Miért zavarhatja a szüleimet, ha többet vagyok itthon mint az albérletben?
Ebben a félévben elég kevés tárgyam van és azok is csak három napon (ráadásul ebből két napon csak egy-egy óra reggel). Alapvetően az albérletben laknék és ott lennék hétfőtől péntekig, viszont nem mindig szeretek visszamenni vagy sokszor csak szimplán feleslegesnek érzem és inkább csak ingázom (magyarul bemegyek az órámra, majd utána jövök haza). Az egyetemen kívül más nem köt oda, itthon vannak a barátaim, itthon járok sportolni, itthon is ugyanúgy tudok tanulni stb., az egyetem városában meg tényleg csak egyedül vagyok és tanulok, ücsörgök a szobában. Úgyhogy mikor tehetem inkább itthon maradok.
A szüleimnek ez valamiért nem tetszik, mindig a fülem rágják, hogy menjek vissza, miért nem megyek vissza, de így korábban kell kelni a vonat miatt stb., nem tudom miért. Őket nem hiszem, hogy zavarom hiszen napközben nincsenek is otthon, este meg csak tv-t néznek, olvasnak, főznek stb., én pedig ha éppen otthon is vagyok, akkor inkább csak a szobámban. Anyagilag nem jelent különbséget. Az albérletet is mindenhogyan fizetni kell (nem tudtam előre, hogy hogyan lesznek az óráim ebben a félévben, már rég kivettük mire kiderült az órarendem és a következő félévben még lehet többet kell ott lennem, akkor még lehet jobban ki fogom használni). Itthon is ugyanúgy tanulok mint ott. Nem értem mi a probléma, de ebből mindig veszekedés van.
Milyen érdekes, hogy mennyi magányos, anyuék által kötelezőleg albérletes egyetemista van...
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..
"Ha mindenki hülye körülötted, te nem szoktál elgondolkodni azon, hogy lehet, a te készülékedben van a hiba?
Nem?"
Ezek szerint nem.
Kérdező, miért hazudozol?
Itt ezt írtad:
"Lakótársam nem lehet. Én örültem volna neki, ha összeköltözhettem volna valakivel, viszont a szüleim nem engedték"
A másik kérdésedben ezt írtad:
"Albérletben élek, ahol elvileg van egy lakótársam... valójában pedig olyan mintha egyedül laknék, szinte nem is látom"
A harmadik kérdésedben:
"A lakótársammal nem jó a kapcsolatom, alig találkozunk és igazából a lakásban is csak bezárkózik a szobájába, egyáltalán nem szoktunk beszélni sem egymással."
Elolvastam a többi kérdésedet és a válaszokat. Kérdező, veled nem lehet érdemben kommunikálni. Kaptál sok tanácsot, ötletet. Semmi nem jó. Többféle észrevételt is leírtak a kommentelők. Egyik sem tetszik. Írtak neked segítő szándékkal, írtak ledorongolóan, írtak udvariasan, írtak keményebben. Egyik sem jó. Folyamatosan hárítasz, fölényeskedsz, személyeskedsz, bagatellizálsz. És mint kiderült, ferdítesz is. Így mit vársz? Miért kérdezel, ha semmilyen választ nem vagy hajlandó elfogadni, vagy legalább mérlegelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!