Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?

Figyelt kérdés

Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(

De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.

Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.

Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?

2021. febr. 8. 20:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/128 anonim ***** válasza:
89%
Én is pont azt akartam írni mint a 47-es válaszoló. Elég drágák a ruhák és nem csak a nagyon jó minőségű, márkás, dizájner stb., dolgok, hanem az átlag fast fashion üzletek is, a kisebb butikok pláne, illetve a kínai boltok is (nálunk legalábbis semmivel sem olcsóbbak a kínai cuccok, csak ízléstelenebbek és rosszabb minőségűek). Maximum tényleg a turkáló marad, de felénk (vidéken) a turkáló még mindig azt jelenti, hogy egy halomba van borítva a mindenféle büdös, szakadt, retkes ruha és akkor tessék.... Úgyhogy annyira sok alternatíva szerintem azért nincsen. Lehet keresni az olcsóbb alternatívákat, ki lehet fogni egy-egy leárazást, a lidl/pepco/kik ruhái még valamivel olcsóbbak (de azért ott mindent nem veszel meg, ezek nem ruhaüzletek), de kimondottan olcsó ruhát szerintem nem fogsz kapni sehol. Valamire én is sajnálom a pénzt vagy irreálisan drágának tartom (pl. a fehérnemű abszolút ilyen, sportcipő 10ezer alatt már nincs is, vagy most sima melegítő pulóvert akartam venni, de az is 10ezer körül van), de ez van.
2021. febr. 9. 09:18
 52/128 anonim ***** válasza:
75%

Aki szidja a kérdezőt,az rongyokban járatja a gyerekét?Nem kell akkor gyereket szülni,ha nem akar rá költeni.

Azért egy egész évi ruhatárat 25-30 ezerből felépíteni nem egyszerű.És hagyjuk a kínait,meg a turkálót,mert nem olcsóbb,és nem mindenki tud turkálni.A kínai és a fast fashion is rossz minőségű,nem fog évekig kitartani,eleve úgy vannak gyártva,hogy minnél hamarabb tönkre menjenek.

Próbàlj meg dolgozni valahol,a pénzre meg jól vigyázz,nehogy lenyulják a szüleid.

2021. febr. 9. 09:26
 53/128 A kérdező kommentje:

Igen, a kínais ruhák tényleg elég drágák, nem is néznek ki jól, és borzalmas minőségük van

Itt a közelemben volt egy turkáló, ahol egybe volt öntve minden, ott néha ki lehetett fogni jó dolgokat pár száz forintért, de már megszűnt

Háda van még a közelben, de akárhányszor megyek oda, nem találok semmit, vagy nincs a méretemben

2021. febr. 9. 09:33
 54/128 A kérdező kommentje:

#50 Nem tudsz olvasni? Ők mindig mennek vásárolni, én NEM

Nem is vágyom arra, hogy heti 20-30 ezreket költsek el, mert az tényleg csak pénz kidobás

2021. febr. 9. 09:35
 55/128 Miss Endzsi ***** válasza:
16%
Az is lehet féltenek, nem akarják, hogy ez legyen az értékrended csúcspontja.
2021. febr. 9. 09:37
 56/128 A kérdező kommentje:

Ráadásul amikor elmentem egy kínaiba kabátot nézni (télit) akkor 15-18 ezrekért láttam, és nagyon nem tetszettek

Aztán elmentem egy fast fashion boltba, és 10 ezer forintért vettem egy nagyon szép, meleg kabátot

2021. febr. 9. 09:39
 57/128 anonim ***** válasza:
20%

52, a kérdező sem jár rongyokban, ő maga írta le, hogy arról szól a dolog, hogy a barátnői minden hétvégén vásárolni járnak, ő meg nem, és ez a gond.

Nem arról van szó, hogy nincs ruhája, hanem hogy nem elég divatos és nem tud bandázni.

2021. febr. 9. 09:47
 58/128 anonim ***** válasza:
83%

Ja, ez egy olyan kérdés, ahol nagy igénynek és királylánykodásnak nevezik azt, ha valaki fast fashion boltból szeretne ruhákat + belekeverik az értékrendet a kérdésbe, és szégyenteljes dolognak állítják be, ha valaki szeretne csinos, divatos lenni? :D Hányinger, már bocs.

Én kamasz koromban nagyon sok ruhát kaptam, és nem lett az értékrendem csúcspontja, holott még mindig nagyon szeretek öltözködni, sminkelni, szépítkezni.

Kérdező: Én is azt kérdezem: tisztában vannak az árakkal?

2021. febr. 9. 10:37
 59/128 anonim ***** válasza:
93%
Leírta,hogy van pár darab ruhája,tönkre ment cipője.Ő nem kap semmit,a többiek meg getente járhatnak vásárolni.Persze,hogy rosszul esik neki.Azért egy gyereknek ne a saját,összespórolt pénzéből kelljen már ruhát venni.Azért van a szülő,hogy ezt mind biztosítsa számára.Itt most nem a pénzem van a lényeg.Hanem,hogy nem is akarnak neki venni semmit.
2021. febr. 9. 10:37
 60/128 A kérdező kommentje:

#58 Nem, szerintem nagyon nincsenek tisztában az árakkal

Pedig anyukám nagy kínais vásárló, szinte mindent onnan vesz, és ott még drágább is

Azt hiszik, h azert akarok fast fashion boltokban vásárolni, mert az a menő, pedig valójában csak az tetszik

2021. febr. 9. 10:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!