Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?
Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(
De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.
Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.
Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?
Aki szidja a kérdezőt,az rongyokban járatja a gyerekét?Nem kell akkor gyereket szülni,ha nem akar rá költeni.
Azért egy egész évi ruhatárat 25-30 ezerből felépíteni nem egyszerű.És hagyjuk a kínait,meg a turkálót,mert nem olcsóbb,és nem mindenki tud turkálni.A kínai és a fast fashion is rossz minőségű,nem fog évekig kitartani,eleve úgy vannak gyártva,hogy minnél hamarabb tönkre menjenek.
Próbàlj meg dolgozni valahol,a pénzre meg jól vigyázz,nehogy lenyulják a szüleid.
Igen, a kínais ruhák tényleg elég drágák, nem is néznek ki jól, és borzalmas minőségük van
Itt a közelemben volt egy turkáló, ahol egybe volt öntve minden, ott néha ki lehetett fogni jó dolgokat pár száz forintért, de már megszűnt
Háda van még a közelben, de akárhányszor megyek oda, nem találok semmit, vagy nincs a méretemben
#50 Nem tudsz olvasni? Ők mindig mennek vásárolni, én NEM
Nem is vágyom arra, hogy heti 20-30 ezreket költsek el, mert az tényleg csak pénz kidobás
Ráadásul amikor elmentem egy kínaiba kabátot nézni (télit) akkor 15-18 ezrekért láttam, és nagyon nem tetszettek
Aztán elmentem egy fast fashion boltba, és 10 ezer forintért vettem egy nagyon szép, meleg kabátot
52, a kérdező sem jár rongyokban, ő maga írta le, hogy arról szól a dolog, hogy a barátnői minden hétvégén vásárolni járnak, ő meg nem, és ez a gond.
Nem arról van szó, hogy nincs ruhája, hanem hogy nem elég divatos és nem tud bandázni.
Ja, ez egy olyan kérdés, ahol nagy igénynek és királylánykodásnak nevezik azt, ha valaki fast fashion boltból szeretne ruhákat + belekeverik az értékrendet a kérdésbe, és szégyenteljes dolognak állítják be, ha valaki szeretne csinos, divatos lenni? :D Hányinger, már bocs.
Én kamasz koromban nagyon sok ruhát kaptam, és nem lett az értékrendem csúcspontja, holott még mindig nagyon szeretek öltözködni, sminkelni, szépítkezni.
Kérdező: Én is azt kérdezem: tisztában vannak az árakkal?
#58 Nem, szerintem nagyon nincsenek tisztában az árakkal
Pedig anyukám nagy kínais vásárló, szinte mindent onnan vesz, és ott még drágább is
Azt hiszik, h azert akarok fast fashion boltokban vásárolni, mert az a menő, pedig valójában csak az tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!