Elköltözzek albérletbe vagy maradjak itthon?
Szerintem tényleg ideje lenne "kirepülni" otthonról egy kicsit, ez még nem végleges döntés, hisz gondolom ha nem megy, akkor újra hazaköltözhetsz. A napi 3-4 óra utazás elég sok, bár Pesten belül is laktam már úgy, hogy 3 órát töltöttem utazással én is naponta.
Albérletbe érdemes olyat keresni, ahol lakótársat keresnek, ez még kibírható a fizetésedből. Külön szoba, hasonló korúakkal laksz és azt csinálsz, amit akarsz. A barátaidat azért inkább te válogasd meg, ne a szülők döntsék már el!
Én annó hasonló cipőben voltam, és én léptem, elköltöztem.
Először csak egy szobát béreltem, aztán mikor már jobban be tudtam osztani a pénzemet, és közben kialakult egy komoly kapcsolatom is, akkor együtt vettünk ki albérletet.
Ma azzal a "fiúval" már 10 éves házasok vagyunk, van egy kislányunk, és egy saját, ugyan hitel alatt lévő kicsi lakásunk.
Nagyon nagyon nehéz volt az első pár évem, míg egyedül voltam, de én most is többre tartom a függetlenségemet, mint a kényelmet, és a pénzt. Te pedig azért pár éven belül jól fogsz keresni, ha ilyen végzettséged van, én csak egy kis eladócska voltam/vagyok, és mégis sikerült.
Annyit azért hozzáfűznék még, hogy anyukáddal mindenképp tisztázzátok ezt a félreértést, és ne dühből költözz, hanem mert amúgy is felsoroltál egy rakás dolgot ami amellett szól, hogy menned kellene.
Ha mégsem tudnád magad fenntartani, akkor még mindig hazaköltözhetsz.
A döntés meghozása az a te dolgot, mi csak a nézeteinket, véleményeinket, tanácsainkat tudjuk megosztani veled.
Én példáúl azt gondolom, hogy ha nem jó neked a szülői házban, akkor ne legyél ott. S ne felejtsd el, hogy nem csak a lakás a fontos, hanem a te személyiségfejlődésed is.
De ezt csak én gondolom igy, s nembiztos nálad passzolnak ezek a dolgok, lehet nálad más számit.
Először is állapítsd meg neked melyik a kevésbé rossz.
Mert legyünk őszinték bármit is választasz valami negatív lesz benne.
Otthon maradsz, éled az életed. Ha anyuka amúgy elviselhető akkor maradnék egy pár évet és ha megvan az igazi akkor együtt tipli és elindítani egy közös életet.
Mehetsz albérletbe is de akkor számolj vele, hogy nyomorogni fogsz. 90 lepedőből örülhetsz ha tejen és zsömlén elleszel.
Ami még jó megoldás lehetne az a köztes út.
Társbérlet! Amíg össze nem szeded magad, amíg nem találsz jobban fizető állást, amíg nincs egy komolyabb kapcsolat, stb.
Vagy eltartási szerződés valami aranyos kisöreggel és akkor mindketten jól jártok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!