Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám miért cirkuszol, ha...

Az anyám miért cirkuszol, ha kapok az apámtól valamit? Miért nem engedi el, ha már elváltak?

Figyelt kérdés

Nem most váltak el, hanem már bő 10 éve kb.

Kaptam apukámtól karácsonyra egy hátizsákot, amire már vagy 2 éve vágyom. Kérdezte anyukám, hogy apától mit kértem/mit kapok és elmondtam. Nem éreztem szükségét, hogy titkolózzak, mert úgyis észrevette volna, meg nem gondoltam ezt akkora dolognak.

Tegnap óta megy a cirkusz, hogy nem hiszi el, hogy megvetettem magamnak és hogy apám volt akkora hülye, hogy megvegye, meg hogy hihetetlen, hogy még ennyi év után is az a taktikája, hogyha nem foglalkozik velem eleget, akkor utána ha toronyórát kérek lánccal együtt, akkor azt is megvenné nekem. Aztán ma felhívta az apámat is, hogy ezt hogy gondolta, összeveszett vele is...

De mindennel kapcsolatban ezt csinálja. Ha új telefont kapok, ha új cipőt, ha itthonra vesz nekem apa valamit... Nem tudom eltitkolni, mert egy fedél alatt élünk, ő mos rám, látja, ha valamim új.

Folyton azt keresi, mibe köthetne bele, ami az apámmal kapcsolatos. Pedig újraházasodott már évekkel ezelőtt, apa is éli a saját életét, beszélniük sem kéne egymással.

16/L

2021. dec. 18. 15:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/144 anonim ***** válasza:
21%

Én azért cirkuszolnék, mert enyém a felügyeleti jog, én nevekkel, azt kapsz, amit jónak látok. Én is követnék a balhét, ha a gyerekem épp normális értékrendre tanítanám, az apja meg hozzávágna 200ezer kpt, akkor aláásná a zsebpénz rendszeremet itthon, meg a házimunkás pénzes rendszerem, amit a nevelês részênek tartok. Adja egy számlára, amihez hozzáférhet később. A gyereket nevelni is kell, nem csak pénzelni, különben olyan lesz, mint a kérdező, tudja, hogy extrém luxusholmija van, de azt hiszi neki jár, mert jól élnek és vágyott rá..

Amint látom kapott már pár dolgot, amit az anyja, aki neveli! Elítél, de ha elveszi ő lesz a szemét.. tipikus manipulatív telibekakiló apa az ilyen, ahelyett, hogy együtt dolgoznak a gyerek nevelésén az anyjával, alátesz hogy bevágódjon, az meg nem érdekli, mit tanul ebből a gyerek, pedig tini, nagyon kényes az a kor..

Anyád nem az értéket sajnálja, hanem azt akarja, hogy tanulj!

Amúgy kíváncsi vagyok mennyi gyt-t fizet az apuka, az verné ki a biztosítékot még, ha fizetne 40et, és 150et adna a gyerek ajándékára..

2021. dec. 18. 16:24
 22/144 anonim ***** válasza:
77%

Csatlakozom. Ne foglalkozz vele. Anyud meg van savanyodva. Apud jófej, és iszonyat korrekt, hogy olyan kiadásokba is beszáll, amikbe nem kellene. A táskát meg hordd egészséggel. :)

Hogy mi mennyibe kerül, azt mi magunk is tudjuk. Attól hogy valakinek nem telik rá, még az nem a te hibád. Én most vettem egy Rucksack hatizsákot a cicamnak, így ha megyünk valahova, belerakom, és tud nézelődni, mert panorámás. €149 volt. Par barátom szerint idióta vagyok hogy ennyit kiadtam rá, de nem érdekel. Én pénzem, én kerestem. Én nem bulizok, inkább a hobbiimra meg a cicámra költök. Most karacsonyra kap úgy ágyat, játékokat, kaparófát, hámot meg jutifalstokat. Ok, most tényleg megszaladtam vele, mert bőven €400 felett van a vége. De senkinek semmi köze hozzá. És te is így állj hozzá.

2021. dec. 18. 16:25
 23/144 anonim ***** válasza:
80%

Na, pont ezért kérdeztem az árát, még ha le is pontozott mindenki. Ugyanis a 15 ezres táska, még ha van is, akinek drága, egy normális ajándék, és anyád bolond, ha emiatt műsorozik.

Az általad említett másfél milliós szütyőke viszont teljesen normális, ha kivágja a biztosítékot.... 16 éves vagy, semmi normális arányérzéked a jelek szerint, ha ez szerinted normális ajándék. Teljesen igaza van anyádnak, nem egy autónyi ridiküllel kell lenyűgözni a befolyásolható kamaszlányt normális nevelés helyett....

2021. dec. 18. 16:25
 24/144 A kérdező kommentje:

"Én azért cirkuszolnék, mert enyém a felügyeleti jog, én nevekkel, azt kapsz, amit jónak látok."

Ez még egy 5-6 éves gyereknél működhet. De 16 éves vagyok, nem óvodás. Konkrétan van olyan nap, amikor az anyámmal este beszélünk aznap először, mert neki is sok a dolga, én sem vagyok itthon. Lassan felnövök, a felügyeleti joguk pedig közös, mindig is az volt.

2021. dec. 18. 16:27
 25/144 anonim ***** válasza:
30%
Hát igen. Ennyi pénzért ez sokak számára bicskanyitogató dolog lehet
2021. dec. 18. 16:28
 26/144 anonim ***** válasza:
85%
2300$??? Visszavonom amit mondtam. Minek egy 16 eves kisgyereknek ilyen táska? És még ocsmány is… Azt hittem max ilyen 30-40 ezres Nike vagy nemtommilyen taskarol van szo. Jo nagy igenyeid vannak. Ezt fura hogy egy tusfurdocsomaghoz hasonlitod…
2021. dec. 18. 16:29
 27/144 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy ez a normális, átlag ajándék! Szó sem volt ilyenről... Leírtam, hogy mindenkinek más a sok, mindenkinek más fér bele. Nem vártam el, hogy megkapjam, ahogyan nem hetente találom ki, hogy hasonló árkategóriájú ajándékokat kapjak.

Ne forgassátok ki a szavaimat, pont emiatt nem szerettem volna konkrét típust, vagy márkát említeni.

2021. dec. 18. 16:30
 28/144 anonim ***** válasza:
39%

Mi köze a nevelésnek az ajándékhoz?

Kapott egy táskát, ami átlag 1,5 milliót ér. És? Ettől még nem lesz rossz ember, vagy épp felelőtlen.

Meg kellene már érteni, hogy vannak jobbmódú, szerencsésebb sorsú emberek is. És abba kellene hagyni ezt az irigységből fakadó gyűlöletet.

1,5 millió csak Orbanisztánban tűnik soknak. Egyébként marhára nem az. Ennyit simán elköltök egy hónapban ruhára, és észre se veszem, csak amikor ellenörzöm a számlámat.

2021. dec. 18. 16:30
 29/144 anonim ***** válasza:
56%
Kedves kérdező! Ne vedd magadra! Savanyú nekik a szőlő...
2021. dec. 18. 16:31
 30/144 anonim ***** válasza:
33%

Annyira szánalmas hogy lepontozzátok azt, aki nem irigykedik, mert tesz is azért hogy jómódú legyen xD

A gyakori tele van prolikkal

2021. dec. 18. 16:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!