Ki a hibás akkor, ha egy 20 éves lány egy bundáskenyeret sem tud elkészíteni?
Én se tudok, senki hibája. Nem is akarok bundáskenyeret csinálni, utálom.
Spagettit tudok és az ebéd kajánál itt áll meg a tudomány.
Sütikből viszont ügyes vagyok :)
Anyuval együtt mindig csak a sütiket csináltam, ebédet soha. A párom nagyon profin főz így ez az ő dolga, nem is akarok megtanulni főzni. Nála jobbat úgysem fogok soha tudni csinálni.
Nem feltétlen a nő dolga főzni, én inkább a tanulmányaimmal és a szépségápolással foglalkozok.
21/N
"Azért a főzést ne hasonlítsuk össze a kötéssel. Arra, hogy egyél valamit mindig van szükség, míg a kötésre nem. Az átlag fiatal felnőtt meg nincs olyan helyzetben, hogy napi étkezést valahonnan rendelje, vagy éppen külön személyzetet tartson a kajakészítésre."
Ahhoz, hogy egyél, nem kell tudni fözni és nem kell rendelni sem, söt személyzetre sincs szükség!
Boltban mindenki tud venni oylan ételeket, amiket úgy lehet enni, ahogy vannak - kenyér, vagy hasonló, zöldségfélék (nyersen!), sajtok, esetleg jó minöségü sonka és társai. Ezek böven elegek ahhoz, hogy eleget tudjon enni és sokkal egészségesebb, mint bundáskenyérrel tömni magát.
Az meg csak téveszme, hogy az embernek FÖTT ételre van szüksége! A fözés egyetlen elönye, hogy sokkal többet meg lehet enni azonos összetevökböl készült ételböl, azaz könnyebben el lehet hízni.
Épp ezt írtam, hogy nem nézek senkit retardáltnak.
De tényleg érdekel, hogy valamilyen kávéfőzőn kívül hogyan lehet még kávét készíteni.
#108 Nem az vagyok, akitől idéztél, de nem bírom megállni, hogy ne reagáljak.
Ha nem a klasszikus munkamegosztás megy a háztartásban (nő az főz, bevásárol, mindent elintézni, mos, takarít, gyereket nevel, férfi meg füvet nyír, ha szezon van, már van kert, fát vág, már ha szezon van, és fával fűtenek, meg szerel, ami általában kimerül a villanykörte kicserélésében évi kétszer) az már a férfi csicskáztatása?
Kicseszettül semmit nem tudsz arról a kommentelőről, akinek csak beszóltál személyeskedve, csak annyit, hogy tanul, süt, meg érdekli a szépségápolás (amit jól ledegradáltál, ami baromi ironikus lévén, hogy sok férfi azért lép le, mert a nő nem figyel ilyenekre). Simán lehet olyan munkamegosztás, hogy a férfi főz, a nő meg mondjuk valami tök mást csinál. A kérdés meg speciel a főzésről szól, nyilván nem derül ki a teljes házimunka beosztása.
Hülyeségnek tartom, hogy mindenképp a nőnek kelljen főzni, akkor is, ha a férfi jobban tud, vagy esetleg szereti is, csak hogy ne merüljön fel, hogy csicskáztatva van a férfi. Nagyon tré ez a hozzáállás. A családban is hallgatom ezt különélőként, hogy miért nem én főzök a páromRA. Azért mert ő imád főzni, az a hobbija, miért vegyem el ezt tőle? Azért, hogy a maradibbaknak én legyek a nagybetűs nő? Hagyjuk már. Az alapokat tudom (leírás alapján a kommentelő is), esetleg egy kicsit többet is, de ha rajtam múlik akkor több napi adag lesz egyszerre lefőzve hétvégén, meg esetleg a hét közepén és ennyi. Annak meg semmi értelme, hogy én megfőzöm a több napi adagot, a párom meg mellette űzi a hobbiját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!