Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha kijönnek a gyámügytől?

Ha kijönnek a gyámügytől?

Figyelt kérdés
Ha kijönnek a gyámügytől egy környezettanulmányra, akkor megmondják, hogy a névtelen bejelentő pontosan milyen bejelentést tett?
jan. 2. 20:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
21%
nem
jan. 2. 20:43
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A gyamhivatal nem megy ki. Vagy a csaladsegito vagy az esetmenedzser megy ki a család és gyermekjoketi szolgálattól illetve központtól. Igen a jelzés tartalmát ismerteti, elkészítik a kornyezettanulmanyt és küldik a gyamhivatal részére. Ha tapasztalnak veszelyezteto tényezőt, azt is kiemelik benne. Ha azonnali intézkedést nem indokol a csaladlatogatas, akkor vagy semmi nem lesz belőle, vagy alapellatasba vesz a szolgálat, vagy védelembe vesz a központ.
jan. 2. 20:48
 3/15 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezt nem pontosan értem, "ha azonnali intézkedést nem indokol a családlátogatás, vagy semmi nem lesz belőle,...."

Ez azt jelenti, hogy lehet ki sem mennek?

jan. 2. 21:13
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Kimenni kimennek. Abból nem lesz semmi, hogy kimentek. Vagyis minden marad a régiben, miután körülnéztek, és lepapírozták, hogy mit tapasztaltak.
jan. 2. 21:27
 5/15 anonim ***** válasza:
95%
#3 Nem, az azonnali intézkedést arra értette a válaszadó, hogy a gyerekeket azonnal ki kell emelni a családból (pl. mert éheznek, nincs fűtés, súlyosan bántalmazzák őket, stb.). Ez általában egy névtelen bejelentést követően nem szokott megtörténni, mert ahol ilyen súlyos problémák vannak, azzal a családdal általában már képben van a gyermekjólét. Az fix, hogy ki fog menni valaki.
jan. 2. 22:02
 6/15 anonim ***** válasza:
83%

Ez szerintem ìgy érthetőbb:Ha azonnali intézkedést nem indokol a csaladlatogatas, akkor semmi nem lesz belőle.

De ha gond van akkor vagy alapellatasba vesz a szolgálat, vagy védelembe vesz a központ.

Persze szerintem ez is idő,mert létezhet olyan esemény,hogy a probléma átmeneti. Pl.:Felrobbant a kazán és nincs fűtés de hétfön jön az új. Ilyen esetben túlzó elvenni a gyereket és pellengérre állitani a szűlőket/nevelöket

De ha tartósan nincs fütés az már más tészta.

tegnapelőtt 04:38
 7/15 anonim ***** válasza:
88%
De nagyon sok hely van ahova ki kellene menni és azonnal intézkedni.
tegnapelőtt 10:38
 8/15 anonim ***** válasza:
#7 Igen, valóban nagyon sok. Az átlag ember elszörnyedne, mert több, mint amennyit gondolnátok. Csakhogy a gyermekvédelem romokban, összeomlott, nincs hova tenni ezeket a gyerekeket. Az intézetek 200%-os létszámmal, nevelőszülőkből óriási hiány, ráadásul kevés kivétellel 8 osztályt végzett, C típusú megélhetési nevelőszülők. Könnyű megmondani, mit kellene csinálni, csak épp megvalósítani lehetetlen. A probléma rendszer szintű, a rendszert irányítók pedig lesz*rják. Ennyi a történet.
tegnapelőtt 13:31
 9/15 anonim ***** válasza:
68%
Oviban dolgozom 8-as,elmondani is borzalom hogy miket látok nap mint nap. Mikor hétfőn betámolyog a gyerek halál sápadtan, mert pénteken evett utoljára normális ételt, csak lehajtja a fejét az asztalra és azt kérdezi 9 óráig hogy mikor ehet már. De vannak ennél sokkal cifrább dolgok is. Azonnal elvenném ezeket a gyerekeket a családtól.
tegnapelőtt 15:44
 10/15 anonim ***** válasza:
Nálunk kijött egy hölgy (látásból ismerős, falubeli) aki be se jött végül a kapun belülre mert tudta hogy semmi gáz nincs nálunk csak muszáj volt kijönnie mert anyós akadékoskodott. Valamint kb már 1 hónapos lehetett a bejelentése amikor kijöttek és addigra azt is engedtem hogy a párom elvigye hozzájuk az unokát (ha tudtam volna előre hogy felnyomott biztos nem engedtem volna). Kb csak nevettünk a gyámügyessel meg ő kért elnézést
tegnapelőtt 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!