Ki a hibás akkor, ha egy 20 éves lány egy bundáskenyeret sem tud elkészíteni?
Zsenge koromban fennen hirdettem, hogy én aztán soha nem fogok főzni. Persze, könnyű volt, anyukám főzött. Aztán mégiscsak rákényszerültem, azon egyszerű oknál fogva, hogy a menzakaja nem felelt meg, étteremben meg mégsem ehettünk minden nap. Egyvalamit tartottam csak be: befőzés az nincs. Biztos meg tudnám csinálni, de erre nem vagyok hajlandó.
N
A lány, mert nem tanulta.
Az anya, mert nem tanította.
Az iskola, mert miközben tanulja a diák a 600 éve meghalt spanyolt királyt, meg a paralelogrammát, a másodfokú egyenlettel, addig nincs háztartástan, elsősegély, KRESZ, szerelés, ...
18 éves koráig a szülő hibája, onnan már az övé.
Saját példa:
úgy kerültem ki egyetemre, hogy egy gázsütőt nem tudtam begyújtani, egy főtt tojást sem csináltam még, csekkbefizetésről meg nem is beszéljünk. Na ez a szüleim miatt volt, mert mindent maguk akartak csinálni (nem volt türelmük tanítgatni).
Viszont mikor kikerültem muszáj volt összeszednem magam. Így megtanultam youtube-ról tojást főzni, zöldséglevest csinálni, wct pucolni, apróbb javításokat megoldani stb.
Ma már jobban főzök mint anyám (de nagymamámig még kell fejlődnöm :D )
Szóval sosem késő! De innen a 20 éves lány felelőssége, akkor is ha a szülők miatt indul hátrányból.
28N
Ha az anyja,apja nem tanította meg az egy dolog de ha őt érdekli hogy kell megcsinálni akkor neten keres videót és megtudja csinálni ugyanis nem túl komplikált:D
Minden fenn van a neten és a videók nagyon jók mert lépésről-lépésre bármi elkészíthető.Szóval a csaj a hibás ha ennyire életképtelen.
Aki nem TUD megcsinálni egy bundáskenyeret, az fogyatékos. Mármint én sem csináltam még, mert nem igazán szeretem, de nem egy bonyolult kaja. Nagyon nem.
Az már más, ha valaki nem akar. Ebben senki nem hibás. Nem mindenki szeret főzni pusztán attól, hogy puncija van. Ha meg tudja oldani máshogy a kaját, akkor hajrá.
Lehet én értettem félre de nekem ez"egy bundáskenyeret sem tud elkészíteni" egy példának tűnt. Nem kifejezetten a bundáskenyér a lényeg benne.
De lehet én értem félre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!