Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Segitség! Jövő honap 21. én...

Segitség! Jövő honap 21. én megszülöm első gyermekem,17éves leszek. Nemtudom mi legyen, örokbe adás?

Figyelt kérdés

.a csaladba mindenki tamogatna ,penz van eleg a baratom is suli mellett dolgozik,nemis keveset keres,meg vegulis mindenki orul a babának...

Csak apa felvetette h ezutan h lesz normalis eletem,a barataim,az iskola,a bulik a szorakozas...(apam orul neki a legkevesbe vegig leakart rola beszelni)..kétségbe vagyok esve h mit tegyek.

es a tanulasi reszben igaza van...vagy nemtudom...

Kerlek segitsetek ...örökbe adjam? Kesobb megbannam vagy mit tegyek?

Kérlek titeket...az elitélő válaszokat..pl: 17 evesen nem kelett volna felcsinaltatni magadat...keruljuk..

Köszönöm..számitok minnél segitőbb,értelmesebb valaszokra

2013. aug. 28. 08:19
1 2 3 4 5
 11/42 anonim válasza:

Ha jól értem a tanulás az ami téged aggaszt. Figyelj, vannak levelező szakok is, sok kismama kihasználja ezt a lehetőséget. Nagyjából két hetente kell bejárnod hétvégenként. Most ez persze biztos nem olyan lesz mint egy nappali, de a te esetedben ez egy jó megoldás. A gyerek nevelésben meg segítsenek a párod és a te szüleid is. Ha apádat ennyire nem érdekli az unokája, akkor a párod szüleire hárul a feladat.

A bulikkal egyébként tényleg nem vesztesz sokat. Én sem buliztam 24-25 éves koromig igazán. Aztán elkezdtem bepótolni, de hamar ráuntam...nem nagy dolog. Egy gyerek már annál inkább.

Ja egy még valami: azok a szülők, akik örökbe adják a gyerekeiket, előbb utóbb megbánják a tettüket általában. Van ,hogy 10-20 év múlva, de felszokták keresni a gyerekeiket, mert mégis csak megszeretnék ismerni.

Remélem segítettem valamit.

F/26

2013. aug. 28. 09:00
 12/42 A kérdező kommentje:

A barátom 19 lesz :)

ő nagyon szeretné a babát :)

és egy nagy gyönyörű kislányom lesz,mivel terhessegi diabetes lepett fel...es mar most olyan 3.5kilo az orvosom szerint :)

2013. aug. 28. 09:02
 13/42 A kérdező kommentje:
Igen énis ezen gondolkodtam...h megfogom bánni..
2013. aug. 28. 09:04
 14/42 menta34 ***** válasza:
100%

Az anyagi biztonságnál is fontosabb kérdés, hogy milyen a kapcsolatod a barátoddal, a gyerek apjával? (ő az apja?) Le tudod vele élni az életed?

Ami faterodat illeti, nem tud mit kezdeni egy csecsemővel, most ez szól belőle ... de ha már 1-2 éves lesz, gügyög és jár szerintem imádni fogja :)

Tanulás: most őszintén, aki akar az tud munka meg gyerek mellett is, aki meg nem annak tökmindegy... erről ennyit.

2013. aug. 28. 09:04
 15/42 A kérdező kommentje:
A baratommal nagyon jo:) 20honapja vagyunk egyutt,ő mindvegig nagyon akarta ezt a babat...az o szulei amikor megtudtak kozoltek vele h vagy én és a gyerek vagy ők,engem választott...azota se tartjuk veluk a kapcsolatot nem érdekeljük őket,kitagadtak a fiukat;)
2013. aug. 28. 09:08
 16/42 anonim ***** válasza:
55%

anyám, ilyen kőbunkó szülőket...

Szerintem meg fog ez változni idővel, ha keresnek, érdeklődnek, akkor fogadjátok el a közeledést.

A saját szüleiddel meg próbálj jó kapcsolatot tartani, sosem árt.

Lehet, hogy némileg megkavarja a kapcsolatot a kislányod, de ő lesz mindennél fontosabb- viszont a párod se hanyagold el közben. És tanulj - erre az évre az iskolában is lehetsz magántanuló, akkor csak pár naponta kell bemenned, és tanulnod, és nem vesztesz évet. Nem vészmadárként, de ne várj arra, hogy mindig a barátod fog eltartani, haladj a tanulással is :)

2013. aug. 28. 09:12
 17/42 anonim válasza:
Hát nem akarom elhinni, a srác szüleinek és az édesapád hozzáállását :( Komolyan nem is értem...De ha a párod tényleg jól keres, akkor ez sem akadály, bár nehezíti a helyzeted. De egyébként tényleg remélhetőleg, majd ha megszületik a kislányod, ők is megenyhülnek...
2013. aug. 28. 09:24
 18/42 A kérdező kommentje:

Nemhiszem ...egyszer elmentem hozzájuk...olyan 7honapos terhes lehettem...vittem nekik ultrahangos fotokat...

Oda ertem bekopogtam...kinyitottak az ajtot.. Mondtam nekik h hoztam a kicsirol kepeket meg megis az o unokajuk...fogjak meg a pocakom..erezzek ők is h milyen aranyos ...bebasztak az ajtot minden egyeb nelkul...es bentrol kiszoltak h oket nem erdekli mennyek onnan a fattyammal...meg h a fiukat is elvettem toluk...ne jarassam le őket meg a lepcsohaz elott is..h terhesen odaallitok..

2013. aug. 28. 09:31
 19/42 anonim ***** válasza:

Én megtartanám a helyedben, mert meg fogod bánni, és életed végéig azon fogsz rágódni, hogy hol van, mi van vele, jól bánnak-e vele.

És sosem less 100%os családtag annál a családnál, főleg a nagyszülőknél és a többi rokon szemében.

2013. aug. 28. 09:55
 20/42 anonim ***** válasza:

18-ra: ezek idióták. Nem Te vetted el a fiukat, ők zavarták el. Nem tudom, hogy estél teherbe, de onnan, ha már nem volt visszaút, egy dolgot tehetnének, hogy támogatják ebben a fiukat. Iszonyatosan meg fogják még bánni, de ez nem a Te bajod...

Apukád meg könnyen lehet, hogy megenyhül, ha 16 évesen hazaállítana a lányom, hogy terhes, én sem tudom, hogy hogyan reagálnék a dologra (nem hiszem, hogy így, de elképzelni sem könnyű).

Neki még mindig a "kicsi lánya" vagy, és szerintem ezt félti. Lehet, hogy bízna benne, hogy ha örökbeadod, akkor újra a kicsi lánya lennél, illetve félt is attól a kihívástól, amit egy gyerek jelent.

Nem gondolnám, hogy apukád nem szeretetből, vagy féltésből tenné, amit tesz. Ha jelzed, hogy őket is szereted, és így fogadjanak el, szerintem vele normalizálódni fog a kapcsolatod. És erre szükséged is lesz, hidd el!

2013. aug. 28. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!