Valószínűleg válnak a szüleim. Ki hogyan vészelte át?
Még nincs kimondva de valószínűleg elválnak a szüleim,
akivel volt ilyen azt kérem, hogy írja le a tapasztalatait és azt, hogy hogyan vészelte ezt át.
Őszintén nem értem ezt az átvészelni dolgot. Ha odáig jutnak, hogy válnak akkor valszeg nincs valami jó közeg otthon, szóval mindenki nyugodtabb lesz a válás után.
Bárcsak az én szüleim váltak volna el. Gyűlölték egymást, de nem mentek szét és ezzel sikeresen mérgezték az egész környezetüket.
Melyik részét érzed nehéznek, mitől tartasz? Beszélgettek-e veled arról hogy hogyan lesz ezután?
Hány éves vagy?
#1 Ez így nem teljesen igaz. Nem kell a váláshoz ordítozós, feszült közeg feltétlenül, sőt, gyerekként váratlanul is érhet.
Engem nem viselt meg a válás, mert gáz volt az otthoni helyzet, apámhoz nem is kötődtem, hálát adtam az égnek, hogy véégre válnak.
Mostohatesóm (anyu új párjának a lánya) meg rosszul viselte, amikor az ő szülei váltak, mert neki váratlan volt. Ott csak annyi történt, hogy totálisan kihűlt a kapcsolat a szülők között, de nagyon jó barátok lettek MÉG a válás előtt. És ő nem érzékelte, hogy ebből válás lesz, hát tapi, csók és annál intimebb dolgok soha nem történtek előtte a szülei között, amúgy jól megvoltak, zéró vita. Annyi történt, hogy szülők maguk közt megbeszélték, hogy ez ennyi, nem tudtuk helyrehozni, hosszú még az élet, ne várjuk meg, hogy meggyűlöljük egymást, váljunk, aztán őt leültették, hogy ez van.
"Ha odáig jutnak, hogy válnak akkor valszeg nincs valami jó közeg otthon, szóval mindenki nyugodtabb lesz a válás után."
Egyáltalán nem biztos. Nálunk pl anno azért váltak, mert apám félre lépett és az új nővel akart tovább élni.
A 7es tanácsát fogadd meg, fontos. A szülők nagyrésze elkezdi uszítani a gyereket a másik ellen. Néha jogos (megcsalás), de többnyire a személyes phaszságaikat akarják átnyomni rajtad.
Amúgy mi bánt pontosan?
Szerintem uszítás nem jogos a megcsalaskor sem. Mert a gyereknek semmi köze ahhoz hogy uj nőt keres egy apa. Innentol kezdve az uszítas sem jogos. Mert attól hogy nem volt jó férj, még lehet jó apa. Ha meg nem, akkor a gyerek úgyis rájön magától ha majd felnő.
Szerintem beszélgess erről a szüleiddel. Hogy hogyan fogod tartani a kapcsolatot azzal aki elkoltözik, és milyen gyakran, hova fog költözni. Nem kell úgy felfogni hogy eltűnik az életedből. Csak elköltözik. Csaladonként más hogy hogy oldják meg. De ugyanúgy a szüleid maradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!