Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet elviselni a hatalma...

Hogy lehet elviselni a hatalmas fájdalmakat?

Figyelt kérdés
Mit szoktatok tenni, amikor minden összecsap felettetek? (veszekedések, súlyos daganat a családban, kemoterápia, sugár, záróvizsgák a suliban, hatalmas elvárások a munkában) és ez így mind együtt, egyszerre. Úgy érzem már nem bírom. Nem tudom mit lehet ilyenkor tenni, hogy tegyem magam túl a dolgokon, amikor egyik probléma jön a másik után? Próbálok erős lenni, de már nem megy.
2011. nov. 25. 18:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pszichiátria, mármint az én módszerem. A családi bajokra ez nem lenne megoldás, de bármilyen külső problémára igen.
2011. nov. 25. 19:13
 2/12 anonim válasza:
Pedig kitartás! Próbáld nézni a dolgok jó oldalát! Én azt szoktam,általában nehéz,de megéri. Próbálj ne gondolni a rossz dolgokra. Amikor arra gondolnál ami rossz,akkor tereld el valamivel a gondolataidat. Idővel a problémákat meg lehet oldani,csak meg kell találni rá a módot. Neked is biztos,hogy sikerülni fog,csak kitartás!
2011. nov. 25. 19:24
 3/12 anonim ***** válasza:
A sulit nem lehet halasztani, amíg ez a daganatos betegség van? Mert suli-munka-betegség a családban, ez így tényleg sok. Hány éves vagy?
2011. nov. 25. 19:25
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon nehéz elviselni, tudom... Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetben vagy! Biztosan jót tenne, ha ezeket a dolgokat meg tudnád beszélni valakivel. Van olyan ember, akivel tudsz ezekről beszélni?

Én pszichológushoz járok. Én is nagyon nehéz helyzetben vagyok, 4 (lassan 5) hónappal ezelőtt halt meg Anyu, én is roncs vagyok idegileg.

Nagyon sok erőt kívánok!

2011. nov. 25. 19:41
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat. 23 éves vagyok. Sajnos idő hiányban is szenvedek és nem tudnék mikor elmenni a pszichológushoz.

A párom is sokat dolgozik, heti egyszer találkozunk. (Max 2x)Telefonon szoktunk beszélgetni esténként, de hát a mostani helyzetemben ez édes kevés. Sajnos ő nem tud gyakrabban jönni, és telefonon meg nem ugyan az. Ott hiába panaszkodom. Mintha a falnak beszélnék. Meg nem akarom őt sem terhelni a gondjaimmal. Ha találkozunk, akkor meg nem ronthatom el azt a kis időt is, amit velem van azzal, hogy magamat sajnáltatom.

Kedves utolsó, én is sok kitartást kivánok neked. Teljes mértékben átérzem, a te problémádat is.

2011. nov. 25. 19:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Köszi!

Igen, telefonon tényleg nem ugyanaz a beszélgetés:/ Húúú... nem is tudom, mit írjak. Sajnos nincs több ötletem, mert magamat sem tudom kirángatni a gödörből, nekem is pszichológus próbál segíteni, de olvasom, hogy Neked nincs időd.

Erőt kívánok!

2011. nov. 25. 20:10
 7/12 anonim ***** válasza:

Nehezen, de ha muszáj, akkor muszáj.

A pszichoterápiás segítség pedig MINDENRE jó, hiszen a lélek bajairól van szó. Hogyne volna jó a családi bajokra? Arra jó csak igazán!

2011. nov. 25. 20:25
 8/12 anonim ***** válasza:

Kérdező: nincs olyan, hogy idő hiányában nem tudsz elmenni orvoshoz vagy pszichológushoz. (Talán inkább félsz, ugye?)

Ha most "idő hiányában" nem teszel azért, hogy könnyebb legyen az életed, akkor ez majd kb. 10-15-20 év múlva (attól függ, hogy milyen erős a szervezeted, hogy időközben mennyi baj ér stb.) alaposan megbosszulja magát. Pl. egy szomatikus betegség formájában.

2011. nov. 25. 20:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Az vigasztaljon, hogy, ha ezeket elviselted, és vége lesz, akkor a kisebb akadályokat könnyebben veszed majd, meg sem érzed.

Én is voltam ilyen helyzetben, mint Te, plusz egy nagy szerelmi csalódás is a képben volt.

Azt hittem, belehalok.

Komolyan!

De nem haltam bele, túléltem, és sokkal de sokkal erősebb lettem.

Most már olyan könnyen tanulok és vizsgázok, mintha csak a boltba mennék le, mert vizsgáztam szörnyűbb körülmények között is, amikor alig volt pénzem, csak kenyeret ettem, meg krumplit.

Mégis itt vagyok, életvidám vagyok, keresztanyám meggyógyult, munkám is van, párom is van.

Elmúlt a rossz, és kisütött a nap.

Veled is így lesz, csak légy erős még egy kicsit.

A rossz után mindig jön a jó!

Hallgass rám, mert megtapasztaltam!

2011. nov. 25. 21:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A legrosszabb amit tehetsz, ha - amint írtad - próbálsz erős lenni.

Úgy a legkönnyebb meglovagolni az élet hullámait, ha sodródsz vele együtt.

Tehát ha boldog vagy örülj, ha bánatod van sírj.

Add át magad az érzéseidnek, örülj, ha valami jó dolog történik veled és ne szégyelld kimutatni azt sem, ha valami fáj, ha szomorú a lelked.

Sokkal könnyebb így átvészelni az élet megpróbáltatásaid.

Létünk folytonos változásokból áll, ez a természetes és rossz után mindig jó jön, hiszen semmi sem tart örökké!

2011. nov. 25. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!