17 éves sráctól vettem egy autót. Az apukája aláírta, a gyámügytől szereztünk papírt, hogy eladhatja, az okmányiroda mégsem akarja átírni. Normális dolog ez?
Sajnos ilyen a hivatalnokok 90 százaléka. Minél hamarabb le akar rázni, éppen a következő lépést elmondja, és már szólítja a következőt. Ahelyett, hogy elmondaná a lépéseket és a szükséges papírokat, hogy mindent elintézhess.
Semmi segítő szándék, csak a kioktatás, ha túl sokat kérdezel.
Kérj az okmányirodából egy "igazolást", hogy te szeretted volna átíratni, csak nem tudtad.
Én 4 éve jártam így, hogy az okmányirodában derült ki, hogy NAV foglalás van a kocsin. (majd később az is, hogy jogtalan foglalás, mert nem az eladó tartozása lett rátéve a kocsira, hanem egy korábbi tulajé)
Először engem is elhajtottak, majd ahogy "nyomozgattunk", egy másik okmányirodában mondták, hogy kellett volna adniuk egy papírt, hogy én szerettem volna átíratni, csak rajtam kívülálló okokból nem sikerült...
Végül 1 hónapig futkostunk, mire levetettük a jogtalan foglalást, és át tudtuk íratni. Nem büntettek meg.
SZóval menj vissza az okmányirodába, és kérj egy aláírt papírt tőle, hogy nem tudod átírni a kocsit, meg arról is, hogy mik a szükséges dokumentumok ebben az esetben. Így amikor mész legközelebb meg tudod mutatni azt a papírt is, amin a szükséges dokumentumok vannak felsorolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!