Szülők! Hogyan reagálnátok, ha a 20 éves lányotok öngyilkosságot követne el?
Nem nekem szól a kérdés, mert nem vagyok szülő. Viszont a legjobb barátom tavaly 26 évesen lett öngyilkos. Elég sok lelki problémája volt, antidepresszánsokat is szedett, a családja fel volt készülve arra, hogy egyszer ez megtörténhet. Mégis, ezt egy szülő soha nem fogja tudni szerintem feldolgozni.
Ezenkívül voltak barátai (még ha ő azt is hitte, hogy keveseket érdekel, hogy mi van vele), akiknek hiányzik. Néha én is könnyezek ha eszembe jut, tényleg a legjobb barátom volt.
Remélem, hogy nem te gondolkozol rajta, hidd el, hogy a szüleid nem fogják tudni ezen túltenni magukat. Arról nem is beszélve, hogy az életed sokkal többet ér, mint gondolod. Szívesen segítek, ha beszélgetni akarsz valakivel és nagyon kérlek, hogy ne!
20 éves vagyok,határhoz közel hogy megtegyem.
Biztos nem örülnék neki,hiszen tudom milyen érzés elveszíteni valakit.
Ezzel kezdtem...
Viszont akit nem rajonganak körbe csak azért,mert jól áll a haja vagy szép két szeme van,annak más a helyzete. :)
A nagyon tág környezetemben egy éve lett öngyilkos egy 15+-os lány, a bátyja él. Anyám pedig bölcsőhalálban veszítette el egy öcsémet.
Ilyenkor a szülő egy jó darabig magát vádolja, keresi az okokat. A megmaradt gyerek minden percét ellenőrzi, biztonságban akarja tudni. Aztán ez alábbhagy - ha a szülő kb. egészséges -, és a szülőnek megmarad a fájdalom örökre, de minden évvel egyre kisebb.
Az ő döntése, és ebből a környezet sokszor nem vesz észre semmit.
Nekem sem sokon múlt 21 évesen, mert minden szrság összejött, de mivel amúgy is visszahúzódó voltam és keveset beszéltem gyerekkoromtól kezdve, nem volt feltűnő, hogy csomó időt töltök egyedül, bezárkózva.
Nem volt változás a viselkedésemben, amikor beszélgettem a családdal, azt látták rajtam, hogy minden oké, mert előttük nem voltam levert, depressziós, hanem szótlan ugyan, de kedves, mosolygós.
Azt pedig nem tudhatták, hogy ha tehetném, megölném magam, mert nem kötöttem az orrukra, nem adtam segélykérő-jeleket akaratlanul is.
Szóval, ha az én gyerekem lenne öngyilkos, akkor elgyászolnám, de az ő döntése. 21-22 évesen felnőtt ember, aki, ha a szülő ellenőrizné, meg kérdezgetné, ő lenne az első aki kérné magának
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!