Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarhatja a szüleimet,...

Miért zavarhatja a szüleimet, ha többet vagyok itthon mint az albérletben?

Figyelt kérdés

Ebben a félévben elég kevés tárgyam van és azok is csak három napon (ráadásul ebből két napon csak egy-egy óra reggel). Alapvetően az albérletben laknék és ott lennék hétfőtől péntekig, viszont nem mindig szeretek visszamenni vagy sokszor csak szimplán feleslegesnek érzem és inkább csak ingázom (magyarul bemegyek az órámra, majd utána jövök haza). Az egyetemen kívül más nem köt oda, itthon vannak a barátaim, itthon járok sportolni, itthon is ugyanúgy tudok tanulni stb., az egyetem városában meg tényleg csak egyedül vagyok és tanulok, ücsörgök a szobában. Úgyhogy mikor tehetem inkább itthon maradok.

A szüleimnek ez valamiért nem tetszik, mindig a fülem rágják, hogy menjek vissza, miért nem megyek vissza, de így korábban kell kelni a vonat miatt stb., nem tudom miért. Őket nem hiszem, hogy zavarom hiszen napközben nincsenek is otthon, este meg csak tv-t néznek, olvasnak, főznek stb., én pedig ha éppen otthon is vagyok, akkor inkább csak a szobámban. Anyagilag nem jelent különbséget. Az albérletet is mindenhogyan fizetni kell (nem tudtam előre, hogy hogyan lesznek az óráim ebben a félévben, már rég kivettük mire kiderült az órarendem és a következő félévben még lehet többet kell ott lennem, akkor még lehet jobban ki fogom használni). Itthon is ugyanúgy tanulok mint ott. Nem értem mi a probléma, de ebből mindig veszekedés van.

2021. okt. 12. 16:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/123 anonim ***** válasza:
77%
ha nem ragaszkodó fajták, akkor mért akarod mindenáron, hogy hozzád ragaszkodjanak?
2021. okt. 13. 09:58
 62/123 anonim ***** válasza:
74%
Nyilván idegesíted őket valamivel, ha ennyire szabadulnának tőled. Benned is lehetne annyi büszkeség, hogy nem kapaszkodsz olyanokba, akik a hátuk közepére sem kívánnak.
2021. okt. 13. 10:01
 63/123 A kérdező kommentje:
Nem kell ragaszkodniuk hozzám és nem hiszem, hogy bármivel is idegesíteném őket, szinte nem is látjuk egymást ha otthon is vagyok.
2021. okt. 13. 10:05
 64/123 anonim ***** válasza:
88%
Mit feleltek, amikor megkérdezted, miért nem akarják, hogy otthon legyél?
2021. okt. 13. 10:25
 65/123 A kérdező kommentje:
Csak ennyit mondtak összesen mint amit írtam, hogy az ingázás macerás, fárasztó, megbízhatatlanok a járatok stb.
2021. okt. 13. 11:01
 66/123 anonim ***** válasza:
89%

Hát passz. Valamiért nyilván nem örülnek neked, ezt te is érzékeled. Felsoroltak már ezer indokot a többiek, kidobott albi pénz, intimitás hiánya, kiszolgáltatod magad, zavarod őket. Mindegyikre jött a válasz, hogy nem-nem, ez nem így van, te nem is.

Ettől függetlenül valamiért nem akarják hogy ott legyél. Őszintén szólva valóban nem tűnsz túl szórakoztató társaságnak, eddig minden és mindenkit kb csak leszóltál a környezetedben, pedig arany életed van. Összesen egy napon vannak rendesen óráid, szóval a hét hat napján úgy nagyjából semmi dolgod. Én egyszer csúsztam meg az egyetemmel, és az amúgy jómódú szüleim közölték, hogy akkor ők itt be is fejezték a támogatásomat. Szóval onnantól nem kedv meg idő kérdése volt, hogy dolgozom-e egyetem mellett, pedig én aztán előtte sem unatkoztam. Becsüld meg, hogy a te szüleid nem ilyenek, és ha úgy látod, hogy zavarod őket, akkor menj vissza az albiba. Lehet, hogy attól félnek, hogy később sem lesznek barátaid meg magánéleted, és ott fogsz maradni örökre a nyakukon.

2021. okt. 13. 11:42
 67/123 A kérdező kommentje:
Vannak barátaim és van magánéletem, csak nem az egyetemen vagy annak városában.
2021. okt. 13. 11:43
 68/123 Dorka900 ***** válasza:
87%
Te amúgy komolyan nem látod, hogy mi zavarhatja a szüleidet? Szerinted teljesen normális, hogy fizetik a semmire az albidat, amikor állandóan otthon dekkolsz? Te könnyen mondod azt, hogy jaj hát igen, fizetni kell, mert nem lehet tudni, következő félévben mi lesz etc. Ha neked a saját zsebedből kéne fizetni, akkor is ennyire lazán vennéd a dolgot? Ezt halál komolyan kérdezem. Illetve ha ennyire kevés órád van, hogy nem éri meg fennmaradni, miért nem takarodsz el dolgozni suli mellett? Jajjj tudom, tanulni kell, ne etess itt senkit, nincs vizsgaidőszak, max ZH-k, azokra biztos napi szinten több órát tanulsz. Komolyan nem érzed, hogy bicskanyitogató a hozzáállásod? Mert fel is találhatnád magad Pécsen, ha már társaságod ott nincs, mondjuk eljárhatsz dolgozni, de amint látom, azt te kikéred magadnak. Komolyan nem értem az ilyen embereket, látod, hogy zavarsz, idegesíted őket, elmondták konkrétan, hogy ez pénzkidobás minden oldalról, de téged nem érdekel. Én nem járnék szívesen oda, ahol nem látnak szívesen, de nem vagyunk egyformák.
2021. okt. 13. 15:13
 69/123 anonim ***** válasza:
89%

Attól még, hogy nem találkoznak veled sokat otthon, igenis zavarhatod őket. Sok emberrel éltem már együtt kisebb és nagyobb lakásokban is. Igenis azt szerettem, amikor senki nem volt otthon, akkor is, ha az illető ki sem jött egész nap a szobájából, ahol egyébként fejhallhatóval a fején játszott naphosszat.

Maga a tudat, hogy valaki otthon van ott van benned és nem tudsz úgy kikapcsolódni. Hidd el, még ha el is vannak hidegülve egymástól a szüleid, örülnek, hogy végre kirepült a gyerek, maguk lehetnek, még ha egy-egymagukban is. Élnék a kis életüket, te meg ott héderezel majdnem egész héten, miközben az albérletre meg folyik ki a pénz az ablakon szó szerint.

Én anyádék helyében megmondanám, hogy 2 lehetőséged van:

1. itthon laksz egyetem elvégzéséig és akkor nincs albérlet

2. továbbra is fizetve lesz az albérlet, de akkor ki is használod. Találd fel magad, felnőtt ember vagy.

Sajnálatos, hogy ennyi idősen nem veszed észre magad. Egyébként az nem mond neked tényleg az égvilágon semmit, hogy közel 70 válaszban mindenki ugyanazt írja? Lehet, van benne valami, nem gondolod?

2021. okt. 13. 15:23
 70/123 A kérdező kommentje:
Pont nem én mondom, hogy fizetni kell, mert nem lehet tudni mi lesz a következő félévben stb., hanem a szüleim. Már leírtam, hogy miért nem szeretnék dolgozni. Kevés órám van, de a szabadidőm egyáltalán nem sok, mert ezekre az órákra elég sokat kell készülnöm, mellette nyelvet is tanulok és szakdolgozatot is írok. Nem csak a vizsgaidőszakban kell ám tanulni egy egyetemen sem, sőt... Nekem ebben a félévben például egyáltalán nem lesznek vizsgáim, mert csak gyakorlati óráim vannak, amikből a félévi teljesítményünkre kapjuk az érdemjegyeket. Ez pedig azt jelenti, hogy hétről hétre készülni kell az óráimra, mert nagyon sokat kell olvasni, minden órára vannak beadandók, zh-kat írunk, egyéni és csoportos prezentációkat is kell készítenünk stb. Képzeld el, hogy igenis minden nap tanulnom kell ahhoz, hogy teljesítsem ezeket a tárgyakat. Nem most repültem ki, bőven lett volna idejük arra eddig is, hogy éljék a kis életüket mert már évek óta nem laktam itthon, de nem tették eddig sem. Most is tehetnék ugyanúgy, mert elképzelni nem tudom mégis miben hátráltatnám őket, eleve keveset is vagyok itthon.
2021. okt. 13. 15:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!