Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeret engem, mert kistesó...

Nem szeret engem, mert kistesója lesz?! Hogy oldjam meg? Rosszul érzem magam!

Figyelt kérdés
Sziasztok! 6 éves kislányom pár napja tudja, hogy hamarosan kistesója lesz. Először kiakadt, hogy nem akar kistesót, és szedjem ki a hasamból, aztán miután neki, hogy azt nem lehet, teljesen ráfüggött az apjára, mert, hogy csak nekem lesz babám (😂). De viccen kívül rosszul esik, hogy kerül, csak az apját ölelgetni. El fog múlni? :( már 3 napja tart
2021. szept. 5. 08:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
27%

A 10. válaszomat mindenki félreértette. Nem azért kell megkérdezni a gyereket a kistestvérről, mert ő dönti el, hanem azért, mert a család együtt dönti el!

Egy kistestvér születése az egész családot érinti, a szülőket és a már meglévő nagy testvéreket is. Mivel mindenkit érint, egy normális családban mindenki beleegyezése kell hozzá, a szülőké és a többi gyereké is. És ha már egyvalaki nem egyezik bele, akár valamelyik szülő, akár valamelyik gyerek, az nemet jelent, mert ha valaki nemet mond, és mégis lesz új családtag, az neki kényszer, és senkinek nincs joga egy másik embert kényszerhelyzetbe hozni, főleg egy családtagot! Így már érthető, hogy miért alap megkérdezni, és miért kell figyelembe venni?

Aki ezt nem érti, az ne vállaljon gyereket! (Beleértve a kérdezőt is.)

Továbbra is kérdés a kérdezőnek: Megkérdezted-e a 6 évest, hogy akar-e kistestvért? Ha nem, miért nem? Ha igen, mit mondott? Ha nemet, akkor miért erőlteted rá a kistestvért?

2021. szept. 5. 20:11
 52/73 anonim ***** válasza:
89%

51-es!

Abba, hogy legyen-e kistestvér szerintem nem szabad, hogy beleszólása legyen a többi gyereknek. Viszont a szülők részéről szintén nem elvárható, hogy a többi gyerek jópofát vágjon és segédkezzen az új gyerek körül.

Mert főleg a nagyobb gyerekek, azért nem akarnak kistestvért, mert aztán majd rájuk lesz sózva és szabadidejükből lesz elvéve az új jövevény miatt.

2021. szept. 5. 20:17
 53/73 anonim ***** válasza:
61%

51

Nem, nem világos.

Nem fogja eldönteni a HAT ÉVES gyerekem, hogy én szülök e MAGAMNAK ÉS A FÉRJEMNEK még egy gyereket. Ennyi erőből akkor ha mindennap csokit akar enni ebédre, akkor nyugodtan hagyjam rá, ugye, mert nem kényszeríthetem rá az akaratom.

És de, vállalok gyereket, már a harmadikat. Remélem legalább elájultál tőle. És nem érdekel a gyerekem nyifi nyafija, hogy fúj kisbaba. Hat évesen én sem akartam tesót, de nem is nekem szülte anyám, hanem magának. És lám, végül mind jól kijöttünk.

aztakrva...

2021. szept. 5. 20:22
 54/73 anonim ***** válasza:
86%
Nem kell, hogy a gyerek döntse el, hogy lesz-e még egy,viszont figyelembe kell venni, mert ez a tesódolog nem feltétlen rózsaszín cukormáz: könnyen lehet hogy sose fognak egymással eljátszogatni, meg haverkodni, így a kettővel külön-külön is kell foglalkozni. (Alapvetően is)
2021. szept. 5. 21:03
 55/73 anonim ***** válasza:
46%

54

Akkor nem haverkodnak, nem játszanak egyutt. Ha nem lesznek jo testverek, nekem akkor is ugyanugy tobb gyerekem lesz. Az en kapcsolatomat az o egymashoz valo viszonyuk nem hatarozza meg.

2021. szept. 5. 21:26
 56/73 anonim ***** válasza:
91%
Van akinek igen, van aki nem találja meg a balanszot
2021. szept. 5. 21:38
 57/73 anonim ***** válasza:
78%

51!

Nem, nem a család dönti el. A szülők döntik el. Rajtuk kívül senkinek nincs beleszólási joga. Van még par iylen dolog a világon, ami ugyan érinti a gyereket, de beleszólási joga nincs: pl a válás, házasság, munkahely, költözés.

2021. szept. 6. 06:18
 58/73 anonim ***** válasza:
31%
57es oké, de akkor ugye nem kényszeríted a nagyobbat hogy bármit tegyen a kicsi körül(akár csak vigyen oda egy pelenkát vagy lesse míg te zuhanyzol?)
2021. szept. 6. 06:22
 59/73 anonim ***** válasza:
64%

58!

Szíves tájékoztatásodra közlöm, hogy egy gyerekem van és egy is marad. De tudod, ritka egoista az a gyerek, akinek nehezére esne egy pelenkát oda vinni az anyjának segítségképpen. Ugye az a kis királylány, vagy királyfi, akinek ez nehezére esik nem fog semmit kerni a szüleitől a minimumon kívül? Mert tudod, a segítség az oda vissza működik.

2021. szept. 6. 06:27
 60/73 anonim ***** válasza:
41%

59es mint ahogy ritka egoista az a szülő aki magának szüli a gyereket mégis mást ugráltatna.Ilyen nőktől menekülnek a nagyobb gyerekek amilyen hamar csak lehet. Több ismerősöm "anyja" is ilyen volt 14 évesen húztak koliba.

és nem, egy ilyen"anyától" én még a minimumot se kérném, de majd öreg korában a szaros fenekét is a kisebb gyerek törölgesse majd

2021. szept. 6. 06:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!