Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarhatja a szüleimet,...

Miért zavarhatja a szüleimet, ha többet vagyok itthon mint az albérletben?

Figyelt kérdés

Ebben a félévben elég kevés tárgyam van és azok is csak három napon (ráadásul ebből két napon csak egy-egy óra reggel). Alapvetően az albérletben laknék és ott lennék hétfőtől péntekig, viszont nem mindig szeretek visszamenni vagy sokszor csak szimplán feleslegesnek érzem és inkább csak ingázom (magyarul bemegyek az órámra, majd utána jövök haza). Az egyetemen kívül más nem köt oda, itthon vannak a barátaim, itthon járok sportolni, itthon is ugyanúgy tudok tanulni stb., az egyetem városában meg tényleg csak egyedül vagyok és tanulok, ücsörgök a szobában. Úgyhogy mikor tehetem inkább itthon maradok.

A szüleimnek ez valamiért nem tetszik, mindig a fülem rágják, hogy menjek vissza, miért nem megyek vissza, de így korábban kell kelni a vonat miatt stb., nem tudom miért. Őket nem hiszem, hogy zavarom hiszen napközben nincsenek is otthon, este meg csak tv-t néznek, olvasnak, főznek stb., én pedig ha éppen otthon is vagyok, akkor inkább csak a szobámban. Anyagilag nem jelent különbséget. Az albérletet is mindenhogyan fizetni kell (nem tudtam előre, hogy hogyan lesznek az óráim ebben a félévben, már rég kivettük mire kiderült az órarendem és a következő félévben még lehet többet kell ott lennem, akkor még lehet jobban ki fogom használni). Itthon is ugyanúgy tanulok mint ott. Nem értem mi a probléma, de ebből mindig veszekedés van.

2021. okt. 12. 16:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/123 A kérdező kommentje:
A szüleim soha nem említették, hogy bármiben is zavarnám őket.
2021. okt. 12. 23:25
 52/123 anonim ***** válasza:
98%

Tessék, gyűlnek az érvek.

1. Pénzkidobás az albérlet, ha nem vagy ott.

2. A szüleid egyenesen ellenzik az ingázást, mert megbízhatatlanok a járatok, korán kell kelni, fárasztó, kényelmetlen stb. és jobb az úgy, ha helyben vagy.

2021. okt. 12. 23:31
 53/123 anonim ***** válasza:
88%
Én azonnal szüleid helyébe felmondtam volna az albérletet ahogy látom hogy inkább haza jösz rendszeresen ha nincsenek óráid,hogy más aki jobban megbecsülné az albérletet megkaphassa te meg ingázál az elkövetkező 4-5 évben mert többet nem fizetünk neked albérletet az is biztos .
2021. okt. 13. 05:02
 54/123 anonim ***** válasza:
88%
Melyik városban van ez az egyetem? Csak azért kérdezem hogy még véletlenül se menjen oda egyik gyerekem sem, ha ennyire nulla ott az élet az órákon kívül.
2021. okt. 13. 07:23
 55/123 anonim ***** válasza:
88%

Egyrészt azért, mert az albérlet kidobott pénz. Másrészt gondolom örülnének egy kis nyuginak, szabadságnak miután elköltöztél, ehelyett folyamatosan a nyakukon vagy. Miért nem elég heti 1x átmenni?

Harmadrészt meg nem vagy képes önállósodni.

2021. okt. 13. 08:29
 56/123 A kérdező kommentje:
Nem vagyok a nyakukon és nem az önállósodással van a gond, ezt már leírtam, olvasd vissza.
2021. okt. 13. 08:55
 57/123 A kérdező kommentje:
Pécsett tanulok amúgy.
2021. okt. 13. 08:56
 58/123 anonim ***** válasza:
86%
A családi életetek egy nagy nulla, az egyetemi élet egy nagy nulla, te nem tudsz magaddal mit kezdeni, hát a szüleid egymást sem szeretik, csak eléldegélnek párhuzamosan, egymáshoz való kapcsolódás nélkül, nyilván hozzád se valami nagy érzelmekkel kapcsolódnak, nem hiányzol nekik, ahogy egymásnak sem hiányoznak, ezt te meg nem vagy hajlandó tudomásul venni, tagadásban vagy.
2021. okt. 13. 09:20
 59/123 anonim ***** válasza:
91%

De akkor milyen választ vársz? Saját bevallásod szerint te pontosan ismered a szüleidet, biztosan nem zavarod őket, mégis idegeneket kérdezel, hogy miért nem szeretik, ha otthon vagy.

Amúgy lehet, hogy szimplán nem kedvelik a tarsaságod. Van ilyen.

2021. okt. 13. 09:36
 60/123 A kérdező kommentje:

Nem tagadtam semmit.

Nem kell a társaságomban sem lenniük, ha nem akarnak

2021. okt. 13. 09:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!