Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki a hibás akkor, ha egy 20...

Ki a hibás akkor, ha egy 20 éves lány egy bundáskenyeret sem tud elkészíteni?

Figyelt kérdés
Az anya, vagy a lánya?

2022. máj. 31. 18:07
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/155 anonim ***** válasza:
37%

"Ha azért nem tud, mert nem akar, az gáz."

Miért gáz, ha nem akarok megtanulni valamit, amit nem akarok megtanulni?

2022. jún. 1. 08:01
 72/155 anonim ***** válasza:
30%

"Nem mindegy, hogy mi a háttérsztori. Ha azért nem tud, mert nem akar, az gáz. "

Nem értem, miért lenne gáz, ha valaki nem akar megtanulni bundáskenyeret készíteni, vagy akármi mást is! Ha nem érdekli, vagy nincs rá szüksége, akkor minek tanulja meg?

Egyáltalán miért kellene megtanulni fözni, ha valaki nem akar és miért van kiemelve, hogy egy lányról van szó? Nem minden nö szeret fözni és szerencsére nem is kötelezö.

Ezzel az erövel azt is lehetne gáznak tartani, ha egy fiú nem tud kötni, mert nem akarta megtanulni. Miért kellene?

Mindenki azt tanul meg, amit akar és amire szüksége van.

Mellesleg attól, hogy valaki gyakran föz, éppen a bundáskenyér olyan étel, amit rengetegn nem szeretnek.

Én pl legalább 20 éve nem ettem, nekem a nem megehetö kategória, sem az ízét nem szeretem, se nem tesz jót, ezért elkerülöm.

2022. jún. 1. 08:33
 73/155 anonim ***** válasza:
74%

24 évesen én sem tudom, hogyan kell mert, mert utálom a bundás kenyeret, és nem is érdekel emiatt az.

Helyette csinálok mást, azt tudom és megtanulok újat ha kell.

2022. jún. 1. 08:36
 74/155 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező eltűnt, mint szamár a ködben.
2022. jún. 1. 08:40
 75/155 anonim ***** válasza:
25%
71.: Nem maga a bundáskenyér elkészítésének a hiánya (amit nem tapasztaltam, hogy rengetegen nem szeretnének, de ez mellékes) a gáz, bizonyos szinten pedig a főzésre mindenkinek szüksége van. Nekem sem a kedvenc elfoglaltságom, a takarítás még kevésbé, mégis megcsinálja az ember, ha nem akarja, hogy a kosz felzabálja. Itt az életképtelenség a kérdés, ami valljuk be, sokaknál jellemző, akár nő, akár férfi az illető. Van, aki egy szelet kenyeret nem tud kenni magának (és most ne, ne keverjük azzal, hogy jaj mi van, ha csak nem szereti, nem ez a lényeg). A kötögetéses párhuzam teljesen más, az nem szükséges. Vannak dolgok, amiket gáz, ha valaki képtelen megtenni. Gáz nem tudni egy teát / kávét főzni, gáz nem tudni egy szendvicset összedobni, gáz nem tudni egy porszívót beindítani, gáz nem tudni hivatalos iratot kitölteni, gáz nem tudni bevásárolni, stb. stb. stb. Nem, nem az ápolásra szorultakról írok, mielőtt valaki azzal jönne, hogy jaj, mi van, ha valaki fizikailag képtelen, mert szerintem érthető, milyen emberekre gondolok. Valamint nem, ez nem szimpla más érdekli kérdés, mert aki egy hivatalos iratot nem tud kitölteni, abból nemhogy orvos / ügyvéd / informatikus nem lesz, de még egy szimpla irodai munkára is alkalmatlan lesz. Az életképtelenség gáz, tegyen ellene mindenki!
2022. jún. 1. 08:50
 76/155 anonim ***** válasza:
31%

De kaját készíteni sem fontos, hogy ha tudsz venni magadnak. Csak azért, mert a többség boltban veszi a sapkát, nem magának köti, nem lesz kevésbé az életképtelenség jele, mint főzni nem tudni. De takarítani sem kell, ha meg tudunk fizetni mást, hogy csinálja meg helyettünk.

Pl. kávét sem tudok főzni, mert nem iszok kávét. Nincs kávéfőzőm. Jobb lenne persze, ha itt porosodna egy, csak hogy elmondjam, igen, én életképes vagyok.

2022. jún. 1. 08:55
 77/155 anonim ***** válasza:
84%

Hú de bekekötöttek egyesek a válaszomba (#70)

Azért a főzést ne hasonlítsuk össze a kötéssel. Arra, hogy egyél valamit mindig van szükség, míg a kötésre nem. Az átlag fiatal felnőtt meg nincs olyan helyzetben, hogy napi étkezést valahonnan rendelje, vagy éppen külön személyzetet tartson a kajakészítésre. A húsz éves kor az meg már a kb legkésőbbi időpont arra, hogy valaki végezzen a középiskolával. Sokaknak jön a továbbtanulás és költözés, mert például koliba vagy albérletbe fog lakni. Ott meg azért nincs meg a sulimenza, a szülők se főznek rá, otthonról pár napi főtt ételt esetleg tud vinni hétvégente, de kb ennyi. És elég kínos az érzés, hogy otthon megtanulhattál volna főzni, de cartál bele, a lakótársad meg lesheti a bénázásod. Elég nyomorult érzés, és még az se nyugtat, hogy eddig nem volt rá lehetőséged, mert nem hagytak. Aki otthonról jár be egyetemre, annak még tolódik pár évet ez a főzni tanulás, de pár év múlva úgyis meg kell tanulni.

Nekem például az a szerencsém, hogy van egy legjobb barátom, aki egyébként szakács, imád főzni, szinte az a hobbija is, de tovább akar tanulni, valószínűleg egy városba fogunk tanulni, megbeszéltük, hogy ha összejön, akkor együtt lakunk. Nyilván megbeszéltük, hogy ki mit fog csinálni a házimunkában, amit valamelyikünk nem tud, azt a másik csinálja, szóval van, amire ő nem lesz rászorulva, hogy megcsinálja, mert az én dolgom, a főzést meg nekem nem kell, mert azt ő akarja, de nyilván megtanítunk egymásnak dolgokat, mert az a praktikus, örökké nem fogunk együtt élni barátként, akkor meg nagyon égő lesz amikor különélve nem boldogulunk bizonyos dolgokkal, amiket valakinek muszáj megcsinálni és nem érdeklődés kérdése.

2022. jún. 1. 09:02
 78/155 anonim ***** válasza:
37%

"Azért a főzést ne hasonlítsuk össze a kötéssel. Arra, hogy egyél valamit mindig van szükség, míg a kötésre nem."

Ruhát mindennap hordunk, ezen logika szerint aki nem magának varrja, az életképtelen.

2022. jún. 1. 09:04
 79/155 anonim ***** válasza:
37%
Az a SEM megvan a kérdésben? Vagyis gyakorlatilag semmit sem csinál meg- gondolom kényelmesebb hogy anyucival kiszolgáltatja magát, és le van rendezve minden azzal hogy nem tudja.
2022. jún. 1. 09:29
 80/155 anonim ***** válasza:
28%
76 és 78, aki valószínű ugyanaz.: Rossz logika, mert ruhát nem veszel minden nap újat, és szabni-varrni sokkal bonyolultabb, mint főzni. Látom továbbra is direkt félreérted: senki nem azt mondta, hogy vegyél kávéfőzőt, én se azzal csinálom, rég nem is kávézom már, de ha jön vendég, legalább nem nézek, mint hal a szatyorban, hohy most mi van. Kaját készíteni pedig igenis fontos, és nem érdeklődés kérdése. Most aki egy szendvicset megkenni sem tud, az nem totálisan életképtelen? Más is meg tudna venni mindent készen, de a bolti kész kaja a hulladék kategória, és még a legjobb étteremnél is jobb a házi. Nem eszek minden nap házit én sem, és nem főzök 0-24-ben, de amiket szeretünk azokat párom is és én is megcsináljuk egy óra alatt. Nem az a lényeg, hogy konkrétan bundáskenyeret tud-e az ember. Viszont aki kvázi még pohár vizet se tud magának önteni a konyhában az nevetséges. Lassan már a s.ggtörlés is érdeklődés kérdése lesz?
2022. jún. 1. 09:40
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!