Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kudarcként élnétek meg ha a...

Kudarcként élnétek meg ha a lányotoknak 35 évesen sem családja, se párja, se lakása, se életcélja nem lenne?

Figyelt kérdés
A korosztályából már minden ismerős rég elkelt és gyerekeket nevel. A fiatalabb testvérei szintén családosak, élik az életüket . Neki meg egy kutyája sincs, mert albérletben azt sem tarthat, a bútorok sem övéi, mert bútorozottan bérli a lakást.

2022. júl. 6. 10:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/171 anonim ***** válasza:
89%
Ja és a szexes hasonlatod is marhaság. A gyereket nem lehet egy lapon említeni. Mert azt nem lehet visszacsinálni. Én nem szeretem a kagylót. Mondhatja bárki milyen finom. Megkóstolom és nem jön be. Nincs következménye. Mégegyszer nem eszek. De a gyerekesdi, ha nem jön be azt nem lehet semmissé teni. A szexes példád is ilyen.
2022. júl. 6. 19:11
 72/171 anonim ***** válasza:
66%

Soha nem beszéltem a beteg emberekről. Az teljesen megfordítja a képletet. Van akinek tiltanám is a családot jogilag. Ebben teljesen egyetértünk. Lehet, hogy te is jobban jársz, ha kihagyod, és a környezeted is.

Még hálás is vagyok neked, eszem ágában sincs rábeszélni.

Jól van ez így, ne kínozz másokat.

Amiről én beszélek az az, ahol szeretik egymást, lelkileg egészségesek, rendben van az életük, és szépen beülnek a kocsiba és elmennek mondjuk a két gyerekkel nyaralni egy szép helyre. Erre mondhatsz bármit, semmi nem hasonlítható hozzá. És erről garantáltan fogalmad sincs, ezért a véleményed nem számít. Nekem van tapasztalatom, nagyon szép gyerekkorom volt, és felnőtt gyerekeim vannak, ők is nagyon szép gyerekkorral, élményekkel, szeretetben - még a nagyszülők által is.

2022. júl. 6. 19:17
 73/171 anonim ***** válasza:
10%

A család az nem a "kagyló" kategória, hanem az "evés mint olyan".

Nem azt jelenti, hogy te még nem ettél kagylót, hanem te egyáltalán nem ettél még semmit. Ezért az ételekről nyilatkoznod legalábbis indokolatlan. Valamit összeszedsz a földről, mert nem halsz éhen, de az még nem evés.

Köszönöm a beszélgetést, nagyon sok boldogságot kívánok neked!

2022. júl. 6. 19:20
 74/171 anonim ***** válasza:
88%
Hű.. a lényeg az, hogy nem kell ráerőltetni másokra azt, amit te boldogságnak gondolsz. Mindenki más, mindenkinek szabad jogában áll döntést hozni a saját életével kapcsolatban. Nekem pl tökéletes a gyermekmentes élet. (plusz infó: 4 kisgyermek van a családban... 2re vigyázni is szoktam, bőven elég, még sok is)
2022. júl. 6. 19:59
 75/171 anonim ***** válasza:
91%
45-ös, ezek szerint az "irónia" kifejezéssel egyeseknek gondja van...
2022. júl. 6. 21:44
 76/171 anonim ***** válasza:
44%

Jaj nem erőltet senki semmit. Arra akartam kilyukadni, hogy én TUDOM, hogy ez A boldogság, te pedig max hírből hallottad, hogy miről van szó, mert nem élted át. Más gyereke nem számít, mint ahogy írtam is.

Az olyan, mint más férje, vagy szerelme.

És van direkt élményem is: saját magam 30 évvel ezelőtt.

Hasonlóképpen vélekedtem, a haveromat lebeszéltem a családról, "hülye vagy, mi lesz most, hogy fogunk bulizni, a szabadidő, pénz, stb."

A testvérem gyereke idegesített.

Nehéz elfogadni, tudom, ezt nem érted most.

Attól ez még ilyen. Hidd el.

Persze feltételezzük, hogy nincs mentális problémád, mert akkor rád nem vonatkozik.

2022. júl. 6. 22:59
 77/171 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen megértem, de engem taszít ez az egész gyerekesdi. Akkor is, ha mások szerint ez nagyon jó dolog. Pont ezért nem értem, hogy miért kell győzködni a másikat arról, ami neked jó.. Én sem győzködlek, hogy utazd körbe a világot és lakjál havonta másik országban, mert én pl imádom ezt az életformát. Lehet, hogy te meg utazni nem szeretsz, vagy esetleg félsz Dél-Amerikától, stb..
2022. júl. 6. 23:30
 78/171 Kólauborkával ***** válasza:
84%
Egy homokos férfi ugyan ezt fogja állítani arról, amit otthon csinálnak a párjával. Ö megtapasztalta, te nem, hajrá! Ott a boldogsághoz vezetö út, kövesd!
2022. júl. 7. 07:44
 79/171 anonim ***** válasza:
86%
76. Azért, mert neked boldog gyerekkorod volt és bejött a családosdi,attól rengeteg mindenkinek nem. Bizonyíték erre a sok bántalmazott, lelkironcs. Sok névtelen fórum is van, ahol rendszeresen lehet arról olvasni, hogy megbánták a gyerekvállalást. Mellesleg férfi vagy, szóval a gyerekkel csak kb. a "minőségibb" időt töltöd, mint az átlagban szokott lenni, minden más, a "szar" meg a feleségedre szakad kb. Szóval így megint könnyű magyarázni. A véleményem meg továbbra is ugyan az: a gyerek nem játék, nem lehet visszacsinálni. Nincs olyan, hogy majd tuti előtör a rózsaszín pillecukor, amikor már meglesz, akkor hírtelen jaj mindig is ezt akartam. Ok, akad ilyen is, de inkább a fordítotja igaz.
2022. júl. 7. 09:44
 80/171 anonim ***** válasza:
100%

Én az életcél hiányát tartom a legaggasztóbbnak.

Lehetségesek (bár nagyon ritkán), hogy vannak olyan emberek, akik egyedül, mindenféle szoros szociális kötöttség nélkül élnek 35 éves korukban, az ilyen emberek lehetséges, hogy kötődésfóbiásak.

DE a kérdező leírásából azt veszem észre, hogy nincsen kifejezett életcélja a lányának, ami problémás. Legalább olyasmi lenne, hogy, sok pénze legyen, vagy világ körüli utazás, vagy egy lakás, vagy egy karriercél, vagy akár megváltani a világot. De ha nincsen ilyen, egy pillanatig nem gondolom, hogy elégedett lenne az életével.

2022. júl. 7. 16:33
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!