Miért zavarhatja a szüleimet, ha többet vagyok itthon mint az albérletben?
Ebben a félévben elég kevés tárgyam van és azok is csak három napon (ráadásul ebből két napon csak egy-egy óra reggel). Alapvetően az albérletben laknék és ott lennék hétfőtől péntekig, viszont nem mindig szeretek visszamenni vagy sokszor csak szimplán feleslegesnek érzem és inkább csak ingázom (magyarul bemegyek az órámra, majd utána jövök haza). Az egyetemen kívül más nem köt oda, itthon vannak a barátaim, itthon járok sportolni, itthon is ugyanúgy tudok tanulni stb., az egyetem városában meg tényleg csak egyedül vagyok és tanulok, ücsörgök a szobában. Úgyhogy mikor tehetem inkább itthon maradok.
A szüleimnek ez valamiért nem tetszik, mindig a fülem rágják, hogy menjek vissza, miért nem megyek vissza, de így korábban kell kelni a vonat miatt stb., nem tudom miért. Őket nem hiszem, hogy zavarom hiszen napközben nincsenek is otthon, este meg csak tv-t néznek, olvasnak, főznek stb., én pedig ha éppen otthon is vagyok, akkor inkább csak a szobámban. Anyagilag nem jelent különbséget. Az albérletet is mindenhogyan fizetni kell (nem tudtam előre, hogy hogyan lesznek az óráim ebben a félévben, már rég kivettük mire kiderült az órarendem és a következő félévben még lehet többet kell ott lennem, akkor még lehet jobban ki fogom használni). Itthon is ugyanúgy tanulok mint ott. Nem értem mi a probléma, de ebből mindig veszekedés van.
Becsüld meg inkább a szüleidet, hogy ilyen baromi türelmesek. Potyára fizetnek neked albérletet, élősködsz rajtuk, kiszolgáltatod (IGEN - mert baromira nem ugyanaz egyedül vezetni egy háztartást meg közösen megosztva, albiban senki nem fog neked kimosni, kitakarítani stb), eltartatod magad, felnőtt emberként fizetik a lovacskázásodat (ami egy rohadt drága hobbi) és még azt is, hogy te lazán kijelented, hogy NEM AKARSZ dolgozni. Gratulálok, igazi életképtelen selejt vagy. MINDENRE van kifogásod, miközben már saját magaddal keveredsz ellentmondásba. Az elején még a tanulásra fogtad, hogy nem tudsz melózni, nincs egy deka szabadidőd sem, aztán csak kibújt a szög a zsákból, hogy szimplán egy lusta kitartott pcsa vagy. Ja meg lovikázni, rajzolgatni marhára ráérsz, csak dolgozni nem, miközben százezreket fizettetsz ki anyádékkal “nekem ez jár, meg majd hátha kell” címszóval.
Pofon vernélek, ha az én hálátlan kölköm lennél és ennyi maszlagot lenne képed előadni. Tényleg rohadtul köszönd meg a szüleidnek, hogy ennyi mindent elviselnek az önző dög gyereküktől.
Kérdező, itt nyolc oldalon keresztül senki nem értett veled egyet.
Ha mindenki hülye körülötted, te nem szoktál elgondolkodni azon, hogy lehet, a te készülékedben van a hiba?
Nem?
Olyan dolgokat írtok sokan, amikre már rengetegszer válaszoltam és nem szeretném ismételni magamat, így csak pár dologra reagálnék.
Sehol nem írtam, hogy egy csomót dekkolok itthon, mert nem így van, ezt csak a válaszolók találták ki. Én pont azt írtam, hogy kevés időt töltök itthon, mert bejárok az óráimra és a szabadidőmben pedig tudok találkozni a barátaimmal, tudok lovagolni stb., és ezt igyekszem is kihasználni. Tulajdonképpen csak akkor vagyok itthon, ha tanulok, házimunkát végzek stb., tehát konkrétan az otthonhoz kötött teendők miatt szoktam itthon lenni.
Lakótársam nem lehet. Én örültem volna neki, ha összeköltözhettem volna valakivel, viszont a szüleim nem engedték és ők mindenképpen ahhoz ragaszkodtak, hogy egyedül lakjak mondván az a biztos (mert akkor nem függünk senkitől, csak ők fizetik stb.).
Attól, hogy felnőtt ember vagyok még nincsen önálló keresetem és amíg tanulok a szüleim tartanak el. Ezt nem én hisztiztem ki, nem elvárom, nem követelem stb. (ahogyan az albérletet, a "lovikázást" stb. sem), hanem a szüleim alapvetően úgy gondolják, hogy ez a helyes, az ő feladatuk rólam gondoskodni amíg nem fejezem be a tanulmányaimat. A testvéreim esetében is ezt az elvet követték, nekem is pontosan azt szeretnék megadni, amit nekik megadtak. Leírtam már százszor, hogy nem szeretnék dolgozni és ennek az okaira is kitértem már. Elhiszem, hogy valaki több gyerek, több műszak stb. mellett is tud tanulni és gratulálok neki, tök jó. Viszont én tudom, hogy a jelenlegi teendőim mellé nem tudnám még a munkát is bevállalni úgy, hogy az ne menjen a tanulás rovására. Ha esetleg annak rovására menne, rossz jegyeket kapnék, megbuknék, nem kapnék ösztöndíjat stb., akkor meg az lenne a baj, akkor azért lennék lecseszve és azért állna a báll, mert a szüleim ezt is elvárják, hogy jól teljesítsek.
Laktam már külön, így tudom mit jelent az mikor az embernek magának kell vezetnie a háztartást, takarítani, főzni, mosni stb., ez egyáltalán nem újdonság számomra. Itthon sem szolgáltatom ki magamat a szüleim által, de nem fogom kitépni anyám kezéből a szennyest mikor éppen mos és még van hely az én ruháimnak is vagy nem fogom a kukába borítani a kaját csak azért mert azt nem én főztem és nekem is jut belőle... Én is ugyanúgy kiveszem a részem itthon mindenből, nekik is ugyanúgy segítek mint ahogyan ők nekem, nem érzem úgy, hogy ki lennék szolgálva általuk.
A társasági életemre is sokszor reagáltam már és megint csak ugyanazt tudom leírni. Ha antiszociális lennék, elzárkóznék mások elől, nem lennék hajlandó másokkal kommunikálni stb., akkor egyáltalán nem lennének barátaim, de ez nem így van. Nem tudom kinek mi a személyes tapasztalata, de szerintem a mai világban egyáltalán nem egyszerű barátokat szerezni, ez nem úgy működik, hogy egy szakra járunk és akkor hipp-hopp barátok is vagyunk, sőt.
#87 Lakótársam nem lehet. Én örültem volna neki, ha összeköltözhettem volna valakivel, viszont a szüleim nem engedték és ők mindenképpen ahhoz ragaszkodtak, hogy egyedül lakjak mondván az a biztos (mert akkor nem függünk senkitől, csak ők fizetik stb.)
Ezt is te írtad ki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__baratok-baratsagok__..
Idézek belőle, jó?
Albérletben élek, ahol elvileg van egy lakótársam... valójában pedig olyan mintha egyedül laknék, szinte nem is látom (pl. a héten sem találkoztunk egyszer sem), egyáltalán nem beszéltünk még egymással egy szót sem.
És ezt is
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..
És ezt is. Kaptál tippeket. Kutya? Nem jó. Net? Mem jó. Koncert, fesztivál? Nem jó. Munka? Nem jó.
Neked csak otthon jó, a pár haveroddal meg a lovaddal. Mégiscsak van lakótársad, de ő sem jó..
Nyavalyogjál akkor..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!