Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szüleim burokban neveltek...

Ha a szüleim burokban neveltek (valószínűleg Aspergeres vagyok), hogyan tanuljak meg boldogulni a "való életben"?

Figyelt kérdés
Jó tanuló voltam, jó sportoló, voltak jó munkahelyeim is. Amikor vásárlókkal/ügyfelekkel/vendégekkel foglalkozom, mindig dicsérnek. Ha számokról, tényekről, vagy A-ból B-pontba (fizikai és átvitt értelemben), mindig boldogulok. Ki tudok állni magamért, ha a másik nyílt kártyákkal kommunikál vagy konyít a pszichológiához és kiismer. De ha sunnyog, manipulál, vagy a szemembe hazudik, nem tudom kezelni, hiába érzem, hogy valami nincs rendben.
2023. aug. 29. 09:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
85%

10#

Nem maximalizmusnál akadtam fent, hanem, hogy az emberi kapcsolatok terén is maximalista.. ami elégge ellent mond az aspergernek.

2023. aug. 29. 11:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Szeretek megfelelni a "tökéletes gyerek/unoka/tanuló/dolgozó" szerepének. Nekem ez olyan, mint egy hibátlan feladatmegoldás, és inkább rólam szól.
2023. aug. 29. 11:58
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezt megfelelési kényszernek hívják
2023. aug. 29. 12:11
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
Van aspergeres ismerősöm, a leírtak alapján nem vagy az. Valamiért divat lett, hogy a legkisebb nehézségek után netes öndiagnozist végeznek az emberek és inkább keresnek maguknak egy mentális vagy egyéb gondot ahelyett, hogy összeszedjék magukat és változtassanak
2023. aug. 29. 12:38
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Leírod, hogy összességében jó, sikeres az életed, de szeretnél valami problémát találni.

Nem a burokkal van a probléma.

2023. aug. 29. 14:30
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Egyetemi szobatárs nem szólt, hogy embereket hoz fel este vagy beszélgetni fog, csak felhozta, amikor már nem tudtam volna szólni. Ha szóltam később, akkor neki állt feljebb, hogy ez az ő lakrésze is."

. És? Ő egy gyökér volt, Te meg fel voltál háborodva. Hol itt az Asperger? Hol itt bármi, ami ne történne meg bárkivel?

2023. aug. 29. 14:32
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Szakember + keress hasonló embereket.
2023. aug. 29. 14:58
 18/18 anonim ***** válasza:
68%
Hasonló a helyzetem, kérdező. Enyhe Aspergerem van, és burokban nevelt, imádott egyke gyerek, egyke unoka vagyok. Én pl nem bírtam munkahelyen, emberek között dolgozni. Sok vargabetű után megtaláltam a nekem megfelelő munkát. Egyéni vállalkozó vagyok, és nagyvárosból kis faluba költöztem. Sokkal jobb a lelkiállapotom, mióta alig kell emberekkel találkoznom, a szomszédok is szinte láthatatlanok.
2023. aug. 30. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!