Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Segitség! Jövő honap 21. én...

Segitség! Jövő honap 21. én megszülöm első gyermekem,17éves leszek. Nemtudom mi legyen, örokbe adás?

Figyelt kérdés

.a csaladba mindenki tamogatna ,penz van eleg a baratom is suli mellett dolgozik,nemis keveset keres,meg vegulis mindenki orul a babának...

Csak apa felvetette h ezutan h lesz normalis eletem,a barataim,az iskola,a bulik a szorakozas...(apam orul neki a legkevesbe vegig leakart rola beszelni)..kétségbe vagyok esve h mit tegyek.

es a tanulasi reszben igaza van...vagy nemtudom...

Kerlek segitsetek ...örökbe adjam? Kesobb megbannam vagy mit tegyek?

Kérlek titeket...az elitélő válaszokat..pl: 17 evesen nem kelett volna felcsinaltatni magadat...keruljuk..

Köszönöm..számitok minnél segitőbb,értelmesebb valaszokra

2013. aug. 28. 08:19
1 2 3 4 5
 1/42 anonim válasza:
68%
Az lenne a legjobb, -azt hiszem ezt a bíróság dönti el- a szüleidhez kerülne a gyerek, amíg neked nem lesz normális lakásod, munkahelyed. Aztán az újratárgyalásnál visszakaphatod a gyereket, ha a bíróság úgy ítéli meg a helyzetet.
2013. aug. 28. 08:23
 2/42 A kérdező kommentje:
Barátom által fizetett lakásban élunk,miota kiderult hogy terhes vagyok,anyuèktol egy olyan 500m-re...
2013. aug. 28. 08:26
 3/42 A kérdező kommentje:
Apu nemis birna elviselni es kisbabàt tartosan..:) neki az nyűg lenne:)
2013. aug. 28. 08:28
 4/42 anonim válasza:
100%
Ha van segítség(nagyszülők),akkor egyeztethető a baba és a tanulás,sőt minden más is.Nézd nem fogok hazudni, iszonyú nehéz egy újszülöttel,főleg ha nem alszik éjszaka,de annyi örömet tud adni,hogy az mindenért kárpótol. Az apuka mit gondol az örökbe adásról?25/N
2013. aug. 28. 08:38
 5/42 anonim válasza:
100%
Szerintem akkor lenne érdemes örökbeadáson gondolkodni, ha mondjuk tök egyedül kellene felnevelned, nulla anyagi támogatással, úgy, hogy még magadat sem tudnád eltartani. De ha olyan nagy nyűg lenne akkor már elvetetted volna amikor kiderült, de nem tetted. Most már végig kell csinálnod. Az meg hogy kimarad a buli meg a szórakozás meg a haverozás, hát ez van. Kimarad. Amúgy nem vesztesz sokat.
2013. aug. 28. 08:43
 6/42 anonim ***** válasza:
95%

Ez ugye most valami vicc?

Ha támogat a család, és anyagilag sem jelent nagy gondot, akkor csak azért mert szerinted apádnak nyűg lenne, inkább elb@52od egy szegény gyerek életét?

Lehet gyerek mellett tanulni, főleg ha a szüleid támogatnak. Még egyetemet is végezhetsz. Több ismerősöm egyetem első éveiben szültek, és el tudták végezni. Szóval ne legyél hülye!!! Ha nem vetetted el, akkor vállalj felelősséget érte, mert az elmondásod alapján, sem anyagilag, sem a családban nem jelent problémát. Meg milyen érv, hogy akkor majd nem jut idő a barátokra bulira???

Nem tudom hogyan csúszott be, de ha megcsinálni volt eszed, akkor legyen most eszed felnevelni is.

És ez nem elítélő kritika, hanem tükör neked.

És bulizni is lehet gyerek mellett. Kétgyerekes barátomnak sem jelent gondot. Persze nem minden hétvégén.

2013. aug. 28. 08:44
 7/42 A kérdező kommentje:

Mint irtam a tanuláson kivul ....a buli a haverok meg ezek nem erdekelnek...miota megnott a hasam különben is a legtöbbjük le se szar...a penzzel nem lenne gond....a baratom orul neki...az orokbeadast egyaltalan nem tartja jo otletnek ..persze h nem vetettem el nem volt szivem megolni:/

tudom hogy rengeteg oromet okozna a kicsi...csak igy h apu folyamatosan ezt hajtogatja...igy anyanak is neha mar kijott a szajan...pedig o orult neki..

Nemtudom...szeretném őt hisz bennem növekszik 9honapig...de nemtudom mit tegyek...apa azt mondja h masnal lehet jobb helye lenne...szerintetek ? Egy gyereknek nem az igazi szuleivel,szulei mellett a legjobb?

2013. aug. 28. 08:50
 8/42 anonim válasza:
55%
Tartsd meg!!! :)
2013. aug. 28. 08:53
 9/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tartsd meg szerintem. Adott minden, iszonyatosan bánnád, ha örökbe adnád. Kellenek támogató szülők, meg nem mehetsz el sokat bulizni, az biztos, de egyeztethetőek ezek.

Csak van egy valaki, akire folyamatosan figyelned kell, cserébe rengeteg örömet kapsz tőle. Nézd a pozitív oldalát, fiatal anyuka leszel, és mire a többi barátod/haverod épp panaszkodik, hogy keveset alszik a gyerek miatt, Te már simán túl vagy rajta, iskolába jár stb.

Hány éves a barátod?

És kisfiú, vagy kislány lesz? :)

Sok mindent lehet mérlegelni, de ezen a szinten már nem érdemes.

Egyébként tudom javasolni a bölcső alapítványt, ők foglalkoznak ilyenekkel, és minden tanáccsal ellátnak, ha szükségét érzed. (az elsődleges céljuk, hogy megtartsd a babát, ha gáz van, mert bekattan a barátod, biztosítanak anyaotthont stb).

Nem lesz könnyű, de gyönyörű lesz :)

2013. aug. 28. 08:56
 10/42 anonim ***** válasza:

9-es voltam.

Állj ki határozottan a szüleid elé, és mondd meg, hogy megtartod, és erről nem nyitsz vitát. Közöld, hogy azzal, ha ezt hajtogatják, csak azt érik el, hogy kevésbé szívesen töltesz velük időt, és akár el is hidegülhettek egymástól.

Felnőtt vagy, felnőtt voltál eléggé, hogy gyereked legyen, akkor most legyél elég felnőtt ahhoz is, hogy felneveld, és viseld a következményeit. Nem olyan egyszerű örökbe adni sem, évekig lehet közben állami otthonban, ahol megnyomorítják. Ez nem amerika, hogy a kórházból már más viszi haza.

Legyél határozott, és ez fontos. Hidd el, ennek egy része el fog múlni, ha már megszületik, és eltelik 1-2 hónap. Megszokják, látják, hogy hogy viselkedsz. Ne félj tanácsot kérni, akár tőlük, akár a barátod szüleitől, akár tanácsadótól, és nagyon szeresd a picit :)

2013. aug. 28. 09:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!