Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?

Figyelt kérdés

Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(

De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.

Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.

Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?

2021. febr. 8. 20:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/128 anonim ***** válasza:
22%
#90, a lepedőt hol olvastad? A kislánynak van mit fölvenni, de ez történetesen nem egyezik az igényeivel. Ez itt a gond, nem más.
2021. febr. 9. 20:34
 92/128 anonim ***** válasza:
65%
Amugy aki Tescoba, meg kinaiba vásárol az miert akarja ratukmalni a masikra? Igen, nagyritkán ki lehet fogni jókat pl. Pepcoba, de egy kínai a legalja szint. Szar anyag, ciganyos, es lassan mar drágább, mint egy atlag fast fashion bolt, nem tudom mit vagytok ugy oda. Bezzeg ha en probalnek vkit rábeszélni kínai helyett mondjuk Zarara.. meg lennek mar ölve. Lehet mondani arra is, hogy ugyanolyan szar minőség, de megis azok kibirnak 2-3-4-5 évet (ha jot fogsz ki, nem az elsot ami szembejön veled), mig a kinais zokni egy mosás utan mar bolyhos lett es dobtam ki, amit karácsonyra kaptam. Pedig ugyanannyiba került mint egy Puma zokni. Már reg lecsengett ez a “kínai az olcsóbb, oda megyunk” korszak. Azt a 30 ezret inkabb elkoltom két gatyara es egy pulcsira, mint akármilyen kínai szarra. Bar amikor elmegyek a westend aluljaroba nagyokat nezek egy-egy kinais áron, de vasaroljatok ott ha ez nektek tetszik. Mast viszont ne probaljatok rábeszélni a szarra, nekik valoszinu nagyobb igényük van annal, hogy vmi “olcsó” legyen.
2021. febr. 9. 23:22
 93/128 anonim ***** válasza:
25%

Azért tééényleg kérdezze meg a kérdező a szüleit a valós anyagi helyzetükről és utána talán jogosan pampoghat tovább.

Viszont tisztán látszik, nem az zavarja, hogy nincs rucija, hanem az hogy nem tud folyton barátnőkkel menni és olyan ciki, hogy ők folyton tudnak vásárolni.

Kérdező vajon a te szüleid ugyanúgy keresnek mint az ő szüleik és van fogalmad a tényleges anyagi helyzetetekről?Ű

Menjél igenis turiba és adományboltba, igen nem elsőre találod meg az igazi ruhát de ez van...

2021. febr. 9. 23:50
 94/128 anonim ***** válasza:
16%
92es oké legyen nagyobb igénye, saját pénzből. NEM A SZÜLEIÉBŐL VAGY A PASIJÁÉBÓL.
2021. febr. 10. 05:17
 95/128 anonim ***** válasza:
71%

#92, annyit azért hozzátennék, hogy a Tesco F&F dolgai között van sok szép, divatos darab, viszont egyrészt többnyire nem a tizenéves korosztálynak való ruhák többnyire, hanem felnőtt nőknek, másrészt ár tekintetében ugyanannyiba kerülnek, mint bármelyik fast fashion bolt, így nem értem, mit ajánlgatják itt. A kínairól alkotott véleményeddel meg teljesen egyetértek, ugyanolyan drága, mint egy fast fashion bolt, emellett még rendkívül ízléstelen.

(#47 voltam)

2021. febr. 10. 07:47
 96/128 Laylah ***** válasza:
77%

94., persze, ahogy mondod! És még van képe enni is kérni napi többször, ahelyett, hogy 15 évesen már elköltözött volna, vagy legalább fizetné a saját kajáját meg a rezsihányadot! Hogy merészel a szüleitől téli cipőt kérni, eszem megáll! És még lenne mersze a legolcsóbb helyekről új ruhát vásárolni, hihetetlen!

Ugye te már 12 évesen önellátó voltál?

2021. febr. 10. 09:22
 97/128 anonim ***** válasza:
6%
Aki a Zarában, New Yorker-ben meg H&M-ben vásárol, az miért akarja mással elhitetni, hogy ez a normális? A legalja szint pedig a turkáló, meg az adományboltok. A kínais ruha meg kibír 5-10 évet is, a "márkás" ruháknak is kb. ugyanilyen a minősége, vagy még rosszabb. Persze nem a legdrágább kínaiba kell bemenni. Értem én, hogy szerettek plázázni, de mást ne akarjatok rábeszélni a drága szarra, és ne akarjátok elhitetni velük, hogy csak ott vannak minőségi darabok, mert ez nem igaz.
2021. febr. 10. 11:12
 98/128 A kérdező kommentje:
#97 Nem beszélek rá senkit, de én akárhányszor vásároltam kínai üzletekben (több félében voltam már) mindegyik vagy iszonyat büdös volt mosás után is, vagy kiszakadt, vagy szúrós volt az anyaga, meg ha bemegyek egy kínaiba, jó esetben egy ruhára tudom azt mondani, hogy na igen, ez jól néz ki. De ha bemegyek egy fast fashion boltba, ott majdnem minden tetszik, anyaguk is nagyon kellemes, sosem szakadt még el semmim, nem is büdös stb
2021. febr. 10. 11:19
 99/128 anonim ***** válasza:
81%
Azt tudom mondani a legjobb tipp amit kaptál a gardróbcsere, ha nme jó anyagi helyzetben vagytok. Én is ugyanezt csinálom, mikor nincs sok pénzem új ruhákra, vagyis nálunk van egy Vinted nevű app (Anglia) ahol hihetetlen mennyiségű, többnyire márkás alig hordott vagy új ruhákat ki lehet fogni fillérekért. Egyedi, stílusos, olcsó ruhákhoz lehet jutni vagy cipőkhöz. Már bánom, hogy eddig nem hallottam róla,mert a semmilyen fast fashion ruhatáram most sokkal nőiesebb és egyedibb lehetne.
2021. febr. 10. 11:32
 100/128 anonim ***** válasza:
20%

Ugyanez van márkaboltokban, amit írsz. A felsőknek viszkóz vagy poliészter az anyaga, ami mesterséges, ezért kényelmetlen a tapintása. A kabátoknak, felsőknek rossz a szabása, nincs rajtuk minta, vagy ha van, az nem tetszik. A felsők sokszor oversized darabok, amik úgy állnak az emberen, mint tehénen a gatya, és kényelmetlenek is, mert nem illeszkednek a testre. Ha bemegyek egy márkaboltba, akkor alig találok olyan darabot, ami tetszik és kényelmes is, vagy ha igen, akkor az egy alapdarab, amit megtalálok máshol is feleannyi áron.

2021. febr. 10. 11:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!