Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kudarcként élnétek meg ha a...

Kudarcként élnétek meg ha a lányotoknak 35 évesen sem családja, se párja, se lakása, se életcélja nem lenne?

Figyelt kérdés
A korosztályából már minden ismerős rég elkelt és gyerekeket nevel. A fiatalabb testvérei szintén családosak, élik az életüket . Neki meg egy kutyája sincs, mert albérletben azt sem tarthat, a bútorok sem övéi, mert bútorozottan bérli a lakást.

2022. júl. 6. 10:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/171 anonim ***** válasza:
33%
Azt abszolút megértem, hogy nincs semmilyen életcélja! Ha az ember nem gazdag pasihoz megy feleségül vagy nem nem születik bele a jóba, akkor mégis milyen életcéljai lehetnének...? Maximum, a kötél, vonat, hypo vagy a Dunába ugrás...
2022. júl. 6. 14:58
 42/171 anonim ***** válasza:
84%

Akkor vegyük sorra:

- "se családja": nyilván itt arra gondolsz, hogy nincs gyereke -- nem kudarc

- "se párja": az ő magánügye, tehát nem kudarc

- "se lakása": ez rengeteg körülményből adódhat, ezt sem tekintem kudarcként

- "se életcélja": ez már lehet aggasztó, bár kérdés te mit tekintesz életcélnak, mert úgy tűnik, hogy nem ugyanazt, amit én

- "a korosztályából már minden ismerős rég elkelt és gyerekeket nevel": na és? verseny van? csak az az értékes, akinek gyereke van?

- "a fiatalabb testvérei szintén családosak": na és?

- "élik az életüket": gondolom a kérdésben szereplő lány (esetleg te magad?) is éli az életét

Úgyhogy igazából nem értem a kérdést. Miért kéne egy képzelt ideálhoz igazodni?

2022. júl. 6. 15:05
 43/171 anonim ***** válasza:
84%

"A korosztályából már minden ismerős rég elkelt"

...ö... és jó árat fizettek értük? Lehet, hogy én vagyok rosszul tájékozott, de úgy tudtam, a rabszolga-kereskedelem tilos.

2022. júl. 6. 15:30
 44/171 anonim ***** válasza:
69%
Nekem az a szimpatikus benne, hogy nem akarja házassággal, ès gyerekkel szètszivatni magát.
2022. júl. 6. 15:43
 45/171 anonim ***** válasza:
17%

15:30 régről maradt meg ez a kifejezés, és még hozományt is adtak velük, szóval inkább a férjeket vették pénzért. :)

De a szóhasználat ellenére gondolom mindenki értette mi a kérdés.

2022. júl. 6. 15:45
 46/171 anonim ***** válasza:
77%
15:45, szerintem a 15:30-as tökéletesen értette, hogy miről van szó, csak megjegyezte - jogosan -, hogy a kifejezés baromi megalázó. Egy nő nem árucikk, ami elkel. Nem rabszolga, és nem is egy kosár zöldség a piacon, ami jó, ha "elkel", mielőtt rátohad a kofára. És nem, ezek nem ártatlan elszólások, hanem bizony tudat alatt is formálják a gondolkodásunkat.
2022. júl. 6. 15:53
 47/171 anonim ***** válasza:
15%

En annak orulnék,hogy nem az én nyakamon éloskodik. A tobbi meg az o dolga.

35N

2022. júl. 6. 15:56
 48/171 anonim ***** válasza:
84%
Se pár, se lakás se here se zádé?
2022. júl. 6. 15:57
 49/171 anonim ***** válasza:
8%
Van baj, ha egy szóra haragszol.
2022. júl. 6. 15:58
 50/171 anonim ***** válasza:
55%
15:58 van baj, ha nem érted, hogy nem egy szóval van a gond, hanem azzal a szemléletmóddal, ami mögötte van.
2022. júl. 6. 15:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!