Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám miért cirkuszol, ha...

Az anyám miért cirkuszol, ha kapok az apámtól valamit? Miért nem engedi el, ha már elváltak?

Figyelt kérdés

Nem most váltak el, hanem már bő 10 éve kb.

Kaptam apukámtól karácsonyra egy hátizsákot, amire már vagy 2 éve vágyom. Kérdezte anyukám, hogy apától mit kértem/mit kapok és elmondtam. Nem éreztem szükségét, hogy titkolózzak, mert úgyis észrevette volna, meg nem gondoltam ezt akkora dolognak.

Tegnap óta megy a cirkusz, hogy nem hiszi el, hogy megvetettem magamnak és hogy apám volt akkora hülye, hogy megvegye, meg hogy hihetetlen, hogy még ennyi év után is az a taktikája, hogyha nem foglalkozik velem eleget, akkor utána ha toronyórát kérek lánccal együtt, akkor azt is megvenné nekem. Aztán ma felhívta az apámat is, hogy ezt hogy gondolta, összeveszett vele is...

De mindennel kapcsolatban ezt csinálja. Ha új telefont kapok, ha új cipőt, ha itthonra vesz nekem apa valamit... Nem tudom eltitkolni, mert egy fedél alatt élünk, ő mos rám, látja, ha valamim új.

Folyton azt keresi, mibe köthetne bele, ami az apámmal kapcsolatos. Pedig újraházasodott már évekkel ezelőtt, apa is éli a saját életét, beszélniük sem kéne egymással.

16/L

2021. dec. 18. 15:01
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/144 A kérdező kommentje:

"A gyerrktartásnak az összes! Költséged fedeznie kellene"

Miért is? Az anyám nem ugyanúgy a szülőm, ahogyan az apám?

"Neki semmit sem kellene rád költeni, ő az idegszálaival fizet érted"

Te sem a jogi egyetemet végezted el szabadidődben, ahogy látom...

2021. dec. 18. 17:14
 72/144 anonim ***** válasza:
84%
Így már világosabb anyukád álláspontja. Utálja a mekit, apud napi kétszer mekibe visz. Azt szeretné, hogy ne legyél sznob p...csa, erre apud másfélmillás táskát vesz neked. Anyu nevel, apu játszmázik, néha pénzt villant, te meg elolvadsz. Még mindig nem érted, mi nem tetszik neki?
2021. dec. 18. 17:15
 73/144 anonim ***** válasza:
28%

Az ajándékozás akkor sikeres, ha örömöt szerzel. Ki örülne olyan ajándéknak, amit bármikor megvehet maga is?

Én nem vittem az idén túlzásba. Mivel nálunk várható egy újabb lockdown, így sz@rok a kreativitásra, és minden barátom 1 éves Netflix/Playstation Plus előfizetést kap. Sajna most ez a legaktuálisabb :/

2021. dec. 18. 17:16
 74/144 anonim ***** válasza:
63%
A férjem jól keres - nagyon is -, de ha a tizenéves kölkem ilyen drága sz*rra vágyna, hát elgondolkodnék a nevelésem hatékonyságán.
2021. dec. 18. 17:17
 75/144 anonim ***** válasza:
57%
Mi épphogy megélünk hónapról hónapra, de egyáltalán nem vagyok irigy a táskára, hisz megtehetik, tényleg senki nem fog emiatt éhezni, nem mástól vette el. Nem értem ezeket a kommenteket :D Elhiszem hogy évről évre güriztek és mégcsak gondolatba sem engedhettek meg ilyet, ahogy én sem, de ez miért a kérdező problémája? Szerintem gusztustalan néhány magyar felfogás. Ha neked nem lehet akkor másnak sem :D Gondolom a ti béretekből fogják levonni a táska árát. Mellesleg a kérdező szerintem végig normális, helyesen ír, tehát nem egy lusta, de gazdag elkényeztetett kölyök. Anyukádnak pedig az fáj, hogy ő nem tudja mit kérjen és legalább hasonló kaliberű dolgot szeretne mint amit te kaptál apukádtól, szerintem irigy is.
2021. dec. 18. 17:19
 76/144 anonim ***** válasza:
32%

Nézz utána! Anyukádnak nem kell eltartania, mivel vele élsz, ő nevel(közös felügyelet esetén csak a nagy dolgokról dönthetnek közösen, pl suliválasztás). Mivel anyád végzi a napi nevelésed, apádnak kell a napi anyagiakat intézni. Nyugodtan kérdezz utána családjogi ügyvêdnél, miket foglal magába a tartásdíj.

Igaz műszakira jártam nem jogra, de egyedül nevelem a gyerekem, és utána jártam. :)

2021. dec. 18. 17:20
 77/144 A kérdező kommentje:
79-es válaszoló, igen, rájöttem, hogy egyedülálló szülő lehetsz. Mert még ismeretlenül is süt belőled az utálat az apám iránt, meg úgy turkálnál a pénztárcájában, mintha minimum a te volt férjed lenne.
2021. dec. 18. 17:22
 78/144 anonim ***** válasza:
16%

#78, tehát nem egy lusta, de gazdag elkényeztetett kölyök.

A "lusta" szó talán nem állja meg a helyét, de a mondat másik felét vitatnám.

2021. dec. 18. 17:22
 79/144 anonim ***** válasza:
24%

78, szoval az alapokat megcsinalja hogy helyesen ir, akkor o maris egy normalis nem elkenyeztetett gyerek? XD

Nem a táskával van baj, hanem hogy leszolta akik nem keresnek sokat, meg ilyet irt hogy o legalabb nem putriban lakik. Na sokan ezert utaljak a gazdagokat, mert ocsmany mentalitás társul melle, nem azert mert neki lehet ami nekem nem (megjegyzem amugy nekem is telne erre a szarra). Másrészt meg meg felháborítóbb mikor az vitatkozik velem az anyagi megelhetosegen aki egy eltartott gyerek es soha nem dolgozott meg. Oke, ha igy van, en se dolgoztam 16 evesen, de nem is pofaztam annak aki igen, es megse keres jol.

2021. dec. 18. 17:24
 80/144 A kérdező kommentje:

Hol szóltam én le bárkit is?

Pár válaszoló kezdte a személyeskedést, nehogy már én legyen a csúnya rossz, mert nem bólogattam az engem oltogatóknak.

2021. dec. 18. 17:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!