Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?

Figyelt kérdés

Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(

De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.

Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.

Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?

2021. febr. 8. 20:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/128 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, hol élnek, a legtöbb ember pont, hogy onnan öltözködik, szóval nem valami kiváltságos, "menő" dolog...
2021. febr. 9. 10:44
 62/128 anonim ***** válasza:
82%

Múltkor betévedtem egy kínai boltba unalmamban, megnézegettem a kabátokat. A legolcsóbb 15.000 forint volt, de az úgy is nézett ki. Nem értem miért baj az, ha egy kamasz gyerek nem zsákot akar húzni magára, hanem úgy kinézni, mint a kortársai. Az itteni válaszolók nyilván nem voltak gyerekek, vagy tipikusan azok a nyomik voltak, akiknek mindegy mit vesznek fel, mert úgyis trágya volt a gyerekkoruk.

Egyébként vannak olcsóbb márkás cipők is, amiknek jó a kialakításuk és nem teszi tönkre az ember lábát, meg nem rohad bele a lába, mint egy olcsó, szaros kínai cipőbe.

Ha bemész egy Deichmanba vagy CCC-be, egész jó, kényelmes cipők vannak, normálisabb áron, amik nem olyan minőségűek, mint amiket a kínai butikokban meg lehet venni (még akkor sem, ha egy helyről jönnek).

Nyilván a putriban és a disznóólban is felnőnek gyerekek szakadt ruhában, de ne ez legyen már a normális b.ssza meg!

2021. febr. 9. 10:45
 63/128 anonim ***** válasza:
15%

Lehet az a bajuk hogy a királylánynak csak a Zara meg Pull and bear stb ruha a jó.

Én azért meghallgatnám a másik oldalt is...

2021. febr. 9. 10:55
 64/128 A kérdező kommentje:
#63 Bershka, New Yorker, Sinsay. learazasoknál viszonylag olcsó is:)
2021. febr. 9. 10:58
 65/128 anonim ***** válasza:
74%
Én meg általában csak Blue Nature-t hordok,akkor királylány vagyok.Mondjuk nálunk nincs zara,bershka meg a többi,csak h&m,orsay,C&a ami inkább az idősebb korosztálynak készül,de inkább kiadok egy Mayo-s kabátért 35000-et,mint egy szar kínaiért 15-öt.Vagy bemegyek a Lidlbe,ott is szokott jó minőségű ruha lenni.
2021. febr. 9. 11:03
 66/128 A kérdező kommentje:

#65 Teljesen egyetértek

Attól nem lesz senki királylány, hogy a jó minőségű, igényesen kinéző ruhákat veszi fel

2021. febr. 9. 11:06
 67/128 anonim ***** válasza:
42%
Mondjuk a new yorkernél még a kínai is jobb minőségű...
2021. febr. 9. 11:16
 68/128 A kérdező kommentje:

#67 El vagy tévedve:)

Nagyon jó cuccok vannak ott, a téli ruhák annyira nem tetszettek idén, viszont nyáron nagyon jó ruhákat árulnak, tavaly 900 forint volt darabja az egyszínű topoknak, nagyon jó árak vannak ott

2021. febr. 9. 11:18
 69/128 anonim ***** válasza:
73%

67

Nem tudom, honnan veszed, nekem az összes onnan vett felsőm jó állapotban van évek múlva is, a nadrágok meg 3-5 évet bírnak.

Amúgy meg hiába pattog néhány igénytelen, rosszindulatú ember, azzal sincs semmi baj, ha valaki csak xy boltokban akar vásárolni.

Ki az a szemét h.ülye, aki amiatt adna 0 ft-ot ruhára, és hagyná, hogy elhordott darabokat hordjon a gyereke + a spórolt pénzéből szenvedje össze a ruhatárát, mert a Zarában/Pull and Bear-ben is szeretne vásárolni?

2021. febr. 9. 11:23
 70/128 anonim ***** válasza:
80%
Épp ez az, én írtam hogy hasonló helyzetben voltam és nagyon rosszul tud esni. És akkoriban nem is volt még fast fashion, tehát csak kínai ruhákat akartam. De szerintem akkor se az a megoldás hogy ezért menjen diakmunkára a kérdező. Robotolhatsz még eleget életedben, egy f*s munkahelyen ahol kikezdenek. Tudom, voltam diakmunkan anno...
2021. febr. 9. 11:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!