Kaphatunk-e 2 hónap haladékot a gyámügytől?
Figyelt kérdés
A férjemnek van egy kisfia. Eddig az anyja volt a gyámja, bár az utóbbi 1 évben az anya szüleinél élt a gyerek, mert az anyja külföldön dolgozott. Mi már bejelentettük az anyának, hogy átvesszük a gyámságot ha nem költözik haza a kisfiához. Most 2 hete,hogy meghalt az anyja, így nem is kérdés hogy magunkhoz vesszük. Tavaly házasodtunk, most jutottunk el oda, hogy kapjunk házra hitelt, kb 2 hónap és lakhatóvá tudjuk tenni. A nagymama tud a nehéz helyzetünkről és ezt felhasználva zarol is minket, hogy vagy ő lesz a gyám vagy mi, de ha mi, egy percet sem maradhat ott a gyerek, kidobja. Beszéltünk pszichológussal, azt mondta vegyük át nyugodtan a gyámságot, de a gyereknek most az a biztos pont, fokozatosan kellene átszokatni magunkhoz. Mondtuk a nagymamának, de nem hajlandó egyezkedni, nem érdekli a dolog, az orvost sem hajlandó meghallgatni. Tudja, hogy mi sem tudjuk hova elhelyezni még 2 hónapig, ezért is szorít sarokba. Viszont mi nem mondunk le róla semmiképp!!! Apósomék minden reményünk, felajánlották, hogy nyári szünet végéig lehet náluk, addig mi is helyrejövünk. Magunkhoz nem vihetjük, egy 3*4-es szobában vagyunk ketten. Ha ezt a gyámhivatalban elmondjuk, hogy ez a problémánk, fognak adni haladékot nekünk, míg nem tudjuk elhelyezni?2014. jún. 25. 11:11
1/3 anonim válasza:
Én nagyon remélem, hogy kaptok haladékot, hiszen a gyerek érdekeit kell ugye legfőképpen szem előtt tartaniuk. Az pedig az lenne ha igazi családban nőhetne fel a vér szerinti apjával. (Pláne úgy, hogy még a pszichológus is megerősítette, hogy mire lenne szüksége a gyereknek).
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, én is ebben reménykedem. Szeretnénk felnevelni, a nagyanyja viszont nem hajlik arra, hogy mi lenne jó a lelkének. Nem szeretnénk ezen a 2 hónapon elcsúszni...
2014. jún. 25. 12:39
3/3 anonim válasza:
én is biztos vagyok benne, hogy megadják ezt a 2 hónap haladékot... hisz a gyermeknek szeretnétek megfelelő körülményeket teremteni a felneveléséhez... ha apósodék felajánlották a segítségüket, akkor hajrá! hozzátok el minél hamarabb onnét a kicsit és legyen addig náluk míg nem tudjátok magatokhoz venni.. sok sikert és kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!