Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarhatja a szüleimet,...

Miért zavarhatja a szüleimet, ha többet vagyok itthon mint az albérletben?

Figyelt kérdés

Ebben a félévben elég kevés tárgyam van és azok is csak három napon (ráadásul ebből két napon csak egy-egy óra reggel). Alapvetően az albérletben laknék és ott lennék hétfőtől péntekig, viszont nem mindig szeretek visszamenni vagy sokszor csak szimplán feleslegesnek érzem és inkább csak ingázom (magyarul bemegyek az órámra, majd utána jövök haza). Az egyetemen kívül más nem köt oda, itthon vannak a barátaim, itthon járok sportolni, itthon is ugyanúgy tudok tanulni stb., az egyetem városában meg tényleg csak egyedül vagyok és tanulok, ücsörgök a szobában. Úgyhogy mikor tehetem inkább itthon maradok.

A szüleimnek ez valamiért nem tetszik, mindig a fülem rágják, hogy menjek vissza, miért nem megyek vissza, de így korábban kell kelni a vonat miatt stb., nem tudom miért. Őket nem hiszem, hogy zavarom hiszen napközben nincsenek is otthon, este meg csak tv-t néznek, olvasnak, főznek stb., én pedig ha éppen otthon is vagyok, akkor inkább csak a szobámban. Anyagilag nem jelent különbséget. Az albérletet is mindenhogyan fizetni kell (nem tudtam előre, hogy hogyan lesznek az óráim ebben a félévben, már rég kivettük mire kiderült az órarendem és a következő félévben még lehet többet kell ott lennem, akkor még lehet jobban ki fogom használni). Itthon is ugyanúgy tanulok mint ott. Nem értem mi a probléma, de ebből mindig veszekedés van.

2021. okt. 12. 16:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/123 anonim ***** válasza:
99%
Gondolom úgy érzik, hogy így ablakon kidobott pénz albérletet fizetniük, hiszen úgyis otthon vagy az időd nagy részében.
2021. okt. 12. 16:43
 2/123 anonim ***** válasza:
97%
Egyrészt fölöslegesen fizetik az albérletet, másrészt meg nem önállósodsz, hanem kiszolgáltatod magad a szülökkel.
2021. okt. 12. 16:49
 3/123 anonim ***** válasza:
99%
A veszekedések során talán arra is akad némi idő, hogy megkérdezd, hogy mi bajuk van azzal, hogy otthon vagy. Szerintem önállósítani akarnak.
2021. okt. 12. 16:50
 4/123 anonim ***** válasza:
83%
Persze, hogy nem csinálnak semmit, mert ott vagy. Biztos azt akarják, hogy szakadj le kicsit róluk.
2021. okt. 12. 16:54
 5/123 anonim ***** válasza:
99%

Pár hete volt arról kérdésed, hogy mennyit járj haza, akkor te magad hoztad fel érvnek, hogy ott lenne üresen az albérlet.

Most pont ezzel van a szüleidnek baja, ezen mi a nem világos?

2021. okt. 12. 17:02
 6/123 anonim ***** válasza:
98%
A szüleid fizetik az albit, annak a rezsijét, otthon is fizetik utánad a rezsit, gondolom, etetnek is, és a két lakhelyed közti ingázásodat is. Ez nekik fölösleges kiadás; hátha szeretnék azt a pénzt végre magukra költeni.
2021. okt. 12. 17:04
 7/123 anonim ***** válasza:
97%
Mert így nagyrészt kidobott pénz az albérlet. Amit a leírásod alapján ők fizetnek. Ha ennyi szabadidőd van, kihasználhatnád valamire az otthon ülés helyett.
2021. okt. 12. 17:05
 8/123 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk vegyel le egy kis anyagi terhet a szuleidrol es huzzal el dolgozni, ha ennyi szabadidod van.
2021. okt. 12. 17:10
 9/123 anonim ***** válasza:
95%
Egyáltalán nem biztos hogy anyagi oka van, vagy nem csak az. Persze senki sem szeret feleslegesen albérletet fizetni, de ha az én gyerekem lennél, akkor azért aggódnék, mert nincs az egyetemen társasági életed. Barátok, párkapcsolat, bármi. Ez engem legalább annyira zavarna, mint a feleslegesen kidobott pénz.
2021. okt. 12. 17:22
 10/123 A kérdező kommentje:
Az albérlet így valóban felesleges, de ezt nem tudtuk előre és most már nem lehet vele mit tenni. Ha tudtam volna, hogy ilyen lesz ez a félévem, akkor inkább bejárós lettem volna. Most már nem érné meg felmondani a szerződést, illetve mint írtam azt még nem tudni, hogy a jövő félév hogyan alakul majd. A költségekben nagy különbséget szerintem nem jelent az, hogy itthon vagyok vagy sem, maximum valamivel még kevesebb is így a kiadás. Az alapvető szükségleteimet a szüleim fizetik így is és úgy is, de így pl. az albérletben kevesebb a rezsi, így itthon eszek és összességében kevesebb pénz megy kajára, az egyetem városában nem közlekedek…. az ingázás költsége is mindkét esetben fixen havonta 4 ezer forint diák bérlettel (hétvégente akkor is hazajárnék az albérletből). Szóval nem kerülök nekik több pénzbe itthon lakva sem. Persze, az albérlet így felesleges kiadás, de az is fix.
2021. okt. 12. 17:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!