Ki a hibás akkor, ha egy 20 éves lány egy bundáskenyeret sem tud elkészíteni?
A saját esetem: Ugyan nekem nem tanított anya semmit, nem is ez a legnagyobb gond, hanem azt sem hagyta hogy magamtól megtanuljam. Nem engedett be a konyhába, ha valami egyedül akartam sütni/főzni, leb*szott majd kizavart, de ezt úgy képzeljétek el hogy nem történt konkrétan semmi, csak a hozzávalókat készítettem össze, nem gyújtottam fel, vagy törtem el semmit, még csak koszt sem csináltam. 20 éves vagyok én is, virslit főzni, tojást főzni/sütni enged, eddig is terjed a tudásom. És nem szégyellem, mert teljes mértékben úgy gondolom, hogy nem rajtam múlt. Nagymamámat is kértem nyaranta mikor nála voltam, hogy had főzhessek, süthessek, vagy legalább had segítsek, tanítson valamit. Ő is csak ilyen zöldség reszeléseket engedett, vagy csipetkét csipkedni. Egyszer összetörtem egy tojást és azt mondta takarodjak ki a szeme elől...
szóval erről ennyit.
nem lát bele senki a másik helyzetébe, az egész kérdés egy f*szság mert nem tudjuk a háttérsztorit lehet az anya is hibás, lehet a gyerek is
Hideg vizet tud engedni a csapból?
Mert kb egy bundás kenyér ennyi. A 9 éves lányom simán megcsinálja, pedig nem is mutattam neki, most kérdeztem, azt mondta hogy a mamánál látta hogy kell.
Saját sztori: nagymamám,(ő nevelt fel),nagyon spórol9s volt. Emiatt nem is engedett a konyha közelébe sem,mert ha már vastagabban hámoztamma krumplit,fogta a fejét. Közben elkerültem kollégiumba,ahol elém volt rakva a kész étel. Vagy vettem gyors kaját. A lényeg,hogy 18 évesen egy kávét nem tudtam főzni a kotyogósba,mikor az akkori barátom anyukája megkért. És egy szóval nem mondták,hogy ezért hibás lennék,mivel nem is tudták,hogy miért nem tudom. Hanem inkább azt mondták,hogy legközelebb velem főznek,hogy megtanuljam.
Hogy ki a hibás? Az,aki a hibát keresi! Nem a másikra kell mutogatni,hanem elő kell venni a receptkönyvet: egy csipet elfogadás,egy kávéskanál megértés,egy kg segítőkészség.😊
is-is de foleg a lany.
Az anyja nem tanitotta meg neki, ot meg nem erdekelte. Ismertem olyan 20 eves lanyt aki egy palacsintat nem tudott megcsinalni.
Van olyan aki viszont magatol kezd el sutni, fozni, kikiserletezi hogy mit hogyan. Anyam az o anyjatol tanult meg fozni de a mama nem nagyon sutott csak kalacsokat neha. Anyam magatol tanulta meg a sutest es olyan sutiket csinal amit a mama soha nem csinalt. Regen a kollegak kozt is szokas volt hogy recepteket csereltek, valakinek szulinapja volt akkor vitt a tobbieknek sutit.
Én férfiként akkor tanultam meg főzni, háztartást vezetni anyámtól, amikor elköltöztem saját lakásba.
A feleségem akkor, amikor hozzám költözött, tőlem és az anyjától tanulta meg ezeket.
Szerintem nem az a lényeg, hogy valaki már X éves korában tudjon háztartást vezetni, főzni, stb, hanem az, hogy hajlandó legyen megtanulni, és ne várja el mástól, hogy kiszolgálja.
Kettős mérce.
A fiúkkal mi a helyzet?
Nem mindegy, hogy mi a háttérsztori. Ha azért nem tud, mert nem akar, az gáz. Bár én ilyet nem láttam még olyan embertől, akit kiskora óta tanítgatnak a különböző házimunkákra. Szóval azért valamilyen szinten itt is benne van a szülő a dologban.
Speciális helyzetben el tudok képzelni olyat, hogy ha valaki nagyon tehetős családba van, hogy mindent valami személyzet csinálni, neki meg nem kell. Az nyilván szülői nevelés defektje, hogy oké, hogy most ki van szolgálva, de később..?
És akkor ott vannak azok az esetek, amikor otthon élsz, és ha főzni akarsz rituálisan kizavarnak a konyhából, meg se próbálnak megtanítani, egyedül meg ugye nem engedik a próbálkozást. Egyértelműen szülői hiba. És persze, húsz éves, bla bla bla, de ilyenkor sokan élnek még otthon, szóval ha akarja se tudja megtanulni ilyen esetben. Én is emiatt nem tudok nagyon főzni. Ezen a koli se segített, mert tanszoba időben nem lehet, előtte nincs idő, az egy, max két órás kimenőm nem erre cseszem el, amikor öt percre van a bolt és vehetek valami pékárut, vagy bármit. A kuktakör meg abból állt, hogy aki alapból nem tudott főzni, az maximum megpucolhatta a hozzávalókat, meg elmosogathatott, amúgy meg csak leshette, hogy hogy csinálja az, aki éppen tud főzni. Hát na, ez sem segített ki. Majd ha külön költözök megtanulok, oszt heló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!