Szüleim miért hisztiznek hogy nekem is kéne vásárolni?
Meg csak most kezdtem el dolgozni és nem keresek sokat. Tegnap is hisztizett anyukám hogy már én is vásároljak kaját mert nekik nincs pénzük.. eddig is volt most miért ne lenne?
Cigire is van pénzük mindennap elszív apukám 1 dobozzal az helyett mást vehetne. Piát is meg tudja venni egy héten 3x.
Erre nem lehet egyértelműen ennyiből felelni.
Ha eddig tanultál, és azért nem dolgoztál, akkor inkább támogatniuk kellene benne, hogy gyűjthess, hogy mielőbb saját lábra állj.
Viszont ha csak otthon tengtél, és úgy tartottak el, és eszedben sincs gyűjteni, csak elvered a pénzt, akkor nem várható el tőlük, hogy a két szép szemedért eltartsanak.
Nem halsz bele a vásárlásba. Add oda a fizud egy részét, vagy fizess be számlát, a többit tedd magadnak félre a külön költözésre.
Nem fognak eltartani életed végéig, eddig is bőven elég volt nekik szerintem. Ugyanúgy használsz minden közművet.
Jó azért egy bevásárlásról van szó nem arról hogy add oda az összes pénzed.
Ha már nem tanulsz és van kereseted, akkor igenis be kell szállni valamennyivel a közösbe. Azt nem várhatod el, hogy életed végéig eltartsanak.
Ja persze ha már valaki dohányzik meg heti 3 sört megiszik akkor már kötelessége eltartani a dolgozó valószínűleg felnőtt fiát? Hát nagyon nem.
A szüleid nem elveszik a pénzed, hanem kérik hogy szállj be a saját költségeidbe. Tudod erről szól a felnőtté válás, hogy nem ingyen élsz más nyakán hanem kiveszed a részed, és elkezdessz önellátó életmódot élni. Gondolod a szüleidnek nem kell a plusz pénz? Amit te kifizetsz a saját kajádra az nekik megmarad esetleg kikapcsolódni végre. De persze tudom most az a divat, hogy aki szül az szentelje onnantól az egész életét a gyerekére akkor is ha a gyerek 25 30 évesen is otthon szándékozik laki, mert neki ez jár....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!