Hogy tudtátok elviselni, szeretteitek, szüleitek, apukátok halálát?
Részvétem apukád miatt!
Én mindig arra gondolok, ha eszembe jutnak a már nem élő rokonaim, hogy ők már egy jobb helyen vannak, ahol senki és semmi nem árthat nekik. Apámmal mondjuk nem ez lenne a helyzet, egyáltalán nem foglalkoznék vele, ha meghalna. Tudom, hogy nem illik ilyent mondani, de mivel ő sem törődik velünk már 15éve szerintem érthető, hogy hidegen hagy, hogy él-e, vagy sem.
19L
Édesapám nekem is nagyon hirtelen, váratlanul távozott (szívinfarktus) immár 4 éve. Igazából be kell hogy valljam, hogy kifejezetten rossz viszonyban voltam vele, így akkor nem nagyon rendített meg a halála és bizonyos szempontból azóta is könnyebb nélküle az életem, ezért nem volt olyan nehéz elviselni az elvesztését. Viszont most, 4 évvel a halála után egyre inkább a jó dolgok jutnak róla eszembe, és egyre inkább elhalványulnak azok az emlékek, amelyek miatt néha. gyűlöltem őt.
Édesanyám is a mai napig az okokat keresi, pedig felesleges, ez már úgysem lesz másképp, az életnek menni kell tovább.
24/F
Öszinte részvétem.
Nehéz feldolgozni, nagyon nehéz és szerintem mindig marad pár kérdés, amit az ember magában fog hordozni megválaszolatlanul.
Nem tudom a saját helyzetemet összehasonlítani a Tiéddel, mert az én apukám beteg volt. Tudtam, hogy meg fog halni és azt is tudtam, hogy nem tudok mit tenni ellene, de ugyanakkor ezt az egészet el sem tudtam hinni.
Sok idö kell, nagyon sok...
28 éves nő vagyok, 2 éves múlt a kislányom. A papó volt a mindene, és papónak is az unoka volt a mindene. A gondolatok mindig körülötte forognak, mit csinált ilyenkor apa, mit tett volna!
Szerencsére mi nagyon jó viszonyban voltunk egymással. Apa is szívbeteg volt 3 éve. De nem feküdt, csinálta a napi teendőit, a nyugdíjat 3 évig élvezhette. 63 éves volt! Akkor is mikor összeesett a kerítést javított otthon. A boncolásból az derült ki, hogy szív koszorú ér rendellenesség volt a halál oka! Előtte lévő nap voltak a kórházban, és akkor is mondták neki hogy nem jó az EKG-ja, akkor miért nem tartották bent?? kérdem én?? Jajj nagyon nehéz elfogadni, hogy nincs többé! Kislányom aznap éjszaka mikor meghalt látta álmában, mert beszéltek egymással, Soha nem beszélt álmában a lányom, akkor igen. Elköszönt tőle! Ugye hogy mik vannak?? Nem gondolná az ember ha nem hallaná a saját fülével! A munkahelyemen szerencsére elterelem s figyelmemet, de hazafele az úton mindig eszembe jut, és midig úgy jövök haza hogy ki van sírva a szemem. Igen sajnos erre csak az idő a gyógymód....semmi más...nagyon nehéz...
Szia!
Nagyon sajnálom.
Ez nagyon nehéz. Az enyém nagyon régen meghalt, több mint 15 éve, de épp mostanában kerül elő, hogy újra foglalkozzak a betegségével, haldoklásával, halálával...
Itt van egy fiú, akinek az édesanyja halt meg, neki is iszonyú nehéz most. Talán van kedvetek beszélgetni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__2395027-lato..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!