releváns.

Ez amit csináltok hogy ekézitek a családot, szavaztok és leszavaztok, a saját rossz tapasztalataitokon és az ebből eredő, vagy öröklött mentális problémákon alapul. Meg is lehet érteni. Nem akarod a saját szerencsétlenségedet sokszorozni. Köszönjük is, az egész világ nevében.

Azt próbáljátok meg elfogadni, hogy ha átélnétek egy tényleg szép karácsonyt a saját családotokkal, gyerekekkel, jó körülmények között, mondjuk a saját szép házatokban, kint hull a hó, vagy bármi ami közhelyes még idefér - az nem szex (mindegy milyen), az nem pénz, az nem a macska, nem sport, nem hatalom, nem utazás, hanem valami egészen más.

A stílusodat nem minősítem, valószínűleg a boldog párkapcsolat a jutalma ennek az attitűdnek, hogy ha vitázol valakivel, akkor ilyen szépeket kell mondani neki érvek, vagy valódi tartalmas vita helyett. A megfelelő irányba visz, nekem nem is kell hozzátennem semmit viszonzásul.

2022. júl. 10. 22:38
 104/171 anonim ***** válasza:
71%
Fidesz szavazók vitája 😀
2022. júl. 10. 22:52
 105/171 anonim ***** válasza:
81%
103-mas, szerinted akinek nincs gyereke vagy nem akar gyereket, az mentális problémában szenved? Mutass nekem egy tanulmányt erről! Nem tudsz, csak ítélkezel. Igaza van a többieknek, tényleg másokra akarod erőltetni a saját vélt igazságodat és képtelen vagy elfogadni, hogy más emberek máshogy is dönthetnek. Nem lehet, hogy pont te szenvedsz valamilyen mentális problémában? Te vajon miért itt pötyögsz a gyk-n ahelyett, hogy az állítólagos boldog családoddal lennél? Ha jól láttam, valaki már kihúzta nálad a gyufát és azt írtad, hogy leszoksz a gyk-ról. Nagyon boldog lehetsz a családoddal, ha gyk függő vagy.. Vagy már elüldözted őket a kitartó hülyeségeiddel és magányos vagy?
2022. júl. 11. 00:11
 106/171 anonim ***** válasza:
25%

105, Azért nem vagyok velük, mert az én családom már felnőtt, én túl vagyok ezen. És nem is számítok én, egy általános érvényű jelenség nem egy egyénből indul. És sehol nem írtam hogy bárkire is erőltetnék bármit. Tökéletesen megvagytok ahogy vagytok, tízszer írtam, hogy nem is látom az értelmét meggyőzni bárkit, te vagy a legjobb bizonyíték erre.

Ami az indíttatásom, mert fáj, vagy bosszant, az az értéktelenítése a család fogalmának. Persze értéktelenedik az anélkül is, tudom. De legalább úgy érzem, hogy tettem valamit. Hátha valaki elgondolkodik rajta, hogy mi is ez. Inkább reklámozom, mint meggyőzök. Nem is nektek szól a válasz.

Mindenesetre ez a felület a legjobb példa rá, hogy mennyire nincs értelme.

Az, hogy a mentális probléma összefüggésben van a család képességvel, az legyen statisztikai kérdés. Most lusta vagyok utánanézni a számoknak, de ha azt mondjuk hogy van egy halmaz ember, aki gyerekellenes az mondjuk 15%, és van egy másik halmaz, abba beletartozik az összes bipoláris, aspergeres, adhds, depressziós és egyéb. Az mondjuk legalább 20%, de inkább több. Innen még egy kis plusz kutatás és kijön hogy a két halmaz mennyiben metszi egymást. Akkor ki lehet mondani hogy a gyerekellenesek hány százalékban mentális betegek. Ez nem azt jelenti hogy bárki konkrétan beteg aki családellenes, de statisztikailag meg lehetne mondani, hogy pl. 80% az esélye. Az ilyen statisztikák soha nem egyedekre vonatkoznak hanem tömegekre. Még az is lehet, hogy 100%, és aki véletlenül nem, az a hibahatáron van. De ez persze csak feltételezés. A számokat csak beírtam hasból, lehet vitatni, de ha azt mondod hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz, az sem igaz, mert a társas kapcsolatok sérülnek a legelőször még a legenyhébb mentális probléma fennállása esetén is, ezt sem én találtam ki.

Ha már személyeskedünk, jól látod, hogy küzdök az internettel, hogy hogy kellene bezárni, nem tagadom. Én meg abban a tévedésben vagyok, hogy ez fontos. Valaki akarhatna meggyőzni az ellenkezőjéről, nem hülyézném le, mint egyesek a vitapartnerüket, hanem megköszönném, hogy új aspektusát mutatja egy problémának, amiben esetleg több tapasztalata van.

2022. júl. 11. 01:35
 107/171 anonim ***** válasza:
71%

folyt:

KSH adat: "Az Európai Bizottság és a WHO szerint kontinensünkön a mentális zavarok

jelentik az egyik legsürgetőbb népegészségügyi problémát. A felnőttek

27%-a – 133 millió ember – szenved valamilyen mentális kórképben."

Tehát minden negyedik ember, de valószínüleg a 20% körül lehet mégis a a mi kiindulási adatunk, mert ebben pl. a demencia is benne van, ami inkább az öregek sportja. Szóval szerintem kb. jól saccolhattam.

2022. júl. 11. 01:53
 108/171 anonim ***** válasza:
92%

Te, figyelj már. Az megvan, hogy nem onnantól beszélünk családról, hogy valaki leszül egy gyereket? Remélem, azzal tisztában vagy, hogy annak is van ám családja, aki nem pottyant csokért, hogy legyen saját szép ház? :D nem mindenki adja ám el a testét pénzért, van, aki tisztességesen él. Tudom, a breedereknek, ezt nehéz felfogni. :)

Az meg, hogy le mentális problémásozod azt, aki nem akar gyereket, hát muci, ennek az éremnek is két oldala van (nyilván ezt nem tudod feldogni, ahhoz messze beszükült vagy, és az élet csak a szaros pelenkàból áll/állt neked, de van, aki ennél többre is képes, hidd csak el :D), számomra meg az egy aberrált barom, aki most szül. Gyakorlatilag szadista ember az, aki erre a világra gyereket hoz: eü 0, oktatás 0, kilátások 0, életszinvonal 0, egészséges ivoviz vészesen fogy, klímakatasztrófa már elkezdődött, jégsapka olvadás elkezdődött-több száz ismeretlen, rezisztens (segítek: ellenálló) vírus és baktérium elszabadulása, túlnépesedés zajlik, élelmiszerhiány küszöbön. És ez még csak a kezdet.

Igazi szadista elmebeteg ember, aki gyereket szül a mai világba, azért, hogy végignézzék egymás haláltusàját. Ha nem csak blikket, fidesz által kozmetikáztatott ksh-t (mondjuk, aki nem beszél idegen nyelven, úgy nehéz hiteles forráshoz jutni, ez atyátok egyik aduásza, hogy egyről egyik műveletlen csürhe vagytok, könnyű titeket irányítani), meg baba-mama magazint olvasnál, akkor talán nem beszélnél ekkora marhaságokat.

A saját csokos házatokban (ja btw, sok gyerektelennek van szép háza, pl nekem is, önerőből, nem adtam el a méhem fidesz-elletőládának érte) meg örvendezzetek a karácsonynak, a 20-25 fokban, hóesést képen látnak majd a csemeték, lesz két darab kifli az asztalon, aztán legyetek k@rv@ boldogok. Ez a jövő, mert a magadfajta teleszarja a világot kölykökkel…

2022. júl. 11. 06:53
 109/171 anonim ***** válasza:
91%

Te most hasraütésre kitaláltál néhány számot, amit összevontál egy kitalált elképzeléssel. Ne járasd már le magad ennyire. Szülők és akár nagyszülők is szenvedhetnek mentális problémákban, tehát ez nem korlátozódik arra, aki nem szeretne gyereket!

Ugyanis te azt állítod, hogy aki nem szeretne gyereket, az mentális problémában szenved: erre mutass tanulmányt, statisztikát. Nem lusta vagy, hanem nincs ilyen statisztika.

Az pedig más kérdés, hogy aki nem szeretne gyereket, az nem feltétlenül gyerekellenes. Én pl szoktam vigyázni a barátnőm kisfiára, de én magam nem vállalnék gyereket. És nincs mentális problémám sem. Egyszerűen fontosabb a diplomás karrierem és a nyugalmam. Lehet, hogy mi itt lehülyézünk téged, de vajon miért? Azért, mert sértegeted a gyereket nem akarókat, de gondolj már bele, hogy minek állítasz be minket: egy dönteni nem tudó mentális problémákkal küzdőknek. Pedig mint kiderült, a te életedben játszik szerepet a függőség. Ennyi ember próbálja ezer módon elmagyarázni, hogy nincs közöd ahhoz, ahogy mások döntenek, de te csakazértis ezt hajtod. Na itt vannak (mentális) problémák.

2022. júl. 11. 06:58
 110/171 anonim ***** válasza:
92%

Illetve, ha már ksh meg mentális problémák. Én csípem a statisztikát, menjünk akkor el ebbe az irányba.

Kérlek akkor egy olyan kimutatást, hogy ez a 20% mentális problémákkal küzdő ember demográfiailag hogy oszlik meg: hány gyerekes, hány családos, hány egyedülálló, hány munkaképes korú, stb. Van itt még bőven kérdés, ami árnyalja a képet.

De ha már statisztika. Nézd meg az öngyilkosságok össz számát, abból pedig, hogy mennyi férfi és családos… meg fogsz kepődni…

2022. júl. 11. 07:14
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!