Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szüleim burokban neveltek...

Ha a szüleim burokban neveltek (valószínűleg Aspergeres vagyok), hogyan tanuljak meg boldogulni a "való életben"?

Figyelt kérdés
Jó tanuló voltam, jó sportoló, voltak jó munkahelyeim is. Amikor vásárlókkal/ügyfelekkel/vendégekkel foglalkozom, mindig dicsérnek. Ha számokról, tényekről, vagy A-ból B-pontba (fizikai és átvitt értelemben), mindig boldogulok. Ki tudok állni magamért, ha a másik nyílt kártyákkal kommunikál vagy konyít a pszichológiához és kiismer. De ha sunnyog, manipulál, vagy a szemembe hazudik, nem tudom kezelni, hiába érzem, hogy valami nincs rendben.
2023. aug. 29. 09:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%
Előbb olvass utána mit jelent az asperger..
2023. aug. 29. 09:30
 2/18 A kérdező kommentje:
Enyhébb formájú autizmus. Szociális fogyatékosság, társas szabályok, emberi viselkedés nem értése, szokásokhoz való görcsös ragaszkodás, beszűkült érdeklődés.
2023. aug. 29. 09:33
 3/18 anonim ***** válasza:
92%
Ha ügyfelekkel jól boldogulsz, nem hinném, hogy Aspergeres vagy.
2023. aug. 29. 09:35
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincs önbizalmad. Szerintem. Én is ilyen voltam.

A sunnyogó, manipuláló emberekkel mit csinálsz? Írsz példát?

2023. aug. 29. 09:37
 5/18 A kérdező kommentje:
Volt egy algoritmusunk, azt be kellett tanulni (hogyan köszönünk, mire mit kell reagálni, lehetséges zsákutcák), és ösztönösen jön a maximalizmusom.
2023. aug. 29. 09:38
 6/18 A kérdező kommentje:

Egyetemi szobatárs nem szólt, hogy embereket hoz fel este vagy beszélgetni fog, csak felhozta, amikor már nem tudtam volna szólni. Ha szóltam később, akkor neki állt feljebb, hogy ez az ő lakrésze is.

Pl. valaki "beszélgetés" címszóval kikérdez, ezt az információt felhasználja ellenem: csúszással végeztem az egyetemet vagy mondjuk megcsaltak korábban.

Kollégák előadják, hogy fontos dolguk van/meeting, addig léptessek be embert/telefonáljak/írjak én a másik osztályra, holott ők csak csevegtek.

2023. aug. 29. 09:49
 7/18 A kérdező kommentje:
Esetleg valakinek lejön, hogy maximalista vagyok minden téren (emberi kapcsolatok terén is), ezért sokszor kijátszották a "rossz gyerek/pár/barát vagy, ha ezt megteszed" ha valami egészségeset akartam tenni.
2023. aug. 29. 09:56
 8/18 anonim ***** válasza:
69%

"maximalista vagyok minden téren (emberi kapcsolatok terén is"

Már meg is bukott az elméleted, hogy aspergeres vagy.

2023. aug. 29. 10:23
 9/18 anonim ***** válasza:
92%

Van autista gyerekem az asperger nem ilyen , megrögzött dolgok , ha valami nem úgy van akkor ömlik róla a víz , ha izgul,ideges akkor is. Nem szeret kommunikálni. Csak a laptop ,xbox érdekli.

De volt aspergeres munkatársam is nagy koponya volt a srác , boldog családapa,mégisxegy kicsit szociálisan zárkozott

2023. aug. 29. 10:35
 10/18 Flagstaff ***** válasza:
68%

Emberek, az asperger ugyanúgy ezerarcú állapot, mint az autizmus, nem olyan, mint az influenza, hogy három tünet alapján diagnosztizálható! Továbbá az asperger nem személyiség (ahogy az autizmus sem), tehát attól, hogy valaki aspergeres, még lehet maximalista, barátságos, vicces stb.

Kérdező, sajnos ez egy ilyen dolog, ezeket az emberi "játszmákat" neked nehezebb kezelni, mint másoknak. Olvass cikkeket, könyveket a témában, én is úgy tanultam meg sok mindent. Ezen kívül szerintem kommunikációs tréningek és pszichológus tudna segíteni a fejlődésben.

2023. aug. 29. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!