Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim miért hisztiznek hogy...

Szüleim miért hisztiznek hogy nekem is kéne vásárolni?

Figyelt kérdés

Meg csak most kezdtem el dolgozni és nem keresek sokat. Tegnap is hisztizett anyukám hogy már én is vásároljak kaját mert nekik nincs pénzük.. eddig is volt most miért ne lenne?

Cigire is van pénzük mindennap elszív apukám 1 dobozzal az helyett mást vehetne. Piát is meg tudja venni egy héten 3x.

2021. szept. 23. 10:56
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/112 anonim ***** válasza:
97%
Az megvan hogy nem csak az étel a kiadás rád? Úgyhogy bőven keveset kértek tőled?
2021. szept. 24. 18:20
 102/112 anonim ***** válasza:
97%
A kaja a legalapabb amit megveszel magadnak, de emellett a rezsibe is illik beszállni. Mert nyilván mint ahogy eddig is eltudnának tartani, de alapvetően te se kellene h elvárd tőlük h mindent fizessenek mert te erre v arra gyüjtesz az más tészta. Mert már nem vagy gyerek és nem akarsz rajtuk élősködni ugye, vagy talán még is? Mert ha így van akkor elég önző vagy és h ez alapból nem jut eszedbe h bármit is fizess szintén elég rossz ómen. Ha anyád kicsit túl is tolta azt h nincs pénzük csak nyomatékositani szerette volna h most már te se vagy gyerek és beszálhatnál a költségekbe. Mint ahogy az a dolgozó embertől alapvető lenne.
2021. szept. 24. 18:22
 103/112 anonim ***** válasza:
90%

"Miért én vásároljak ha ők is tudnak? "

Talán mert dolgozó ember vagy, és már nem a szüleidnek kéne eltartanai. Mellesleg némi bevásárlás semmi ahhoz képest, ha neked kéne fedezni minden költségedet.

2021. szept. 24. 18:47
 104/112 anonim ***** válasza:
89%
Miért anyádk tartsanak el? Szerinted sz.rják ők a pénzt? Vagy nem tudnák mire költeni?
2021. szept. 24. 18:48
 105/112 anonim ***** válasza:
87%

Engem ez azért zavar mert úgy érzem nem akarják hogy gyűjtsek és majd el tudjak innen költözni.

de akarják..pont ezért készítenek fel, hogy tudd a költségeket betartani...

egyedül, hogy fogod tudni fizetni a rezsit, közös költséget stb...oké hogy akarsz magadnak lakást de utána ezeket is kell fizetned magadnak. ha nem anyádéknál laksz ahol most használod a vizet, villanyt stb ezeket mint magadnak kell majd fizetni.

nem is értem hogy lehet valaki ennyire ....(valaki adja már meg a jó szót,köszi)

2021. szept. 25. 00:06
 106/112 anonim ***** válasza:
96%
Ha az én lányom lennél akkor elküldtelek volna rég albérletbe, hogy tudd mennyit számít, hogy valaki még a szülei tartják el míg egyedül lakik és nem én fizetném én csak kinéznék neked valami olcsót de magadnak kell fizetned. Albérlet mellett azért nehezebb mint szülőkkel lakni. Nagy szerencséd van ugye tudod, mert sokaknak nem adatik meg az hogy szülei tartják el és még ellóghat úgy, hogy nem fizet nekik semmit a lakhaátsért. Igen mert 18 éves elmúltál és dolgozol. Oké, akarsz venni lakást de ugye te sem gondolod hogy 20-30 évig anyádékon laksz ingyen mert kb ennyi év mire magadtól egyedül összegyűjtesz egy élhető házra. Nem elvárás de azért kis felelősség kell hogy legyen benned és nem élsz ingyen anyádék nyakán. De azért remélem segítesz nekik mint mosás, főzés, takarítás stb és nem konkrétan ott henyélsz ingyen és bérmentve. Azért így szánalmas már ne is haragudj. Ez inkább lustaságra vall. Azért csinálják ezt mert fel akarnak készíteni és nem akarják hogy egy lusta, ingyenélő mamahoteles legyél. Ez nem hiszti hanem kötelesség itt szerintem csak te hisztizel hogy nekem ezt mért kell, anya muszáj bevásárolnom? Az meg plsuz szerencsre hogy tőled csak néhai bevásárlást kérnek mikor más mindig belead valamennyit a családi kasszába...eddig reméltem, hogy trollkodik valaki de válaszaid alapján rád férne egy kis élet lecke mert eddig elkényelmesedtél szüleid nyakán.
2021. szept. 25. 00:13
 107/112 anonim ***** válasza:
88%
106.vagyok sőt nem is albérletbe hanem simán mondtam volna hogy vagy beleadsz mindig havi 30-40et a közösbe vagy ha nem tetszik akkor mehetsz ahova akarsz de ingyen élni nem fogsz felnőtt létedre. Csoda hogy eddig tűrtek a szüleid ezzel a logikával. Eddig eltartottak mert gyerek voltál és 18 év alatt hazavinnének de kitennének de már felnőtt vagy leléphetsz és nem hozatnak vissza, és kell hogy legyen kötelességtudatod és nem szerencsétlen anyádékon élősködni. Tudod egyáltalán mennyibe kerülnek manapság a lakások? Kb.20-30 év lenne ha egyedül gyűjtenél rá...anyádék azért ennyi időt nem tűrnének el egy ingyen élővel.
2021. szept. 25. 00:19
 108/112 anonim ***** válasza:
68%
Bár minek is magyarázkodok...esélytelen egy ilyen önző alakkal megértetni ezeket.
2021. szept. 25. 00:22
 109/112 anonim ***** válasza:
40%
Hány ilyen felnött gyerek van90/108aki úgy gondolja hogy a szülei vagyona pénze és mindene az ővé. Idézem: úgy is az enyém lessz egyszer.Söt kénye kedve szerint még a szülő erejével is rendelkezik ha ő úgy látja jónak.Volt hogy a rabszolgasághóz hasonlítot a szülő sorsa. Hibássak a szülök is ebben, de a gyerek környezete amít a szülői házon kívül van rossz példát sugal.Szerintem ha nem váltózik a felfogásúnk katasztrófális fiataljaink lesznek.Nem abból kéne versenyeztetni a szülöt hogy Ferrárit vagy Trabantot neadj isten biciglit tud adni a gyerekének.Hanem hogy újra olyan lelkületű emberkék legyenek amilyenek az idősebb generációban voltak.Nem tanulták meg (és akinek nem inge ne vegye magára amít irok)tisztelni a szülöt, senkít csak énközpontú emberek lettek.A kérdező egy ilyen eset.
2021. szept. 25. 10:19
 110/112 anonim ***** válasza:
14%
De durva hogy senki nem kérdőjelezte meg, hogy kamu vagy troll esetleg főleg így több mint 100 válasz után ami tipikusan ilyen kérdéseknél szokott lenni...
2021. szept. 25. 15:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!