Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám miért cirkuszol, ha...

Az anyám miért cirkuszol, ha kapok az apámtól valamit? Miért nem engedi el, ha már elváltak?

Figyelt kérdés

Nem most váltak el, hanem már bő 10 éve kb.

Kaptam apukámtól karácsonyra egy hátizsákot, amire már vagy 2 éve vágyom. Kérdezte anyukám, hogy apától mit kértem/mit kapok és elmondtam. Nem éreztem szükségét, hogy titkolózzak, mert úgyis észrevette volna, meg nem gondoltam ezt akkora dolognak.

Tegnap óta megy a cirkusz, hogy nem hiszi el, hogy megvetettem magamnak és hogy apám volt akkora hülye, hogy megvegye, meg hogy hihetetlen, hogy még ennyi év után is az a taktikája, hogyha nem foglalkozik velem eleget, akkor utána ha toronyórát kérek lánccal együtt, akkor azt is megvenné nekem. Aztán ma felhívta az apámat is, hogy ezt hogy gondolta, összeveszett vele is...

De mindennel kapcsolatban ezt csinálja. Ha új telefont kapok, ha új cipőt, ha itthonra vesz nekem apa valamit... Nem tudom eltitkolni, mert egy fedél alatt élünk, ő mos rám, látja, ha valamim új.

Folyton azt keresi, mibe köthetne bele, ami az apámmal kapcsolatos. Pedig újraházasodott már évekkel ezelőtt, apa is éli a saját életét, beszélniük sem kéne egymással.

16/L

2021. dec. 18. 15:01
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/144 A kérdező kommentje:
De mi ez az oldal, valami szegény emberek gyűjtője? Vagy ide csak az írhat, aki a minimálbért éppen hazaviszi?! Áruljátok már el, hogy miért ne írhatna ide az, aki jobb körülmények között él... :D Szerintetek azoknak az embereknek nincsenek problémáik?
2021. dec. 18. 16:53
 52/144 Skorpió87 ***** válasza:
90%

Egyébként meg igen, akinek telik rá, megfogja venni. Legalábbis ez az általános dolog. Ritka, aki "dúskál" a pénzben és mindig megfontolja mire költi.

Nem hiszem, hogy mielőtt Anyud nem vált volna el, Apukádtól, nem vett volna meg Neked drágább dolgokat... :) Furcsa, hogy ilyen a hozzáállása, de nyilván Anyukád nem teheti ilyen szinten meg a költekezést, vagy másképp áll a pénzhez...Aggódik, hogy el leszel kényeztetve és esetleg Ő már nem lesz olyan fontos számodra. Ezekre tudok gondolni. Max. beszéld meg vele, hogy miért aggodalmaskodik...Tényleg a táska ára a gond önmagában, vagy valami több is...

2021. dec. 18. 16:54
 53/144 A kérdező kommentje:

Igen, pontosan ezért tanulok! Hogy később a putriban kamatoztathassam a tudásomat. :)

Ilyenkor ezzel nyugtatjátok magatokat, vagy mi? Hogy jó jó, most jól megy és boldog vagyok, később viszont garantáltan megszívom?

2021. dec. 18. 16:54
 54/144 A kérdező kommentje:
Persze, régebben is volt, hogy kicsit jobban elkényeztetett apa, vagy az ő oldalán lévő nagyszülők. Ami régről nagyon megmaradt, hogy anya utálja a gyorséttermeket, nekem viszont a Meki maga volt a Paradicsom (nem, ettől függetlenül sosem voltak súlyproblémáim). Anya sosem vitt, apás hétvégéken pedig volt, hogy naponta kétszer is mentünk. Szóval már akkor is voltak a nevelésemet érintő nézeteltérések, de ahogy nőttem, másra vágytam és a dolgaim is egyre költségesebbek lettek általában.
2021. dec. 18. 16:58
 55/144 anonim ***** válasza:
88%

Kit érdekel mennyi pénzed van, a hozzáállás a lényeg! Ha azt hiszed egy tininek jár ennyi, mert vágyik rá, szrt sem tudsz a pénz értékéről, és nem is fogok megtudni. A pénzügyi nevelés kb 10-20 ig fontos, egy kisiskolás jó, ha ezer alatt tud számolni. Kíváncsiságból apád fizet ennyi gyerektartást havonta? Mert úgy lenne korrekt, akinek futja rá költsön ennyit a lánya megélhetésére is!

Többszörös ez a havi eltartási díjának, ez ebben a vérlázító, nem az összeg, hanem hogy nagyrészt anyád fedezi a dolgaidat, apád meg hozzádvág néha olyat, amennyit félévente fizet rád eltartásra..

2021. dec. 18. 16:59
 56/144 anonim ***** válasza:
89%
A Mekivel kapcsolatban Anyuddal értek egyet. Műanyag, fos kaja. Mondjuk ha Anyud ellenzi, és szandékosan nem vitt oda, az nem volt éppen fair Apud részéről. Lehet épp provokálni akarta vele.
2021. dec. 18. 16:59
 57/144 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem inkabb az az életképtelen aki gyakorin kerdezi meg hogy miert durci az anyja mert o designer taskat kapott XDD

Nekem nem eletem fake storykat kitalalni, es kamu gazdagnak kiadni magam gyakorin :) Majd ha sajat magatokra szamithattok csak akkor megnezzuk tudtok a “csöves nettó 200” nal tobbet hazavinni. Addig kusi van, mert csak eltartott kisgyerekek vagytok.

2021. dec. 18. 17:00
 58/144 A kérdező kommentje:

???

Hol írtam, hogy anyám fedezné a dolgaimat?

Szinte minden kiadásomat felezik az apámmal + még ezen felül gyerektartást is kap az anyám. Még az a nyaralás is felezve van, ahová az anyámmal és a férjével megyek.

Azt sem írtam, hogy járna ekkora összegű ajándék bárkinek. De ha az apámnak nem jelent gondot egy ilyen szintű kiadás, akkor miért gond, hogy örömet szerzett nekem?

2021. dec. 18. 17:02
 59/144 anonim ***** válasza:
64%
Istenem, értsétek már meg, írta, hogy az apja beszáll mindenbe. És fizet gyerektartást is. Karacsonyra nem szoktunk olyasmit venni, amit bármikor megkaphat az ember. Pont ez a lényege... Elvileg. Mi a francnak vegyek valakinek parfümöt, vagy egy 20.000 Forintos pulcsit, amikor bármikor megveheti magának?
2021. dec. 18. 17:02
 60/144 anonim ***** válasza:
85%
62, ez mind oke. Van is ilyen ismerősöm, akik jol élnek, es tobb milliós cuccokat kap, náluk nincs is konfliktus belole. Nekik telik ra, nyilvan megveszik, jol csinaljak. Itt viszont megis van konfliktus, anyadnak is szúrja a szemet a dolog. Szoval azert elgondolkoznek azon hogy miert is lehet baja neki. 🤷🏻‍♀️
2021. dec. 18. 17:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!