Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim miért hisztiznek hogy...

Szüleim miért hisztiznek hogy nekem is kéne vásárolni?

Figyelt kérdés

Meg csak most kezdtem el dolgozni és nem keresek sokat. Tegnap is hisztizett anyukám hogy már én is vásároljak kaját mert nekik nincs pénzük.. eddig is volt most miért ne lenne?

Cigire is van pénzük mindennap elszív apukám 1 dobozzal az helyett mást vehetne. Piát is meg tudja venni egy héten 3x.

2021. szept. 23. 10:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/112 anonim ***** válasza:
73%
Szállj be a költségekbe. És megeshet még az is, hogy apád - ha nincs rajta a családfenntartás teljes terhe -, eztán kevesebbet dohányzik és piál majd.
2021. szept. 23. 12:53
 32/112 anonim ***** válasza:
38%
Mondjuk lehet azt csinálni, hogy megbeszélitek, hogy mi lesz a heti menü és te bevásárolsz hozzá 1 hónapban 2x, ez kb egy 20-25ből kijön, ha nem kaviárt esztek pezsgővel. Hidd el jobban jász, ha a kajára költesz, mert ha a pénzt adod ugyanúgy elköltik cigire meg piára. Másrészt ez még mindig kisebb kiadás mint önálló háztartásra költeni, ahol te fizeted a kaján kívül, a mosószert, az öblítőt, piperéket, rezsit, esetleg gyógyszereket.
2021. szept. 23. 14:15
 33/112 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, ha keveset keresel, akkor megtanulod beosztani. Anyádék nem lesznek ott örökké hogy eltartsanak, akármennyire alapnak hiszed ezt. NEM kötelességük etetni egy dolgozó embert. Úgyhogy hozzá is kezdhetsz megtanulni mire elég a pénzed.
2021. szept. 23. 14:51
 34/112 anonim ***** válasza:
96%
Nem diszfunkcionális és nem retardált családokban úgy szokták, hogy leülnek együtt és megbeszélik, hogy az önálló keresettel rendelkező, de még velük élő felnőtt gyermek milyen arányban és mennyivel száll be a költségekbe. Ez a beszélgetés normáliséknál nem hisztizés, hanem korrekt, higgadt, barátságos hangvételű egyeztetés. Ezt javasolnám, hogy egyezzetek meg valamiben, de utána ezt tartsa is be mindenki. A legrosszabbak a gumiszabályok, amikor valaki elkezd "hisztizni" egy olyan dolog miatt, ami nincs konkrétan lefektetve.
2021. szept. 23. 14:52
 35/112 Andizsuzsi ***** válasza:
88%

"Velem is ezt fogják tenni, mert így látják jónak és megengedhetik maguknak."

Itt a kulcsszó a megengedhetik maguknak. Nem tudhatjuk, hogy kérdező szülei megengedhetik-e maguknak, hogy addig eltartsák a gyereket, amíg az egy lakás árát összegyűjti. Amúgy kérdező vagy kva sokat keres (és akkor akár be is szállhatna a közös költségekbe) vagy nincs tisztában a lakásárakkal, vagy csak simán trollkodik.

2021. szept. 23. 14:58
 36/112 A kérdező kommentje:

Nem mondtam azt hogy tartsanak el örökké. Csak addig még nem kapok több pénzt. Most még nagyon keveset kapok.

És amúgy megengedhetik maguknak hogy eltartsanak csak azt mondják hogy nem.

2021. szept. 23. 15:09
 37/112 anonim ***** válasza:
86%
NEM kötelességük. És ha még két év múlva is kevesled a fizetésed? Meddig óhajtasz gyereket játszani?
2021. szept. 23. 15:11
 38/112 anonim ***** válasza:
77%
Azt meg hogy a fizetésükbe belefér-e eltartani egy dolgozó embert, majd a szüleid döntik el. Nem az aki eltartaná magát.
2021. szept. 23. 15:14
 39/112 anonim ***** válasza:
83%
Az,hogy gyűjtést valamire,nem azt jelenti,hogy nincs kötelességét.Felnőtt vagy,eddig eltartottak,most is segítenek azzal,hogy otthon lakhatsz,fizetik a rezsit helyetted is. A minimum,hogy ha már dolgozol,akkor vagy bevásárolsz egyszer-egyszer,vagy megegyeztek egy összegben,amivel hozzájárulsz a családi kasszához.Ez nem hiszti,jogos elvárás.A gond az lenne,ha le kéne adnod a fizudat és ők osztanák be.Mikor dolgozni kezdtem,én magamtól adtam, illetve időnként megfogták egy-egy számlát és befizettem csak úgy.Mielőtt pedig a férjemmel összeköltöztünk,egy darabig laktunk az ő szüleinél is,ott pedig megbeszéltük mennyit kell havonta odaadni,és emellett magunknak vettünk kaját.Ha nem tetszett volna a rendszer, akkor mehettünk volna albiba,ahová sokkal többet költöttünk volna.
2021. szept. 23. 15:15
 40/112 anonim ***** válasza:
82%
*gyűjtesz
2021. szept. 23. 15:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!