Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeret engem, mert kistesó...

Nem szeret engem, mert kistesója lesz?! Hogy oldjam meg? Rosszul érzem magam!

Figyelt kérdés
Sziasztok! 6 éves kislányom pár napja tudja, hogy hamarosan kistesója lesz. Először kiakadt, hogy nem akar kistesót, és szedjem ki a hasamból, aztán miután neki, hogy azt nem lehet, teljesen ráfüggött az apjára, mert, hogy csak nekem lesz babám (😂). De viccen kívül rosszul esik, hogy kerül, csak az apját ölelgetni. El fog múlni? :( már 3 napja tart
2021. szept. 5. 08:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
81%
Persze, rendeződni fog. A helyzet meg pont alkalmas a felvilágosításra, elmondhatod, hogy a tesót apa tette a pocakodba...
2021. szept. 5. 08:48
 2/73 anonim ***** válasza:
35%

Neked rosszul esik hogy az apját ölelgeti de neki nem eshet rosszul hogy ezentúl mellőzve lesz?

Amúgy meg nem biztos hogy túl lesz rajta, én megutáltam anyámat meg a kis varangyot is.

2021. szept. 5. 08:50
 3/73 anonim ***** válasza:
95%
A gyerekek fele nem akar testvért. Pláne az a korosztaly, aki valamennyit felfog abból, hogy mivel jar. Az esetek többségében azért ez később megoldódik, már ha jól kezelik a szülők a testverfeltekenyseget. Az esetek másik részében meg az lesz, amit a második írt. Azzal se tudsz nagyon mit kezdeni.
2021. szept. 5. 08:58
 4/73 anonim ***** válasza:
91%

Második tesómnak az elején én sem örültem, bár én azért vertem ki a hisztit mert nem akartam még egy öcsit és akkor kijelentettem hogy nem is kell... Aztán pár év múlva megvertem egy fiút aki ki merte lökni említett öcsémet a hintából. Csak én szívhatom a kis majom vérét, ha más próbálja azt agyon verem.

Szóval kérdésre a válasz, nekem elmúlt. És ismerek mást is, aki egész terhesség alatt végig utálta az anyját meg a húgát, aztán megszületett és azóta elválaszthatatlanok.

2021. szept. 5. 09:00
 5/73 anonim ***** válasza:
94%
4-es vagyok. Az kimarad, hogy én és barátnőm is végül azért békéltünk meg a szituval, mert anyáink jól kezelték. Mindig szakítottak időt ránk, nem éreztük magunkat elhanyagolva. Nem azt mondom hogy ha sírt öcsém, de pont én időm volt akkor eldobta a gyereket, de például ha nem tudta elaltatna, akkor betette a hordozóba, amit a lábával ringatott és közben játszottunk. Így pedig én sosem éreztem hogy hanyagolva lennék. Nyilván egy babára sok figyelem hárul, de ha a lányod nincs teljesen elkényeztetve, akkor megérti, hogy nem csak ő létezik.
2021. szept. 5. 09:11
 6/73 anonim ***** válasza:
93%
Tisztázni kell, hogy a baba nem csak a tiéd, hanem az apukáé is. Ebben az apának is segíteni kell. Ne csak a baba legyen a téma, de próbáld meg játékosan bevonni a dolgokba.
2021. szept. 5. 09:19
 7/73 Katona Dius ***** válasza:
87%

Szerintem, ha tudatosítod benne, hogy nem lesz elhanyagolva ő sem, hanem foglalkoztok továbbra is vele is, és ezt a kislány felfogja, akkor nem hiszem, hogy gond lesz.

Bár nálam máshogy volt. Én elég kíváncsi gyerek voltam, sok marhaságot kipróbáltam, azt is, ami nem éppen biztonságos. Minkét oldalról a nagyszülők, plusz anyuék szeme is rajtam volt mindig, így mikor kiderült, hogy anyu várandós, nagyon örültem a kistesónak. Örültem, hogy kevesebb figyelem lesz rajtam és szabadabb leszek :D

2021. szept. 5. 09:20
 8/73 anonim ***** válasza:
38%
Ne ijedj meg, az csak a szokásos féltékenységi kör. Sima önzés a részéről. Jelen helyzetben az apa kell hogy tegyen a féltékenység ellen, mert rád nem fog hallgatni- első körben értesse meg a gyerekkel hogy nem NEKED lesz babád, hanem nektek, hármótoknak lesz új családtagja. Jó lesz ha tudja hogy apu nem csak az övé lesz, hanem a babáé is.
2021. szept. 5. 10:05
 9/73 anonim ***** válasza:
64%
Csak fél és féltékeny picit, hogy esetleg nem lesz ugyanugy szeretve.
2021. szept. 5. 10:19
 10/73 anonim ***** válasza:
15%

Megkérdezted-e tőle előre, hogy akar-e kistestvért? Ha nem kérdezted meg, az a te hibád, az egyik legnagyobb hiba, amit szülő elkövethet a gyerekével szemben!

Ha megkérdezted, mit mondott? Ha igent, akkor el fog múlni ez a viselkedés, mert csak pillanatnyi ijedség. Ha nemet mondott, akkor viszont kényszerhelyzetbe hoztad, ami azt jelenti, hogy nem szereted őt. (Azért kényszer, mert évtizedekig együtt kell laknia majd valakivel, akire ő nemet mondott.) Persze az apja ugyanolyan hibás, mint te, mert együtt hoztátok össze a kistestvért, de ha ezt elmondod a nagynak, azzal csak azt éred el, hogy az apját is utálja majd. így legalább egyvalakit szeret a családból.

2021. szept. 5. 10:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!