2 fiam nem tudja elviselni a kistesóját. Mit tehetnék?
Te mekkora bunkó vagy, első! Most jobb a közérzeted?
Ha mindenki e szerint cselekedne, akkor sok 1 gyerekes család lenne. Sőt, nem tudom, hogy egy kettő-három éves gyereket ha megkérdeznének, mit mondana, és arra kellene alapozni? Ha nem tudsz értelmeset mondani, fogd be!
Szerintem a fiúk a korukból adódóan jól elvannak egymással. A pici meg teljesen mást akar, mint ők. Talán pár év múlva jobban állnak hozzá, mikor nagyobb lesz. A fiúk mit mondanak?
Nehogy ám a gyerekek döntsék el, hogy legyen-e testvér!
Ez a szülők joga!
Valószínűleg még nem tudnak vele mit kezdeni. Nem kisgyerekek, ültesd le őket, és beszéld meg velük!
Te mekkora bunkó vagy harmadik! Úristen, most mi lesz.
Az igazat írtam. Nehogy már a gyereknek meg legyen szabva, hogy szeresse a tesóját, mikor hatalmas generációs szakadék van köztük. Az ilyen önző szülők, mint a kérdező meg sírnak utána, hogy jaj, viszketett a tudjuk mim, de most egyedül maradtam, mit tegyek? Szánalmas.
Ekkora tiniknek nem társaság egy 2 éves gyerek.Ne akard elvárni tőlük,hogy dédelgessék.Az a Te dolgod.És egyre jobban fogják útálni,hogy 1-2 év múlva velük akar menni és azt akarja majd csinálni,amit ők.
A 2 évesnek meg hasonlókorú a játszótársa.
Valószínűleg azért mert nagy közöttük a korkülönbség. Egy 14-16 éves kamasz már mással foglalkozik. A pici csak útban van nekik. Emlékszem annak idején bármennyire is szerettem a 10 évvel fiatalabb unokahúgomat, amikor bele nyúlt vagy elrontott valamit amivel foglalkoztam, bizony nagyon zokon vettem.
Szerintem ne fújd fel ezt a dolgot. Ne haragudj fiaidra ezért és ne akard hogy ők megváltozzanak. Idővel úgyis rá fognak jönni, hogy nem érdemes így bánni testvérükkel.
A másik: Lehet hogy a féltékenység is szerepet játszik náluk. Úgy érzik, hogy a kicsi elveszi tőlük Anyukájuk szeretetét.
Az én fiaim lassan 16 és 19 évesek. Szeretnénk újra kisbabát. Amikor elmondtuk nekik a tervünket a jövőre nézve, a legkisebb gyermekemből kitört a féltékenység és hangot adott hogy ő bizony nem szeretne kistestvért. Beszélgetésünk során kiderült, hogy azért nem szeretne mert állítása szerint a kisbaba sokkal többet megkapna mint ő maga. :) Ennek ellenére nem ő fogja befolyásolni hogy legyen vagy ne legyen kistestvér!
AHOGY AZ ELSŐ VÁLASZOLÓNAK SINCS SEMMI KÖZE HOZZÁ, HOGY MIÉRT VÁLLALTATOK ILYEN KORKÜLÖNBSÉGGEL HARMADIK GYERMEKET!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!