Az anyám miért cirkuszol, ha kapok az apámtól valamit? Miért nem engedi el, ha már elváltak?
Nem most váltak el, hanem már bő 10 éve kb.
Kaptam apukámtól karácsonyra egy hátizsákot, amire már vagy 2 éve vágyom. Kérdezte anyukám, hogy apától mit kértem/mit kapok és elmondtam. Nem éreztem szükségét, hogy titkolózzak, mert úgyis észrevette volna, meg nem gondoltam ezt akkora dolognak.
Tegnap óta megy a cirkusz, hogy nem hiszi el, hogy megvetettem magamnak és hogy apám volt akkora hülye, hogy megvegye, meg hogy hihetetlen, hogy még ennyi év után is az a taktikája, hogyha nem foglalkozik velem eleget, akkor utána ha toronyórát kérek lánccal együtt, akkor azt is megvenné nekem. Aztán ma felhívta az apámat is, hogy ezt hogy gondolta, összeveszett vele is...
De mindennel kapcsolatban ezt csinálja. Ha új telefont kapok, ha új cipőt, ha itthonra vesz nekem apa valamit... Nem tudom eltitkolni, mert egy fedél alatt élünk, ő mos rám, látja, ha valamim új.
Folyton azt keresi, mibe köthetne bele, ami az apámmal kapcsolatos. Pedig újraházasodott már évekkel ezelőtt, apa is éli a saját életét, beszélniük sem kéne egymással.
16/L
Kérdező, a #67-re: Anyádnak speciel ebben tök igaza van. Nekem is baromi szarul esne, ha életem párja annyira nem ismerne, hogy azt sem tudja, milyen ajándék okozna nekem örömet. Én sem örülnék neki, ha elrángatna magával, hogy válasszam ki magamnak én az "ajándékot". Az mitől lenne ajándék? Semmitől. Pont a lényeg nincs benne: az odafigyelés, a törődés, a szeretet.
Ahogy esetedben sincs a méregdrága szütyőnél. Itt rágod a kefét karácsony előtt 1 héttel anyád reakciója miatt. OK, hogy te kérted. Valószínűleg sokkal nagyobb öröm lett volna, ha karácsonykor kapod meg, meglepetésként, mert nem számítasz rá. Pont ebből látszik, hogy részedről elvárás volt, hogy ezt megkapd.
Amúgy 16 évesen simán dönthetsz úgy, hogy inkább szuperapuval akarsz élni, nem pedig a kötözködős, "hisztis", mindenen kiakadós anyáddal. Tessék: vezesd elő ezt nekik. Kíváncsi lennék apád reakciójára... (igen, tudom: alig várja, sőt már ő kérte, hogy költözz hozzá és 0-24-ben gondoskodhason rólad).
Kérdező! Te valóban 16 éves vagy? Bocs, de a stílusod alapján nem annyinak tűnsz, jóval idősebbnek. Ezért nekem is gyanús, hogy a történetben te az apa vagy, nem a gyereklány.
Ha mégis te vagy a tini: azt írod, már 2 éve minden álmod ez a táska. Hát, 14 évesen is voltak már igények ezek szerint! Amúgy nem irigylem tőled egyáltalán, nekem sem tetszik.
De azt mondod, praktikus, jól kihasználható. Mi ebben a praktikus? Belefér az Iphone meg a bankkártya?
Kívánom neked, hogy egész életedben ilyen jól menjenek a dolgaid, mert ha negatív változás lesz az anyagiakban, az neked nagyon fájdalmas lesz. Azt soha ne feledd, hogy lehetünk baromi jó körülmények között, elég egy váratlan betegség, baleset és minden elveszett. Anyukád előrelátóan ettől akar megkímélni, csak te még 16 évesen ezt nem érted.
"Itt rágod a kefét karácsony előtt 1 héttel anyád reakciója miatt. OK, hogy te kérted. Valószínűleg sokkal nagyobb öröm lett volna, ha karácsonykor kapod meg, meglepetésként, mert nem számítasz rá."
Leírtam, hogy nálunk nem szokás annyira ez a meglepit ajándékozunk, mert az lenne, mint amit anya csinál. Hogy nincs öröm, csak sértődés. Pontosan tudom, kitől mit kapok és így nem kell majd kínosan, erőltetetten mosolyognom, hogy mennyire örülök, miközben nem is.
"Anyádnak speciel ebben tök igaza van. Nekem is baromi szarul esne, ha életem párja annyira nem ismerne, hogy azt sem tudja, milyen ajándék okozna nekem örömet."
Anyának úgy konkrétan semmi, ami meglepetés. Legyen az utazás, wellness, parfüm, könyv, akármi. Mindennel elégedetlen, mindenből pont a másik fajta kellett volna. És lehet, hogy a nevelőapám nem jó az ajándékozásban, de már nem is erőlteti. Tőlem is megkérdezte, elmondtam, megvette. De szülinapomkor pl. mondta, hogy sok a dolga, mi lenne, ha adna rá pénzt és megvenném magamnak? Semmi, ugyanúgy örültem neki.
"Amúgy 16 évesen simán dönthetsz úgy, hogy inkább szuperapuval akarsz élni, nem pedig a kötözködős, "hisztis", mindenen kiakadós anyáddal. Tessék: vezesd elő ezt nekik."
Miért akarnék vele élni? Nem Budapesten lakik, nem tudna minden nap hozni-vinni a suliba, különórákra, aztán haza, vissza programokra stb. Ez nem így működik.
"Nem kell bólogatni, de visszatamadni se kell a felnőttnek, mikor fingod nincs a pénzről es soha közöd nem is volt hozza."
És a felnőttek miért érzik úgy, hogy nekik egy gyereket kell támadniuk?
Itt mi baja van midenkinek? Az első pár komment még magát a kérdést válaszolta meg, de utána eléggé elfajultak a dolgok.. Nem az volt a kérdező kérdése, hogy TI megengedhetitek-e magatoknak ezt a táskát, vagy esetleg megvennétek-e a gyereketeknek/magatokat, illetve nem is azt kérte, hogy nyúlkáljunk a szülei zsebében. Nem is nevelési tanácsokat kért vagy kioktatást. A kérdése annyi volt, hogy az anyukájának miért baj, hogy egy drágább táskát kapott az apukájától karácsonyra. Tényleg ennyire szomorú és szar sokatok élete, hogy egy 16 éves lányba és az ajándékába kell belekötni? Nem nektek kellett kifizetnetek, nem indított gyűjtést rá, többször is írta, hogy az apukáját nem vágta földhöz anyagilag ez a kiadás, azt is többször írta, hogy régóta vágyott rá, és nagyon örül neki. Nektek ez miért probléma akkor? Tőletek vette el? Emiatt esetleg nem tudtok majd mit tenni holnap az asztalra? Mert elég nehezen hiszem..
Kedves Kérdező,
Mások is írták már itt, de lehet, hogy anyukádat tényleg azért zavarta, mert nem egyezik azzal, ahogy ő nevelni szeretne téged. Lehet, hogy célszerűbb lett volna apukád részéről, ha ezt előtte megbeszéli vele is, de az ő oldalát is megértem olyan szempontból, hogy nem köteles beszámolni neki arról, hogy mit vesz neked, tekintve, hogy már elváltak. Amit nem tudunk, hogy apukád mennyire foglalkozik még veled az ajándékokon kívül, ha azt feltételezem, hogy rendes apa-lánya viszony van köztetek (nem csak ünnepnapokon látogat stb), akkor én azt gondolnám, hogy tudta, hogy vágysz erre a táskára, most volt lehetősége megvenni, és csak örömet szeretett volna szerezni neked.
A sok utálkozóval pedig ne foglalkozz! Csak a saját sanyarú életüket próbálják azzal vigasztalni, hogy téged bántanak:) A táskát pedig használd egészséggel nagyon sokáig!!
“ Miért akarnék vele élni? Nem Budapesten lakik, nem tudna minden nap hozni-vinni a suliba, különórákra, aztán haza, vissza programokra stb. Ez nem így működik.”
Buszt nem ismered? Kicsit adjál már le az igenyekbol, mert mar nekem kinos.
?? Nem tudom feltűnt-e, de én a te kérdésedre keresem a választ! Leírtam milyen okai lehetnek annak, hogy anyád cirkuszol, erre te ezt turkálásnak nevezed? Ha nem érdekel az ok, ne tegyél fel kérdést erről! Gondoltam azt vártad, hogy anyukádat szidjuk, pár tini meg tinikorú huszonéves meg is tette, aki a helyedben szívesen lenne, de az a helyzet, hogy anyukád nem a semmin drámázik és az a problémája, amit én leírtam. Értem én, hogy a nagylelkűnek hitt apuciba az Isten(elérte a célját, megvett kilóra, anyukádat rossznak feltűntetve), anyukád meg egy hisztérika, aki irigy rád.. persze ebben kell a megerősítés, ugye?
Tinik bazzeg, "rajtam már nincs nevelni való" képzeld a 6 éves is ezt gondolja magáról. Mindig kell támogatni, nevelni a gyereket, csak a nagyobbakat már máshogy, mint a kicsiket. Nem a tanulmányaid a legfontosabb, hogy milyen ember válik belőled, sokkal lényegesebb. Nem szabad hagyni, hogy az egyik szülő a másik ellen fordítson indirekt. Azzal amit apád képvisel azt sugallja, hogy értéktelen, amit anyád képvisel. Tudom tini vagy, váltász te még oldalt, ha nagyobb lesz a rálátásod, de nem árt, ha megmondja valaki a te érdekedben, hogy mi miért lehet, pláne ha te kérdezed:)
Életemben nem lesz pénzem, hogy ilyen táskát vegyek, mondjuk nem is hallottam róla, nem guglizom ki, hogy néz ki, mert nem érdekel.
Alapvetően nincs sok pénzem, sosem érdekelt, hogy legyen, annyi van, amennyi kell, könyvekre költöm meg a cicáimra.
De totál nem értem, miért kell oltgatni a kérdezőt, hát nah, az apja gazdag, kit érdekel. Ameddig nem az én pénzemből költ (mert vannak ma mo,-n olyan "apukák" is, khm-km....), addig váljék egészségére, kit érdekel.
Anyukának meg nyilván bejött apuka, mikor még az ő férje volt, most hirtelen már zsenánt lett a lóvé, értem én :)
Ilyen fiatal lány esetén én is kiakadnék ha ilyen drága holmit venne az apja. Ez túlzás mindegy hogy karácsony és régóta szeretnéd. Tényleg csak megvesz téged , volt ilyen ismerősöm apuci hétvégén hívta ide-oda amikor viszont átment apuhoz megszunt a kényeztetés, le lett tojva. Hisz már fárasztó lett volna egyfolytában a kegyeit keresni, ami hétvégén még ment arra a pár órára.
Most kapsz mindent de ha ott laknál ez hidd el.nem menne apukádnak 24 órában.
"Te valóban 16 éves vagy? Bocs, de a stílusod alapján nem annyinak tűnsz, jóval idősebbnek. Ezért nekem is gyanús, hogy a történetben te az apa vagy, nem a gyereklány."
Igen, tényleg annyi vagyok. Arról nem tehetek, hogy sokat olvasok, és a fogalmazásom nem egy 10 éves gyerek szintjén maradt...
"De azt mondod, praktikus, jól kihasználható. Mi ebben a praktikus? Belefér az Iphone meg a bankkártya?"
Amire nekem szükségem van a mindennapokban, az pont belefér. Igen, köztük a telefonom, a kártya- és igazolványtartóm is. De nem hiszem, hogy azt kéne kitárgyalni, hogy mik vannak egy lány táskájában... Iskolába nyilván nem ezt fogom használni, de ha megyek valahová, vagy utazunk, oda tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!