Kudarcként élnétek meg ha a lányotoknak 35 évesen sem családja, se párja, se lakása, se életcélja nem lenne?
Dehát matematikailag kizárja, hogy neked erről megalapozott véleményed legyen, mert nem tapasztaltad. Akinek van gyereke, annak nem volt mindig, tehát átélte mindkét állapotot. És nem ugyanaz, ha van melletted egy akármilyen gyerek, más az, ha a sajátod.
Akinek szép családja van azoktól kérdezd meg, mennyire lennének boldogok család nélkül.
Ez nem frusztráció, értsd ahogy akarod, csak a statisztikai hibára hívom fel a figyelmedet. Kinyilvánítasz egy dolgot egy olyan területről, ahol még nem jártál.
Ha annyira hozná a boldogtalanságot a gyerek és a család, akkor nem lenne ilyen népszerű. Vagy mindenki csak az anyja kedvéért házasodik?
Egyet értek 62#-vel. Gondolod nem tud bele gondolni egy értelmes ember, akinek nem volt gyerek, hogy mennyi pénzt és szabadidőt el visz egy gyerek? És akinek épp nincs kedve ennyi időt és pénzt feláldozni akkor az már egy mocsok?
És abban is egyet értek, hogy a gyerekesek mindig szekálják a nem gyerekeseket, hogy miért nincs meg hasonlók, pedig ők nem hiszem, hogy kapnák akárkitől, hogy minek 3 gyerek, nem elég 2? Inkább 0?
És kérlek ne gyere nekem azzal, hogy a gyerekneveléshez semmi áldozatot nem kell hozni, mert baromi sokat kell, van aki ezt bevállalja és van aki pedig nem, mind a kettő ugyan úgy értelmes ember.
Ha már a matematikával jössz, gondolod, hogy nem fogok tudni megoldani egy olyan feladatot amivel még nem találkoztam, gondolkodás útján? Akkor nem is érted a matekot szóval ne gyere azzal...
Te most tényleg mindenkit egy kalap alá akarsz venni? Mondjuk azt mondom, hogy engem a hullahopp karika boldoggá tesz, te ezt nem rudod elképzelni, akkor most hazudok? Vagy csak ENGEM boldoggá tesz, de téged nem, akkor mi a konlúzió? Számomra csak annyi, hogy különbözöek vagyunk, de nem gondolom, hogy te kevesebb lennél, mert téged pl.: a kutya séta tesz boldoggá, de gondolj amit szeretnél…
A sexet guerek nélkül is meg lehet tapasztalni, jé?!
Nem érted. A szex egy hasonlat erre. Ha megtapasztaltad, és valaki állítja hogy anélkül is ugyanolyan jól van, akkor nem feltétlenül hiszed el, mert nem nagyon helyettesíti semmi. A szerelmet nem helyettesíti semmi. Csak leírtam máshogy is. Tv-sorozat, a sok pénz, vagy mi? Az ugyanolyan jó? Nyilván tudjuk, hogy nem. Feltételezzük, hogy egyetértünk abban, hogy a szerelem+szex nem csak jó, hanem egy emelkedett dolog, ami az élet minden részére kihatással van. Ha valaki azt mondja, hogy ő a tengerimalaccal ugyanolyan boldog, akkor mit válaszolsz neki? Lehet, hogy udvariasan helyeselsz, de nem nehéz belátni, hogy az illetőnek komoly problémái vannak, és a tengerimalacon csak mosolyogni lehet. Nem beszélve arról, hogy objektív oka is van, például büdös, megdöglik két hónap múlva és még beszénli sem tud, a szex is finoman szólva nehézkes vele. :)
Nem a konkrét példa részletei az érdekesek, hanem azért írtam, hogy elképzeld, kb. milyen messzire van a két dolog egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!