Szüleim miért hisztiznek hogy nekem is kéne vásárolni?
Figyelt kérdés
Meg csak most kezdtem el dolgozni és nem keresek sokat. Tegnap is hisztizett anyukám hogy már én is vásároljak kaját mert nekik nincs pénzük.. eddig is volt most miért ne lenne?
Cigire is van pénzük mindennap elszív apukám 1 dobozzal az helyett mást vehetne. Piát is meg tudja venni egy héten 3x.
Lényegtelen. Dolgozol, a minimum hogy a saját költségeidet fizeted.
2021. szept. 23. 11:29
12/112 anonim válasza:
Ha nem tetszik el lehet költözni albérletbe. Ott fizetheted az albit, rezsit, közös költséget, kaját, ruházkodást stb... Ja hogy az sok pénz? Ugye így már nem is olyan sok az a bevásárlás. Az meg, hogy te beosztod a szüleid pénzét kifejezetten nevetséges. Ők fizetik a saját részüket plusz a tied egy részét, és még te látod meg őket, hhogy mire költenek?
2021. szept. 23. 11:29
13/112 anonim válasza:
Normális dolog szerintem. Tőlem annó kérni sem kellett, ezzel meg is tanultam beosztani a pénzt, és hogy bizony vannak kiadàsok. Neked viszont nincs jogod ahoz, hogy azt kérd szokjon le a cigiről, hogy rád költse. Ha gondot okoz pár ezernyi vàsàrlàs, akkor költözz el, és jobb lesz, lesznek saját szàmlàid, albérleti díj stb..
2021. szept. 23. 11:31
14/112 anonim válasza:
Tök mindegy mire gyűjtesz. Szállj be a saját részedbe a többit meg tedd félre, ennyi. Ráadásul lakásra gyűjtesz, az nem 1 2 év össze gyűjteni. Hány évig akarsz ingyen élni a szüleid nyakán?
2021. szept. 23. 11:33
15/112 anonim válasza:
Hisztiznek? Itt te hisztizel mert nem akarnak gyerekként eltartani annak ellenére hogy van munkád... Amúgy a dolgaidba gondolom lelkesen kikéred az engedélyüket, ha a gyerek-státusz kényelmes részét is meg akarod tartani.
2021. szept. 23. 11:34
16/112 anonim válasza:
Eleve komolytalan az a kérdés, amit úgy teszel fel, hogy a szüleid "hisztiznek". Itt csak te "hisztizel". Dolgozol, természetes BELSŐ igényednek kellene, hogy legyen, hogy ahogy tudsz, hozzájárulj (már anyagilag is) a család fenntartásához, amelynek a tagja vagy. Más kérdés, hogy a szüleid mondHATják, hogy nem tartanak erre igényt, mert olyan jól állnak, de ezek szerint ti nem álltok olyan jól.
Arra meg, hogy mire költik a pénzüket: a sajátodat oszd be, ne másét. Kezdheted azzal, hogy hozzájárulsz a család költségeinek rád eső részéhez.
2021. szept. 23. 11:34
17/112 anonim válasza:
Azért hisztiznek, mert neked is illene vásárolnod. Ezt nem anyudnak kellene mondani hanem magadtól tudni. Szerintem nem kér sokat, mi lenne ha kérné a rezsi rádeső részét is. Soroljam még?
2021. szept. 23. 11:41
18/112 anonim válasza:
Welcome a felnőttek világában.
2021. szept. 23. 11:45
19/112 anonim válasza:
Ja mert egy éppen iskolapadból kiesett 19 éves lánynak valószínűleg akkora fizetése van, hogy majd akkor rögtön egyik napról a másikra képes eltartani magát, fizetni minden szükségletét, nem? Viccesek ezek a költözz el, meddig akarsz ingyen élősködni a szüleid nyakán, szállj be a költségekbe stb., válaszok. Én még egyetemre járok, de pl. az egyik barátnőm gazdasági diplomával minimálbért keres pályakezdőként egy vidéki cégnél, valószínűleg pofon egyszerűen el tudna költözni, bevásárolni, fizetni a rezsit stb., mert hát dolgozik. A közmunkás meg a diákmunkás is dolgozik, valószínűleg akkor nekik sem lenne gond egyáltalán.
2021. szept. 23. 11:55
20/112 anonim válasza:
Atyaég... Mit hittél, semmi dolgod nem lesz, miután vége a sulinak, a családi sem jár már utánad? Eszel, ott fürdesz, áramot, netet használsz. Alap gondolatodnak ķellene lenni, hogy beszállsz a zabálnivalódba legalább. Így megtanulod, hogy mi mennyibe kerül, beosztod a pénzed. A maradékot félreteheted lakásra. Bár kétlem, hogy lesz neked, ugyanis 19 vagy, max.egy érettségire vergődsz, azzal aztán sokra mész a munkaerőpiacon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!